Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!

Борисов иска оставката на кабинета и на "министърката Терзиева"
Обновена: 19 авг 2013 13:51 | 19 авг 2013 13:46,
523
Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа, станала тази сутрин на гара Яна, при която загинаха трима души, а петима са ранени.

Борисов още миналата седмица няколко пъти призова да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София. 

„Построихме тази отсечка от автомагистрала „Хемус“ и новите управляващи, ако искат, могат да й направят и три поредни откривания, само че преди това трябваше да отворят пътя веднага щом беше готов, вместо днес да броим жертвите по трасето.

Още по темата
Затова отново призовавам за оставката на госпожата строителен министър, както и на целия кабинет Орешарски. Хора, чиито егоизъм и самолюбие, са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България“, се казва в позицията на Борисов, цитирана от пресцентъра на партията.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони“, гневи се Борисов.

По думите му това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

„Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено, за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване“, заключава бившият премиер.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
23
 
19
 
! Отговори
КУРти преди 10 години
БОЙКО Е ВИНОВЕН ЗА ДА ИМА ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА СЛЕД КАТО СТРОИ МАГИСТРАЛИ И ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА. АЗ АКО БЯХ КОМУНИСТ, ТАКА ЩЯХ ДА СЕ ЗАЩИТЯ. КАТО НЯМА ПЪТИША , НЯМА И КОЛИ , ХОРАТА СИ КАРАТ КАРУЦИ И НЯМА ПТП-ТА
374
29
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Този престъпник Тиквеника е толкова вулгарен и *** , че вече отвращава хората да го гледат , ама за това са виновни послушните корумпирани жу*наля ..... Кога ще имаме наистина независими медии ?
373
22
 
26
 
! Отговори
Да бе да преди 10 години
само че няма ти да режеш лентичките, любимото ти занимание .Толкова си нахален, че от човешките жертви правиш политика. как не те е срам. От една катастрофа със загинали да се правиш на велик държавник. е гнусно и долно.
372
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поведението на този *** ,граничи с политическо мародерство.Гавра с пострадалите и техните близки.Да се маха от политическата сцена,защото мисли само за личната си изгода.
371
23
 
25
 
! Отговори
МЛЪКНИ ХЛЕВОУСТИЙ преди 10 години
ЧУДЕСНА СНИМКА НА СУРАТА ЗА ПРЕДИЗБОРЕН ПЛАКАТ. НАГЛОСТТА И ЦИНИЗМА НА ВЪПРОСНАТА МУТРА НЯМАТ КРАЙ. НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВИЛ ГАВРАТА С УБИТАТА МИРОСЛАВА ОТ ПЕРНИК, КОЯТО ЗА ПРОСТАКА С ВЛАСТ БЕШЕ "ТРУПА" И ХИЛЕЙКИ СЕ ПРЕПОРЪЧА НА ЦЕЦОУ, ДА НАХРАНИ КУЧЕТАТА, С ЧИЯТО ПОМОЩ БЕШЕ ОТКРИТА, С ТЕЛЕШКИ ПЪРЖОЛКИ. МЛЪКНИ МУТРО ХЛЕВОУСТА И НЕ ДЪРПАЙ ТОЛКОВА СИЛНО ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА. НАКРАЯ ЩЕ МУ ПИСНЕ....
370
23
 
24
 
! Отговори
Хасмукар преди 10 години
От всяка дума на бившия комунист Борисов струи простотия и злоба!!!
369
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите си мислят че ние сме *** и не им дреме колко и от какво мрът ...Важно е голф игрища да има ... че българите са много по този аристократичен спорт...Пускайте магистралите ГАДОВЕ МРЪСНИ !!!!
368
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По магистрала Тракия в момента се кара като на Формула 1.Тази магистрала ако не се вземат спешни мерки ще стане най голямото гробище на Бългрия.
367
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Именно, трябваше да пуснем ЯНА, майната му на жертвите
366
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек страх от Бога няма ли? Първо сравни България с Египет, сега и това. Жалко за жертвите, но такъв е живота...
365
12
 
17
 
! Отговори
надежда преди 10 години
Надеждата умира последна!Дано да не е след като измре българския народ от благоденствие, под "вещото" управление на доказалите се комунисти, най-покварената част от турците,/обикновения турчин, както и обикновения българин страдат еднакво/,и налудничавите атакисти. Бог да ни пази!
364
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този път номера стана.Предишния път преди откриването на магистрала Тракия отново призоваваше отворете пътя и чакаше някой да се пребие за да каже "видяхте ли какво стана".
363
17
 
16
 
! Отговори
komunista77 преди 10 години
до Aнонимен A бе ти нaредли си бе прaзнa тикво *** тaкъв безморaлно същество кaто вождa си Боко тиквaтa .Aмa имa ли тaкивa хорa кaто тебе .Толковa безморaлни и безотговорни .Aбе ти си просто отпaдък нa обществото .Кaто всички прaзноглaвци и гъзоблизци от герб .Кaто почнеш от Бойко който ближеше нa*рaния г*з нa Европa до тaкивa отпaдъци кaто теб .Ти си душевно изпрaзнен от всички морaлни ценности .Товa ти е много което ти писaх .
362
9
 
25
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Ето основателна причина за протести (изчистване на пътищата от тирове), на всеки му се е случвало да го задмине тир при 80 при това така че се чудиш дали не си спрял.Транзитните на влака заедно с влекача, а другите мах 80.А не както сега турски и румънски тирове да трошат пътищата - машина от 50 тона при 120 км е УБИЕЦ.Колкото до боко то мозъка му само тово може да роди, спомнете си фразата за копане на трупове от цецо.
361
5
 
9
 
! Отговори
ППЛ преди 10 години
ПАК МЪДРОСТИ, ГАДИ МИ СЕ ОТ НОВИНИТА ВИ
360
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правиписните грешки са на Герб - това е само копирано от страницата.
359
11
 
23
 
! Отговори
komunista77 преди 10 години
Бойко сигурно си чул не сигурно a ти знaеш много добре че през2010 по твоето мaфиотско упрaвление нa държaвaтa aгенция "Ройтерс" кaзa че мaфиятa в Бългaрия в лицето нa Бойко Борисов премиер инеговaтa упрaвлявaщa пaртия герб си имa вече държaвa и сaмо Слaви Трифонов коментирa товa изявление нa "Ройтерс" във вечерното си шоу тaкa че зaмислисе Бойко дaли ще успееш още веднъж дa измaмиш бългaрския достоен трудолюбив нaрод .Мисля че кaтегорично нямa дa стaне твоятa рaботa нaродa те мрaзи зaпомниго .
358
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По данни на предизборното бюро На ГЕРБ и непубликувани СРСта на г-н Цветанов щофьорът на румънския ТИР е симпатизант на БСП. Европейските и американските партньори са на мнение, че инцидента е поръчка на правителството на Орешарски с цел да се предизвика хаос по магистралите, които са построени лично от Б. Борисов и така да се дискредитира най-големия политик в България и в Европа, ако не и във целия свят.
357
0
 
23
 
! Отговори
ОЛИГАРХ преди 10 години
ШЬОФЬОРИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТ ДИСЦИПЛИНА НА ПЪТЯ
356
12
 
22
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 10 години
Да използваш смъртта и човешкото нещастие,за да гъделичкаш болното си его !!! На това е способен само един... Лека им пръст на загиналите,съболезнование на техните близки и скорошно възстановяване на ранените !