Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета

Поотделно никой не може да бие БСП и ДПС, коментира експремиерът
Обновена: 8 авг 2013 14:52 | 8 авг 2013 13:22,
272
Борисов кани реформаторите да свалят заедно кабинета
Борисов пак поиска парламентът да се събере. Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. По негови думи само едно обединение в център-дясно може да победи БСП и ДПС в момента.

Според лидера на ГЕРБ едно евентуално обединение ще успокои избирателите.

Още по темата
Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно, заявява Борисов, цитиран от БНР.

"Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", признава експремиерът. 

Борисов отново поиска и незабавно свикване на извънредно заседание на парламента заради ветото на президента Росен Плевнелиев върху измененията на Закона за бюджета. Както Dnes.bg вече писа, държавният глава наложи вето на актуализацията на бюджета, искана от кабинета.

Той обясни още, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. Вчера стана ясно, че председателят на НС Михаил Миков ще насрочи извънредно заседание на НС на 30 август, а ГЕРБ поискаха парламентът да се събере незабавно.

Още вчера Борисов обясни, че партията му ще задвижи процедура по правилника, която изисква подписите на 48 народни представители за свикване на заседание.

Борисов отново подкани БСП и ДПС да се върнат бързо в пленарната зала, за да се “изгласува“. По думите на лидера на ГЕРБ е ясно, че актуализацията ще бъде приета, но ГЕРБ все пак ще им предложи да се съобразят с ветото „поне в частта, в която видно е, че грешат“. Да не я приемат нея, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
6
 
20
 
! Отговори
Съдия преди 10 години
Реформаторския блок трябва да са разбрали, че Борисов едно говори сутрин, друго вечер. Така, че коалиция с ГЕРБ е като брак по сметка, когато свършат изгодите, ще се разпадне. Десните бързо се обединиха, което е позитивното на протеста, но не вярвам, че могат да се разберат така бързо, когато тръгнат да редят кандидат-депутатски листи. Имат време и едните, и другите, но трябва да се подготвят много старателно за следващото състезание, което е предвидено за 2017 г. Народът много мъдро го е казал
173
4
 
22
 
! Отговори
Почитател преди 10 години
Боко, много ми липсваш, когато не те чувам и не те виждам. Но нито вярвам, нито искам ти да управляваш отново България.
172
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съединението прави силата . Всички десни партии трябва да се обединят срещу тъпата червена *** !!!
171
4
 
25
 
! Отговори
беден селянин преди 10 години
Борисов е прав за едно единствено нещо - "...сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма..." Към това може да се добави и следното - ГЕРБ ще става все по-малка и по-малка докато накрая остане само спомена за нея. Това е неизбежно и рано или късно ще се случи !
170
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 4 години ГЕРБ съсипа тая държава, а сега тези престъпници се опитват да продължат това свое "достижение"! Нима преди няколко месеца не вдигнаха на протести цяла България за разлика от сега организираните от тях платени провокации и протести, който обхващат не по-вече от 4-5 000 души, които искат да препечелят някой лев да отидат на море!
169
24
 
8
 
! Отговори
мислещ преди 10 години
Абе , вие сте луди хора - за какво искате на Борисов да му се повдигнат обвинения - хайде кажете защо? Вижте хващат "ударни бригади" дето чупили ктайници, биели, рекетирали и ги пускат, за такива престъпници викайте, за обирджииската приватизация, която ни остави без работа /откраднаха заводи и фабрики/ , направиха "заменките" / взеха апетитни имоти без пари/ , тези господа трябва да са в затвора. Стига злоба и простотия , научете се да мислите , нали сте Европейци. От 23 години ни крадат !
168
6
 
30
 
! Отговори
благо преди 10 години
Има една много уважавана професия-ПОЖАРНИКАР- за жалост този цървулски *** направи така ,че пожарникар да стане символ на *** човек, а това не е така.Той каза ,че бил елементарен ми да отиде в ЦЕРН там цепят елементарните частици. Не му е лесно ,да излъга много хора и беше на власт и нали си е нарцис взе че изигра хомосексуална сцена на кои, да на Сретан Йосич . Пътувам редовно до Сърбия и ви казвам ,че онези са долни *** и не забравят. Като че ли му остана само хомосексуалиста президент
167
4
 
