По 10 хил. лева за семействата на загиналите миньори

Социалното министерство проверява рудника на мина "Ораново"
31
По 10 хил. лева за семействата на загиналите миньори
Продължават спасителните работи в рудник "Ораново". Снимка: Булфото

Правителството ще подпомогне с по 10 000 лева семействата на двамата загинали миньори при инцидента в рудника на мина "Ораново".

Все още продължават спасителните действия за останалите двама миньори, които се озоваха затрупани зад скали и кал.

Още по темата

"Започват проверки в мините, след които ще е ясно какви мерки трябва да бъдат предприети", съобщи в Министерския съвет вицепремиерът Даниела Бобева.

Тя посочи, че заседанието на правителството днес е било тъжно заради случилото се.

Министерството на труда и социалната политика прави разследване на обстоятелствата и причините за инцидента през Главна инспекция по труда, обяви зам.-министър Светлана Дянкова.

"Възможните причини за изтичането на кал с вода и камъни в галерията са човешка грешка, занемарени условия на труд или природна сила, която не е могла да бъде предвидена", каза още тя.

По думите й пострадалите миньори също ще бъдат подпомогнати, след като се установи броят им и се докаже от разследването, че случаят е трудова злополука.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
АЛИСА преди 10 години
СЪПРУГЪТ НА ПРИЯТЕЛКА ЗАГИНА В ОТКРИТ РУДНИК ,И НИЩО НЕ И ДАДОХА ,ТЯ СЕ ОПИТА ДА ГИ ОСЪДИ НО ПОЗНАЙТЕ КАКВО СТАНА !!?- НИЩО ....ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИЙ И СВИДЕТЕЛИ БЯХА ИЛИ КУПЕНИ ИЛИ ЗАПЛАШЕНИ ДА МЪЛЧАТ . ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ ЗА НЯКОЙ СА ПАРИТЕ ,ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ В Б.Г. Е НИЩО ,ЩЕ СЕ ИЗМЪКНАТ С МАЛКО ПАРИ ДА ЗАМАЖАТ ОЧИТЕ НА БЛИЗКИТЕ И ТОВА Е .....СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ ЗА ТЕЖКАТА ЗАГУБА , !!!
25
2
 
1
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Цената на живота при Орешарски се е дигнала.При Бойко човешкия живот беше 5000лв.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къдее цацаров главния прокурор ? баси мишока
23
0
 
3
 
! Отговори
Алов до 23 преди 10 години
Прав си ! И това го има. Само фуража на Фидосова е и повече.За цвика да не говорим.
22
0
 
9
 
! Отговори
Дон Кихот Де Луканка преди 10 години
ПАРИ СРЕЩУ ЖИВОТ - тъжна реалност !
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българите-новите роби и в България и навън. Работен ден 10-12-15ч . В ,,лошият социализъм,, имаше ред,норми,стандарти И 8Ч РАБОТЕН ДЕН .СЕГА -А СИ СЕ ОПЛАКАЛ,А СИ ИЗХВЪРЧАЛ. Н-А-В-С-Я-К-Ъ-Д-Е. ТОВА Е ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ. НЯМА ДЪРЖАВА ИЛИ ТЯ СЕ СЕЩА( И ГАВРИ ) САМО КОГАТО ИМА ДА СЪБИРА ДАНЪЦИ.ВСЕКИ ЛЕВ КОЙТО ИМ ДАВАТ КАТО ПОМОЩ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ.ТЕЗИ ПАРИ СА ИЗКАРАНИ ОТ МИНЙОРИТЕ. ВЗЕМАЙТЕ ГИ МИЛИ МАЙКИ, НЯМА ДА ВЪРНАТ МЪЖЕТЕ ВИ ,НО ИМАТЕ ДЕЦА.ЗАЩОТО В МАГАЗИНА МОЛИТВА КЪМ БОГА СМЕТКА НЕ ПЛАЩА
20
0
 
