Борисов ни в Бояна, ни в Банкя. Къде ли излетя?

Комисията за Авиоотряда издирва адреса му, за да го привика
Обновена: 16 юли 2013 19:53 | 16 юли 2013 15:56,
375
Борисов ни в Бояна, ни в Банкя. Къде ли излетя?
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за втори път не уважи заседанието на временната анкетна комисия за разследване на полетите на властта за периода от август 2009 до март 2013 година.

Той беше поканен, за да разкаже за полетите си като министър-председател, които на миналото заседание бяха преброени, че са над 400.

"Отново виждаме, че няма лидер на ГЕРБ тук. Оказа се, че в НС няма негов адрес, няма попълнени документи. Лидерът на най-голямата парламентарна група е в нелегалност един вид", зачуди се председателят на комисията Венцислав Лаков от "Атака".

Той допълни, че в Министерския съвет пък има недействащ адрес – в Бояна.

Лаков успял все пак да се сдобие с адрес, на който му било изпратено препоръчано писмо, но все пак експремиерът не дошъл.

Рамадан Аталай от ДПС предложи да се направи заседание на комисията в Банкя.

"Когато Мохамед не отива при планината, планината ще отиде при Мохамед", със смях обясни Лаков.

Председателят на комисията отново настоя, че с неявяването си Бойко Борисов нарушава клетвата си на народен представител, както и член 80 на Конституцията и член 110 на правилника за работа на НС, в които се казва, че длъжностните лица и гражданите са длъжни да се явят пред парламентарните комисии, когато са поканени, както и да дадат исканите от тях данни.

Още по темата
Антон Кутев от левицата пък поиска правният парламентарен отдел да разгледа каква е възможността Борисов да бъде доведен на изслушване в комисията.

Днес по време на заседанието отново се потвърди информацията, че много пъти заявките за полетите с Авиоотряд 28 са били одобрявани дни, след като полетите реално са били извършени.

Комисията продължава да нищи и казуса с пътниците на борда и с липсващите списъци. Оказа се, че част от информацията е в прокуратурата заради двете досъдебни производства за полетите на Авиоотряда.

Лаков каза, че вече е изпратил до главния прокурор запитване кога членовете на Комисията могат да отидат в прокуратурата, за да се запознаят с тях.

От днешното изслушване на представители на Летище София все пак не се разбра има ли пълни списъци на пътниците, които са били на борда на самолета, или няма.

На заседанието присъстваше "живата легенда" Борис Попов, директор на дирекция ВИП на летището, но това не помогна много с информация за потулените списъци.

Рамадан Аталай остана разочарован, че "Борето" не разполага със списъците.

До април 2010 година пък изобщо нямало разпоредби да се пазят списъците на пътниците.

Членовете на комисията се зачудиха как, след като заявките са били пускани дни след като полетите са осъществени, от летището са допускали пътниците на борда.

Всъщност Авиоотрядът си е бил държава в държавата, ядоса се Лаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 10 години
до melinda faellaКопелетa сте вие герберосороски копелетa без грaм чуство зa отговорност .Спряхме ви мaй крaнчето зa крaдене от държaвaтa и нaй вече от бългaрския достоен трудолюбив нaрод .Сегa ще умрете кaто риби нa сушa колкото и дa подскaчaте оред пaрлaментa и площaдa никой нямa дa ви чуе.Зaщото 2/3и повече от бългaрския нaрод обичa прaвителството нa Орешaрски
296
0
 
5
 
! Отговори
бойко борисов преди 10 години
Тaк съм не съм излетял никaде в центрaлния софийски съм .Елaте ми нa свиждaне
295
0
 
6
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
ГЕРБ ли са алтернативата?? И на кого са алтернатива - на БСП?!?Докато Бойко и Цецо са в политиката страната ще боледува! Тва е!
294
0
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Така е, трябва да се пазят парите на олигархията..! Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев оглави Дирекция Сигурност в Българо-американската кредитна банка с шеф на тиквата Бориславовата.
293
0
 
2
 
! Отговори
melinda.faella преди 10 години
До Йойомълчаха си защото още не са измрели *** дето ни бутнаха къщите без да ни питат1 това не е ли геноцид........
292
1
 
