Миков свиква извънредно парламента следващите дни

Чака лидерите на ПГ в НС да посочат удобна дата за извънредното заседание
Обновена: 12 авг 2013 11:25 | 9 авг 2013 19:26,
45
Миков свиква извънредно парламента следващите дни

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще свика извънредно заседание на парламента в следващите дни, но очаква лидерите на парламентарно представените партии да му помогнат с определянето на точната дата.

Той  е изпратил днес писма до председателите на парламентарни групи в 42-рото Народно събрание Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров, съобщи пресцентърът на парламента.

Михаил Миков ги информира за постъпилото искане на 77 народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ за свикване на извънредно заседание на НС и ги моли да го уведомят във възможно най-кратки срокове кой от следващите дни би бил най-подходящ и удобен от тяхна гледна точка за провеждане на заседанието.

Това ще улесни както мен в планирането на точната дата, така и всички народни представители, защото ще създаде най-малко неудобства за тях в периода на нормативно регламентираната ваканция, посочва той в писмото.

Председателят на НС припомня, че е свикал извънредно заседание на Народното събрание за 30 август 2013 г., с дневен ред: "Ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.".

Той отбелязва, че този срок според него е осигурявал възможност за провеждането на по-пълни, задълбочени и всеобхватни консултации с всички заинтересовани страни и адресати на Закона за държавния бюджет. По този начин в по-пълна степен би бил удовлетворен и призивът на президента, чийто апел и аргументи, както знаете, бяха "изцяло в посока на повече прозрачност, а именно това искат гражданите", допълва Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на парламента.

Още по темата
 Председателят на НС изказва съжаление, че в този срок няма да могат да бъдат проведени обществените дискусии, за които е апелирал президентът.

Председателят на парламента очаква мненията на лидерите на парламентарни групи, за да се произнесе по искането на 77-те народни представители, допълват от НС.

По-рано днес ГЕРБ внесоха в парламента 77 подписа с искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание с една точка – разглеждане на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета.

След ветото на Плевнелиев Миков обяви извънредно заседание, но на 30 август. Според най-голямата партия в НС обаче тази дата е твърде далечна и те искат това да стане много по-бързо.

Според чл. 43, след като в парламента постъпи искане с поне 48 депутатски подписа, председателят му е "длъжен да насрочи заседание не по-късно от 7 дни", независимо от това дали има ваканция или не, мотивираха се днес от ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
амбри преди 10 години
бил съм се бил напил и съм се бил бил:)))
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...То ли как рощу в сентябр осипает мозги алкагол....
32
4
 
19
 
! Отговори
сджсдф преди 10 години
Наздраве Мишо! Ще ти прексънат алкохолната ваканция!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гранд простотията в някои разстройващи се вече, но иначе стройни в недалечното минало, редици доведе до непредвидена актуализация на старобалканската легенда "гз глава затрива". Науи, миуи другаре. Когато фактите говорят, и беуите рейсове не могат да ги загуушат. Ту би кънтинюююююююююююююююююююююююд...
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПлейбояСа , язе съм бая ***, ама сите платени БКП драскачи си имате именя ли са никове ли,ся сигур после така съ отчитате преди да взямате парътъ!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, не знам защо точно моя коментар триете , та ето го пак:Миков казва,че свиква с протестите-Миков какво друго остава на уайното, освен да свиква, че е уайно?!БСП е "най-" най-дълголетната партия,била най-дълго на власт,докарала най-ниският прираст на население в най-бедната държава в ЕС!АФЕРИМ< НАЙ-***!
28
3
 
7
 
! Отговори
nexusss преди 10 години
Айде спрете се с тея циркове и отчаяни и елементарни ходове! Целия свят разбра само вие все още се правите на чукнати: ВСИЧКАТА ПОЛИТИЧЕСКА *** ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗМЕТЕ И ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ВСИЧКИ ДОКАРАЛИ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ДО СЕГАШНОТО ПЛАЧЕВНО СЪСТОЯНИЕ!!!! БЕЗ ПРЕГОВОРИ, БЕЗ ДОГОВОРКИ, БЕЗ ПАЗАРЛЪЦИ!!! СЕГА И ВЕДНАГА!!! ВСИЧКО ДРУГО Е ОТБИВАНЕ НА НОМЕР...
27
1
 
26
 
! Отговори
Karabas Barabas преди 10 години
Как ли върви наддаването за Воленовия глас ... очаквам Станишев и Местан да го донесат лично на ръце в златна рикша до парламента.
26
2
 
15
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Тоз верно фиркаджия ахахххаххахаххха
25
0
 
18
 
! Отговори
Karabas Barabas преди 10 години
Из "Сборник задачки по политическа математика" - Ако 3-*** крадци имат един милион за крадене, обаче двамата от тях не могат да откраднат нищо, без да платят на третия за "участие", колко трябва да се плати на третия за "участието".
24
5
 
2
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
И кто го свикате и като дойдат какво ахаххаххах да не би нещо да се случи положително смешници
23
5
 
25
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Какъв лош късмет, прекъсват на човека запоя.Големи злобари са тия от ГЕРБ.
22
0
 
22
 
! Отговори
Червен ЛЕВент преди 10 години
Другари и аркадашлар, спешно да изтупаме партийните дюшеци и дълбоките кашета, че иначе Волен ако не дойде да глаува ... спукана ни е работата.
21
2
 
25
 
! Отговори
далавера преди 10 години
На всички нови свои членове БСП подарява ваучер за безплатно обрязване за да докажат вярността си към коалиционният партньор-ДПС!
20
6
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Помня че нямаш втора глава.А само една. Раната межда крака ти те сърби,но не задоволявам ПРОСТИТУКИ! Другото е лъжа и лицемерие на служителка от Държавна Сигурност.България е обрана от вас ***!
19
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до BG 15Абе *** скапан гейберастки, *** или Волен ходи с 40 души охрана?Скапаняци гадни!
18
5
 
31
 
! Отговори
Диктатор преди 10 години
Филма не бил шведски, а съветски и на са били компютри, а компоти и не сме ги изнасяли, ами сме ги внасяли - това е положението в моето БСП
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя не е изтрезнял добре ми се струва я бегом за шкембе и 2 бири
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 17Смяната на имена е нищо!! Това е резултат от незаздравяла рана. Помниш ли рязането на глави и изнасилванията за да се потурчат българи?!
15
5
 
27
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Нещо май Бойко взе да диктува политиката в момента, а?