18
 
! Отговори
е преди 10 години
До АнонименКак няма да вземат парите, и милиони да са няма да върнат хората, но тези жени трябва да се грижат за децата си. Малко ли крадат и пестят средства тези там за да има за тях, а хората да умират нелепо. Тези мъже са принудени да работят под земята, защото нямат избор, за да гледат семействата си, такава ни е държавата. Всичко в България е наопаки. Затвор трябва и за тези проверяващите, където като им дадат по една пачка си затварят очите и резултата е на лице. Почивайте в мир!
19
0
 
17
 
! Отговори
e преди 10 години
лъжат! Мината не е била обезопасена и първите двама загинали Бог да ги прости, са били само на 10 метра от изхода. И ако поне малко беше укрепено там, сега щяха да са живи.Не Ви е срам да карате там близките на загиналите да взимат и нещата им и да лъжете най-нахално, че собствениците там се били погрижили.Измивате си ръцете и миньори потвърдиха, че са предупредили и собственика да бъде обезопасено защото всички са виждали каква опасност е имало.Цял живот ще ви тежи смъртта на тези невинни хора!
18
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не взимайте тези пари - те няма да върнат близките ви. Всички нещастия стават за ПУСТИТЕ МУ ПАРИ, НЕ ГИ ВЗИМАЙТЕ!БОГ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ, ОСЛАНЯЙТЕ СЕ САМО НА БОГА, ИСТИНАТА НЕ Е В ПАРИТЕ, А В ТОВА ДА НЕ ИСКАМЕ ПАРИ. Работете земята си и от нея се изхранвайте, ккто Бог ни заповяда.
17
0
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Спомнете си спасяването на миньорите в ЧИЛИ и мъките у нас . Там където е имало фашистко управление има ред , просперитет и почтителност . България е опит за държава .........
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас,нима толкова струва един човешки живот,мир на праха им
15
0
 
7
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Само мият очите на хората в медиите с тия жалки пари. Трябва да има и някаква доста по-сериозна застраховка живот, ама ако собственика е коректен и я е направил и то не на свое име а на името на наследниците. Обаче за това - нито дума в тъпите и / или платени медии.
14
0
 
14
 
! Отговори
без преди 10 години
трябва някой да умре в България за да се промени нещо
13
7
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
абе кво ревете, държавата да не е длъжна да плаща за всяка злополука ... я по спокоино малкоконцесионера на мината да го фащат за гушата и да го напъват.
12
3
 
23
 
! Отговори
+ главата на собстве преди 10 години
10 ХИЛЯДИ ЛЕВА ?? МОЖЕ НО + ГЛАВАТА НА СОБСТВЕНИКА !!!!! *** държава ! Долно скапано комунистическо управление !Още първите минути след случилото се от всички краища на страната трябваше да тръгнат съоръжения и машини за спасението на живите
11
0
 
39
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Крайно несправедливо е някаква калинка с фалшива диплома да си пише всеки месец по 50 бона бонуси, а семействата на хората, които се трудят в такива ужасни условия да получат по 10 бона кръвнина. Крайно несправедливо е.
10
0
 
23
 
! Отговори
Toni преди 10 години
Na tolkova li gi ocenihte??? *** vzimat poveche socialni
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами това е издръжката на 1 дете за 1 година. А за останалите деца и останалите години докато станат пълнолетни?!
8
1
 
40
 
! Отговори
kosamo преди 10 години
2 дни копаят хората да си извадят колегите. Каква е тая работа в 21 век да няма в бг съоръжение да го докарат, щяха да са живи хората. А часлга проститутките и Бистришките тигри летяха за хиляди левове. Ваш'та мамааа...
7
28
 
3
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Що за държава сме ,ако даваме по 10 хил. на всеки пукнал !? Някой питал ли ми е за тези пари като данъкоплатец та ще ги дава? Миньорите са си знаели риска и за това са получавали пари. Що не станаха вестникари например? Но лакомията за пари е голяма. Да си ги носят сега парите в гроба.