1
 
! Отговори
melinda.faella преди 10 години
у нас е елате ако ви стиска! смешници такива сега Бойко ли ви е на линия? нямате си друга работа като например да се ометете от парламента и да се запишете на борсата с 200 лв! готино нали! не ви се иска май *** долни.............
291
0
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
По жълтите павета дефилира оживялата картина "Свободата, водеща народа". В ролята на "Свободата" се редуват Саша, Цветелина и Кристалина. След тях пристъпват с бодра крачка Гаврошовците - Прокопиев, Дайнов, Шентов, Минчев, Кръстев (къде без главния гуру!), Плевнелиев (свенливо)... Не мога да изредя всички - цяла орда са те. Ще ни спасяват, ще ни облагородяват, ще ни водят... Даже на протести срещу себе си ще ни водят. Абе, къде е Бойко....
290
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GOSPODIN METODIEV
289
0
 
3
 
! Отговори
az преди 10 години
много просто е всичко. Аз не ходя на протест, защото чрез него нищо няма да се промени. Така не се протестира. Просто трябва политиците да нямат достъп до финансовите потоци, които се генерират от гражданите на тази държава. Следователно простестирайте като не си плащате данъците, ако в това общество има солидарност относно това, то няма да има желаещи да управляват празна хазна в условия на валутен борд, няма да има офшорки и милиони в лични сметки на политици.
288
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ТАКА Е...Той е поет в живота..., почитател на рапа..."Стегна си багажа и дим да го няма".
287
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО ТЕЗИ КОИТО МИ СЛАГАТ МИНУСИЗАЩО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ОБЯВИ ЧЕ СЪБИРАЕМОСТТА НА ДАНЪЦИ И АКЦИЗИ ЩЕ ПАДНЕ И ОТ ТАМ ЩЕ ИМА ДУПКА В БЮДЖЕТА ОТ 500 МИЛИОНА..ОТ ТЕЗИ 500 МИЛИОНА ЗА ТЕХНИ ФИРМИ /ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ/.. ПРИ 10%КОМИСИОННИ ТОВА ПРАВИ 50 МИЛИОНА ПЪК ЗА МИНИСТРИ И ОБЩИНАРИ...ПЛАТЕНИ В ЗАДГРАНИЧНИТЕ ИМ СМЕТКИ..А РЕАЛНО СЕ ГОВОРИ ЗА 20-30% КОМИСИОННА ПРИ ДОН БОРИСОВ И ГЕРБ..НЕ Е ПО РАЗЛИЧНО И ПРИ БСП /ДПС УПРАВЛЕНИЕТОКОЯ ДЪРЖАВА НЕ СИ СЪБИРА ДДС И АКЦИЗА..САМО МАФИОТСКАТА И КОРУМПИРАНАТА
286
3
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
НЕ Е НОРМАЛНО ОТ 20 ГОЛЯМИ ТЪРГА ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ 18 ДА СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ОФШОРКИ КОИТО РЕАЛНО НЕ ПЛАЩАТ НИТО ЛЕВ ДАНЪК В БЪЛГАРИЯ...ДАЛИ ТЕ СА ГО СПЕЧЕЛИЛИ ЗА ЧЕРНИТЕ ОЧИ НА МИНИСТРИ И ОБЩИНАРИ..НЕ СЕ ПЪЛНИ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НО СЕ ПЪЛНЯТ ЛИЧНИТЕ СМЕТКИ НА МИНИСТРИ И ОБЩИНАРИ..ЩЕ СЕ ОСВЕТЛЯТ ЛИ СМЕТКИТЕ НА ДОН БОРИСОВ И ЧЕРВЕНИЯ ЕЛИТ НА БСПНЕКА НАПРАВИМ ЗАПИТВАНЕ ДО СЪОТВЕТНИТЕ СЛУЖБИ И СТРАНИ..КАК ОСВЕТЛИХА ПАРИТЕ НА КАДАФИТО И САДАМНЕКА ЗАПАДА ДОКАЖЕ ЧЕ Е С НАРОДА А НЕ С ПОЛИТИЦИ МАФИОТИ
285
6
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До ЙойоНЕ СМЕ СИ МЪЛЧАЛИ И ЗАТУЙ СЛАГАМЕ ЗНАК НА РАВЕНСТВО МЕЖДУ КРАДЦИТЕ ОТ БСП И КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ...ДНЕС ДВАТА МАФИОТСКИ КЛАНА СЕ БОРИЧКАТ ДА СИ ВЪЗВЪРНАТ ЗАГУБЕНИТЕ ПОЗИЦИИ В МИТНИЦИТЕ/КАНАЛИТЕ ЗА ВНОС БЕЗ АКЦИЗИ.../БОГАТИТЕ ДОНОРИ ОТ ОФШОРНИТЕ ФИРМИ ПЕЧЕЛИЛИ 90% ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ТЪРГОВЕ..ДАВАШ ТЪРГ НА ФИРМА КОЯТО НЯМА ДА ПЛАТИ ЕДИН ЛЕВ ДАНЪК В БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО Е ОФШОРНА..ДАЛИ Е ЗА ЧЕРНИТЕ ОЧИ НА МИНИСТРИ..ОБЩИНАРИ...
284
5
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До ЗОРО И ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ БСП /ДПС И ВЧЕРАШНИТЕ ОТ ГЕРБ НЯМАХА ЗА ЦЕЛ ДА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА А ЦЕЛТА ИМ БЕ ДА ПЪЛНЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ БАНКОВИ СМЕТКИ..РЕАЛНО САМО ВИСШИЯТ СЪВЕТ НА БСП И СЪОТВЕТНО НЯКОЛКО ПРИБЛИЖЕНИ ЛИЦА НА ДОН БОРИСОВ СИ РАЗПРЕДЕЛЯТ МИЛИОНИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СУБСИДИИ..МАСАТА ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ ВЪОБЩЕ НЕЗНАЯТ ЗА КАКВО ОТИВАТ ТЕЗИ МИЛИОНИ..А И ЧЛЕНСКИ ВНОС ПЛАЩАТ..А НЯКОИ И ,,ДАРЕНИЯ,,ПРАВЯТ ЗА ДА СЕ ОБЛАЖАТ ОТ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ И КОНТРАБАНДНИ КАНАЛИ....
283
7
 
