Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!

Борисов иска оставката на кабинета и на "министърката Терзиева"
Обновена: 19 авг 2013 13:51 | 19 авг 2013 13:46,
523
Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа, станала тази сутрин на гара Яна, при която загинаха трима души, а петима са ранени.

Борисов още миналата седмица няколко пъти призова да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София. 

„Построихме тази отсечка от автомагистрала „Хемус“ и новите управляващи, ако искат, могат да й направят и три поредни откривания, само че преди това трябваше да отворят пътя веднага щом беше готов, вместо днес да броим жертвите по трасето.

Още по темата
Затова отново призовавам за оставката на госпожата строителен министър, както и на целия кабинет Орешарски. Хора, чиито егоизъм и самолюбие, са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България“, се казва в позицията на Борисов, цитирана от пресцентъра на партията.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони“, гневи се Борисов.

По думите му това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

„Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено, за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване“, заключава бившият премиер.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да оставим мъртвите на спокойствие,да се поклоним пред паметта им и да се надяваме,че всички виновни ще бъдат наказани. Но тези ,които се изгавриха с хилядите водачи и спътниците им като ги караха да чакат в задръстванията с часове при готов от две седмици участък трябва да си ходят и този път завинаги! Акт16 не е петминутка и можеше комисията да работи още от преди две седмици и с отстраняване на недостатъците незабавно да се под- пише Акт16 и се пусне движението в участъка...
394
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Злото на комунизма е, че винаги плюе по онзи, който реално прави нещата. А няма как да ги направиш, ако не ти напиня отвътре, че може да пострадат хора. Увредените от комунизма мозъци не се дразнят от реалните страдания и жертви, обратното - ако някой се дразни от тях, увредените мозъци виждат само и единствено самоизтъкване. Истинският комунизъм не е в членуването, а в мотаенето и безразличието към възможностите, които съществуват. Изсушените мозъци не ги търсят, те търсят повод да плюят.
393
7
 
43
 
! Отговори
Даси преди 10 години
Как може този *** да твърди, че катастрофата е станала защото хората били изнервени от задръстването. Не проумя ли, че ТИР-ът убиец е пътувал към София и е помел колите на километри от мястото. Нагъл и безочлив лъжец.
392
9
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ама този наистина е голям ***.нахален ***.как не го е срам трагедии има, но да се възползваш от тях това е наглост присъща на тъпака боко
391
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, твоето няма граници, комуноид червен, барон олигархичен мафитоски, *** ***,лелеллелеле !!!
390
6
 
28
 
! Отговори
?защо преди 10 години
Никога не съм успявал да разбера хора делящи *** или ***(там както искате му викайте, все не е грешно) и Будьо или Тиквьо(там както искате му викайте, все не е грешно) от комунистите, защо? Вече комунисти уж официално няма,има само леви,десни, средни, предни, задни, но всички са бивши комунисти !Защо Ореха да е комунист, а Тиквата не, каква е логиката?.. как ги делите?Че тиквата е по-*** и по-амбициозен и от най-класическите комунисти в историята на комунизма! ***+амбициозен=комунист
389
7
 
33
 
! Отговори
СТЕФАН преди 10 години
катастрофи има всеки ден за жалост,много хора си отиват но най голямата катастрофа е мисленето на един депутат и бивш министър като Борисов който ненужно продължава да разкрива колко е драг и мил с хората и тяхната нелепа съдба
388
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към бодил:За твое сведение бивш комунист,бивш *** и бившо ченге няма!Е,след като обичаните от теб "божествения Буда" и "ирланската" пастирка са били "комунисти",/партийни членове на БКП/,те какви са сега!Ъ!"Демократи"?!"Обичащи" народа?!Да,бе,да!
387
6
 
33
 
! Отговори
До №446 Бодила преди 10 години
Бодиле, не виждаш ли, че ББ използва катастрофата за да бъде на показ в медиите, да се говори за него, тоест - нечистоплътно. Такива хора като него страдат от недостиг на морал, а ти говориш за някаква простотия. Простотията е в ГЕРБ и ББ!
386
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек става все по-злобен.Не за пръв път използва трагедията на хората за да си прави ПР.Властта му се изплъзна и не може да го преживее.И не може да разбере,че страната ни не може повече да си позволи неграмотници да я управляват.Престани Бойко.Колкото си откраднал-хаир да са ти.Има и други мераклии за сладката баница,нали така?
385
19
 
9
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Моралист -438; Комунистическата простотия с нищо не може да се измери. Комунистите и Простотията са скачени съдове.Човешкия живот не струва нищо за тях.Цялата им история го показва
384
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Призовавам министърката на регионалното развитиe още днес да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София при гара Яна. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус.След като ние сме построили връзката за магистралата, единственото, което те могат да направят, е да я пуснат, каза Бойко Борисов.Той бе категоричен, че движението трябва да бъде пуснато още днес и да не се бави излишно с официалното откриване, предвидено за понеделник.Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък
383
14
 
27
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
Независимо от цезурата в този сайт е видно , че хората са възмутени от арогантното и просташко поведение на мутрата Б. Б ! Докога ? Медиите са виновни защото Тиквата като кихне и видите ли Станишев и компания са виновни ! До кога ? Цацаров , и ти излезе *** на най престъпното управление от 24 години насам !
382
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА!! БЕЗБОЖНИЦИ,НЕКАДЪРНИЦИ,ОЛИГИФРЕНИ!!!
381
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Тракия като е пусната цяла та на нея се претрепаха миналата седмица. Пак политиканстваме. Ако бяха пуснали магистралата без документи и недай боже стане нещо, щеше да пита защо са я пуснали без документи. А в кресна миналата седмица??? Защо не остави за там проект ами все на лесните се хвана?? И в Европа стават тежки катастрофи. Ей затова няма да се оправиме, защото само търсиме повод да говориме против някои и да разграбиме, вместо да се помъчиме да работиме заедно за по добро бъдеще.
380
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Б.Б. да ходи да се прегледа при психиатър. Тоя до толкова откачи, че почна отново да бълва глупости и простотии в националния ефир. Само психично болен човек може да се гаври с мъката на хората и в такъв момент да търси политически девиденти. ***! Не - Психар! Явно много са го били по главата, и там
379
9
 
20
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Кога ще се самосезира Прокуратурата за безбройните безобразия на Боко Тиквата от Банкя. Има доста материял пожарникара да стане постоянен клиент на бай Ставри от Софийския. Времето лети, но истината остава. За престъпления давност няма.
378
11
 
22
 
! Отговори
Моралист преди 10 години
Циничен злобар. Готов е от мъката на хората да прави политика.А бе *** такъв, ами заради теб и твойте *** колко хора загинаха и на колко хора сасипахте поминъка и живота.*** моралиста.От мутра-доносник морал да искаш.Яд те е, че не те канят никъде.беше свикнал само да режеш лентички. Дянков ти отряза безвъзвратно твойта. Дадоха ти от САЩ червен картон и те изхвърлиха за винаги на политическото бунище.
377
19
 
12
 
! Отговори
dsawe преди 10 години
Незабавна оставка за Терзиева и проверка от Цацаров!
376
20
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Кой каквото ще да казва , но ако бяха пуснали по- рано тази отсечка , днешната зловеща катастрофа нямаше да стане ...Факта си е факт !!!