Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета

Поотделно никой не може да бие БСП и ДПС, коментира експремиерът
Обновена: 8 авг 2013 14:52 | 8 авг 2013 13:22,
272
Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета
Борисов пак поиска парламентът да се събере. Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. По негови думи само едно обединение в център-дясно може да победи БСП и ДПС в момента.

Според лидера на ГЕРБ едно евентуално обединение ще успокои избирателите.

Още по темата
Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно, заявява Борисов, цитиран от БНР.

"Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", признава експремиерът. 

Борисов отново поиска и незабавно свикване на извънредно заседание на парламента заради ветото на президента Росен Плевнелиев върху измененията на Закона за бюджета. Както Dnes.bg вече писа, държавният глава наложи вето на актуализацията на бюджета, искана от кабинета.

Той обясни още, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. Вчера стана ясно, че председателят на НС Михаил Миков ще насрочи извънредно заседание на НС на 30 август, а ГЕРБ поискаха парламентът да се събере незабавно.

Още вчера Борисов обясни, че партията му ще задвижи процедура по правилника, която изисква подписите на 48 народни представители за свикване на заседание.

Борисов отново подкани БСП и ДПС да се върнат бързо в пленарната зала, за да се “изгласува“. По думите на лидера на ГЕРБ е ясно, че актуализацията ще бъде приета, но ГЕРБ все пак ще им предложи да се съобразят с ветото „поне в частта, в която видно е, че грешат“. Да не я приемат нея, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
19
 
! Отговори
абе тикво преди 10 години
топ полицая на страната го пази червен конец ха,ха,ха,ами обединявайте се бе бесни,обединявайте се с мутрата и питайте воленчо за какво става дума,а за това ,че никой в тази държава не си гледа работата е факт,ако аз започна да призовавам за сваляне на правителство при законни избори какво ще се случи с мен,особено през времето на герб,айде бе изберете си мутрата,ама тоя път от глад и *** ще си проядете,ако въобще имате такива,явно кукловодите натискат яко мутрата и той нали си е ***..
153
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя мощността на ГЕРБ съвсем е НЯМА,след като се доказахте че сте ВИСОКОМЕРНИ,КРАДЛИВИ,ОТМЪСТИТЕЛНИ и най вече АЛЧНИ,от тук нататък повече са ГЕРБ няма да се мисли,напротив ще се играе ВА БАНК против вас серсеми мръсни !!!!!!!
152
16
 
7
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
айде комунисти до после , аз отивам да работя ...нали разбрахте ..физическа или умствена дейност за произвеждането на нещо; труд, занятие! чуждо чуство нали!? хаха ...гадна *** напаст сте вие ...вървете при господаря си Станишев да му целувате краката така както целувахте на масовите убийци преди 89та година ..ама този път имате ГЕЙ за лидер внимавайте да не изядете някой ДИК! казват , че комунист от един път гей не ставал ама Станишката опроверга това твърдение и теза! ареее до после долни!
151
14
 
5
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
комунистеите извратиха една час от Българския народ ! Сега този извратен народ на който мозъка бе промит от комунизма незнаят какво да правят ...на представа си нямат.. измислят всякакви мега глупости просто щото незнаят какво да правят ...до преди 89та ги водеха за носа и те като роби лазеха и целуваха краката на масовия убиец Георги Димитров ама сега няма пътеводител и те тотално са загубили пътя но това е нормално ...след като никога не си работил през живота си е така.. мързеливи комунисти!
150
24
 
8
 
! Отговори
астролог преди 10 години
Ако реформаторите се обединят с ГЕРБ това ще е най добре за тях защото Б.Борисов е най обичания и кадърен политик в България и той трябва да оглави това обединение и всичко ще тръгне добре и България ще стане водеща в Европа.
149
18
 
6
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
Малко смях с тъпизмите на комунистите... още тогава бяхте изкклллююючиитееелно ***! Да живее 10-и септември, Ден на Народната милиция - единствена опора на народната власт! - лозунг на гара ПазарджикНародната милиция - биещото сърце на Партията!Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! - лозунг в птицефермаХигиенизацията е враг на бактериологическата диверсияВъшката е най-опасен враг на Родината. Унищожавайте я!Всички комунисти - под земята! - лозунг в мина ХАХА
148
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кой се тупаше по гърдите, че е бил БСП седем пъти? М? Как можахме да го изберем този *** за премиер още не ми е ясно!
147
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Бойко не е в час!!!!!
146
3
 
