Старата мафия ви управлява, отсече Юрген Рот

Немският журналист се надява на оставка на кабинета "Орешарски"
15 юли 2013 14:08,
63
Старата мафия ви управлява, отсече Юрген Рот
Юрген Рот. Снимка: архив, Булфото

Германският разследващ журналист Юрген Рот обяви, че в БСП и ДПС няма ново поколение политици, които да ръководят тези партии, които са оставени в ръцете на старите структури на номенклатурата.

"И при положение, че социалистическата и турската партия трябва да си сътрудничат с ужасната крайнодясна партия, вече определено става дума за структури на старата мафия", настоя той в интервю за БНР.

По думите му е възможно да се появят нови лидери, но те няма да имат властта да променят нищо в самите партии.

Коментирайки дали протестите срещу кабинета са финансирани отвън, Рот бе категоричен:

Още по темата

"Не, това са глупости и чиста пропаганда. За първи път след толкова дълъг период на фрустрация и примирение нормалните хора и особено младите, се опълчиха на това управление. Подобни протести има и в Турция, и в Египет. Просто хората нямат интерес да ги управлява такъв елит, защото той не работи в интерес на българския народ. И това е огромен шанс за гражданското общество".

По думите му изявлението на френския и германския посланик у нас по никакъв начин не е намеса във вътрешните работи на страната ни, защото сме член на голямото евросемейство.

"Нормално е германският посланик да подкрепя протестите на нормалните хора, освен това получавате много европейски пари. При това положение е нормално партньори на България като Германия да се интересуват от политическата ситуация в страната ви", настоя той.

Юрген Рот изрази надеждата си, че едномесечните протести у нас ще доведат до оставката на правителството.

"Вярвам, че протестите ще доведат до положителен резултат. Вярвам, че управляващият елит в България трябва да се оттегли. Единствената надежда това да се постигне е чрез гражданското общество", категоричен бе той.

По думите му след провала на "Набуко" и останалият единствен проект за газопровод, този за "Южен поток", руското влияние у нас ще се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
30
 
! Отговори
Прав преди 10 години
Всичко е вярно разбира се. Дано това да послужи като допълнителна мотивация за тези от нас, които сме на улуцата всеки ден.
8
3
 
41
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
В грешка е швабата, вече ни стрижат синчетата/дъщерите/зетьовета/снахите на старите ***.
7
0
 
5
 
! Отговори
752031 преди 10 години
ха ха ха даже ме изпревариха
6
37
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Този шваба много много да не дава акъли ,особено когато никой не му ги иска,заради германци ,като този с кеф ще поднеса букет на Альоша!
5
11
 
62
 
! Отговори
752031 преди 10 години
Сега чакаме някой от Позитано 20 да напише те и тоя е платен или ни се меси във вътрешните работи
4
40
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
И Юрген Рот се...изказа в защита на Боко.Сега остава да...докарат и някой немски...философ,от ерата на...просвещението,за да ни изкарат пълни...***,или стадо аборигени,мучащи на аборигентски...диалект.
3
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
глупости!!а новата мафия тя кога ще се оттегли???казионен драскач !кой знае от кои служби е!!!
2
7
 
32
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
Ай стига бе!? Нямаше да се досетя:) Обаче, Рот изобщо да не сравнява България с Египет и Турция, защото това, което става там няма нищо общо с обстановката тук!! Да, протести има, но не са подобни..
1
4
 
55
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
тоя откри топлата вода