16
 
! Отговори
Жорж! преди 10 години
Всеко зло за добро народна мъдрост.Седерастията реформаторска както се е накостършила и стане обединена може и да си върне симпатизантите и да дръпне 10-на % от герп и герп се изравнява с "реформаторите" - това звучи доста правдоподобно при нови избори..... и в такъв случай, о майко мила ...... БСП май ша си е първа сила...... и ша стани, що ги ручаате жабетата!!!
166
6
 
25
 
! Отговори
И Буда разбра.... преди 10 години
А простата истина е ......Писателят Марко Ганчев за протестите:Имаме чисто и просто едно непризнаване на изборни резултати. Толкова ли голяма интелигентност се иска, за да се сетиш, че го правят едновременно ГЕРБ и невлезлите в парламента с надежда за нова конфигурация. Още по-нищожна интелигентност е необходима пък да проумееш, че конфигурацията ще бъде същата и че ако пък се измени в полза на ГЕРБ, безредиците ще са още по-непредсказуеми.
165
5
 
24
 
! Отговори
Zlati преди 10 години
Реформаторския блок ще си вкарат автогол с Борисов, който се дави а собствените му хора го дърпат за шията със собствените си компромати!
164
5
 
30
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
На Борисов е крайно време да му се повдигнат вече обвинения и да последва Цецо лъжецо!
163
6
 
22
 
! Отговори
вера преди 10 години
Боко съвсем откачи! Може би най-накрая му се изясни позицията на компрометираната му партия.
162
7
 
29
 
! Отговори
Андрешко преди 10 години
Късно е либе за китка!Тоя се прави на УМРЕЛА ЛИСИЦА!Хитър си ти Андрешко...
161
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** на снимката най-после проумя, че е бита карта и не може нищо да направи. Имаше 3 и половина години на разположение, да беше се доказал. Но Буда си е Буда. Реши, че може сам и може всичко. Сега се сетил да търси другари за общото дело. И то какви другари. Бивши неуспели комунисти, които смениха резбата за да се докопат до властта и да грабят с пълни шепи. То като гледам кривоустата М. Кунева, какво да коментирам останалите.
160
5
 
27
 
! Отговори
отново диктатор преди 10 години
Другарят Борисов кани нафталиновите реформатори да свалят заедно кабинета и той отново да стане Диктатор!
159
16
 
10
 
! Отговори
angelov99 преди 10 години
РАЗНИ РАЗБИРАЧИ ПИШАТ ,ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ББ БИЛО НАЙ КАЛПАВО .КАТО ПОГЛЕДНЕШ ОБЕКТВНО НАЗАД ВИЖДАШ .ВСЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ КОИТО РАСПРОДАДОХА СА БЕЗ ПАРИ НА ТЯХСИ ВСИЧКО ЩО БЕ ГРАДЕНО ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ .СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ГО ЛИКВИДИРАХА /ЛИКВИДАТОРИ СЕ ЗОВЯХА БАШ СЕЛЕНИТЕ /.НИЩО НОВО НЕ СЕ НАПРАВИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ДВЕ ГОЛЕМИ ДУПКИ В БЕЛЕНЕ И ЦАНКОВ КАМЪК/ВЪРХОВНО ПОСТИЖЕНИЕ НА *** ХИДРО ИНЖИНЕР/.ББ ПОНЕ ОСТАВИ НЕЩО КОЕТО СЕ ПОЛЗВА ОТ БСП ДПС ЮРУШ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК И ДР..
158
3
 
12
 
! Отговори
Васо преди 10 години
За българската политика може да се каже следното. Първо изпедерастя, после се поселяндурчи. И в обратен ред да се каже няма да е грешка, визирайки по-дълъг период. Но това са само нюанси. Все си остава слуга на чужди интереси.
157
4
 
10
 
! Отговори
диди преди 10 години
лицата които представляват протестиращите са свързани с герб по е дин или по друг начин, Дали това е официалната позиция на ГЕРБ и кой точно реши те да представляват хората.bezpartien/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%B2-1300-%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8/
156
4
 
14
 
! Отговори
диди преди 10 години
само не разбрах какво обединение ще правят с реформаторския блок, сякаш не го създадоха те , за да привлекат някой друг наивен гласоподавател. Сега да не би да е голяма новина , че искат да се коалират с тях. ОМГ.
155
4
 
21
 
! Отговори
koko преди 10 години
Нали щеше да води парламентарната група на ГЕРБ на банско, за какво да прекъсват отпуската на НС? То докато хората работеха той си бараше .. , сега му се доработи.