26
 
! Отговори
Той е преди 10 години
Тоя пак ме разсмя искрено - мощността на ГЕРБ не била голяма...То бива *** парчета да ни управляват, ама тая мутра обира точките! Тва да не ти е кола ве, колко коня е била мощността на ГЕРБ, колко kW е сега? Не знаеш ли думата МОЩ, май-май по-подхожда? Макар че, за каква мощ може да ми говори един мутромилиционер, всичкото им е кули от хартия, трябва само един по-силен напън, за да ги съборим, всичките, до един!
145
17
 
6
 
! Отговори
thegbc преди 10 години
ей комунисти имам ще почина за цигарка и ще ви подразня малко както винаги после пак ще продалжа работа защото трябва да се изкарват пари в место да се чака Станишев да ми помогне ...ама така разбираме живота ние свободните хора , хората който не навиждаме мързеливите комунисти. Нека поясня за безмозъчните комунисти какво е Работа. Работа е физическа или умствена дейност за произвеждането на нещо; труд, занятие. Зная , че това понятие за вас е непознато.. не съм срещал комунист който да работи!
144
4
 
21
 
! Отговори
дядо преди 10 години
С обединението с Кунева,Раданчо ме изгуби завинаги като гласоподавател на ДСБ!!!За обединение с ГРОБ също!!!
143
7
 
34
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
Реформаторския блок ако иска да печели още привърженици ,да стои по-далече от ББ а герб трябва да отиде в историята ,като най-некадърното правителство
142
9
 
5
 
! Отговори
ivanova преди 10 години
samo taka !obeditete se byrzo !ina4e s taq koaliciq nishto nqma dastane !
141
0
 
19
 
! Отговори
SS преди 10 години
ББ кани "реформаторите", ама те ще му поставят условието да отстрани от ПП мекерето ЦЦ...
140
4
 
32
 
! Отговори
МУТРЕШКО БОРИСОВ преди 10 години
МНОГО ЕГОНЦЕНТРИЗЪМ!!!!ОТ КОГА МУТЪРГЕЙТ СТАНА ДЕСЕН???? ДЕСНИЦА С *** МУТРА Е РАВНО НА КРАХ ЗА ДЯСНОТО, ТОЗИ ПЪТ ЗА МНОГО ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!МУТРЕШКО И КАЛИНКО АУТ ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
139
3
 
36
 
! Отговори
Обява преди 10 години
Продуцентски къщи "Ипон" и СИК набират статисти за новата си супер-продукция "Дълбоко гърло-2". Кандидатите трябва да бъдат с десни наклонности и да харесват ирландски пастирки. Желаещите могат да се явят на кастинг в Банкя всеки ден от 10 до 17 часа. Одобрените ще бъдат изпращани за пробни снимки в същия ден от 19.00 пред резиденция Евксиноград.
138
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
2 месеца не стъпиха ББ и ГЕРБ в парламента, сега зор давайте да прекратяваме отпуски. По принцип съм за това депутатите да са не повече от 100 и да имат нормална отпуска от 20 дни които са при държавните служители. Да нямат партиите субсидии от държавния бюджет. Да им се намалят заплатите с 50%. Да нямат право на допълнителни средства при работа в комисии. Да им се ограничат служебните коли и командировки. Да им се отнемат и ограничат различни привилегии. Да слязат на земята!
137
8
 
38
 
! Отговори
icho преди 10 години
На шията на Бойко лежат много воденични камъни-Цветанов и всичките долни неща, в които е забъркан; Плевнелиев- крадец от класа; и кой ли още не? Изтече времето на ГЕРБ. Дори и да направи евентуална коалиция с Реформаторският блок , няма да може да закрепи проваленият си имидж.
136
15
 
19
 
! Отговори
маргарита попова преди 10 години
Кабинетът на Орешарски не може да изкара пълен мандат-това е ясно, просто не отговаря и не защитава интересите на обществото. Но в същото време, Бойко продължава да си точи зъбите за вкусната баница на властта. Каквито й планове да си прави, нищо не може да постигне...
135
5
 
39
 
! Отговори
САШКАТА преди 10 години
ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИ -ЕДНА ПРЕГРЪДКА, КОЯТО ЩЕ СТРУВА ДОСТА СКЪПО НА НАШИЯТ НАРОД. НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ ОТНОВО СТАРИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ДА СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ. ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ СМЕНЯ,НО НРАВА СИ НИКОГА.