18
 
! Отговори
Йойо преди 10 години
А когато комунистите закупиха самолети за милиони при предишният си мандат,тогава си мълчахте *** мръсни.
282
9
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До 666БРАТЯ ГАЛЕВИ СА НАПУСНАЛИ СТРАНАТА НА БОРДА НА АВИООТРЯДА..
281
2
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До ЗОРОНОВИ ПАРТИИ И С НОВИ ЛИЦААКЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ И ЧИСТО МИНАЛО..НЯМА КАК СИКАДЖИИ И ВИСАДЖИИ ДА НЕ НИ РАБОТЯТНЯМА КАК НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИ ДА НЕ НИ КРАДАТ..ОТ 6,5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМЕ ВСЕ ДОКАЗАНИ ОКЛУЦИ НАТРУПАЛИ БОГАТСТВА ОТ РЕКЕТ..ОТ ЗАМЕНКИ...ПРИВАТИЗАЦИИ ПОД МАСАТА...ХОРА ИМАЩИ ОФШОРКИ С КОИТО СА ИЗБЯГВАЛИ ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ..В САЩ И НА ЗАПАД Е ГОРДОСТ ДА СИ ПЛАТИШ ДАНЪКА А ТУК МАСОВО ПОЛИТИЦИТЕ ИЗНАСЯТ КАПИТАЛИ В ОФШОРНИТЕ СИ СМЕТКИ...
280
6
 
20
 
! Отговори
666 преди 10 години
ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ КЪДЕ Е ОТЛЕТЯЛ БОРИСОВ... АМИ ПРИ БРАТЯ ГАЛЕВИ, РАЗБИРА СЕ. МАЛКО ДА СИ ПОЧИНЕ ОТ "ОГРОМНАТА" РАБОТА, КОЯТО СВЪРШИ ПРЕЗ МАНДАТА СИ...
279
1
 
13
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
ГЕРБ-НЕ....БСП-НЕ....ДПС-НЕ....СДС-НЕ......нещо почнах да недоумявам кое е ДА!!!
278
3
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ВИЖТЕ НОВИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЯ...МАФИОТ ТА ДРЪНКА НО Е ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ...БРАВО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И НА ТЕХНИТЕ ДОСТОЙНИ КАДРИ