Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!

Борисов иска оставката на кабинета и на "министърката Терзиева"
Обновена: 19 авг 2013 13:51 | 19 авг 2013 13:46,
523
Трябваше да пуснат "Яна", а не да броим жертвите!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова премиерът Орешарски незабавно да се освободи „от министърката на регионалното развитие Десислава Терзиева, а прокуратурата да се самосезира заради престъпното нехайство на строителната министърка“, която забави откриването на готовия участък на пътен възел „Яна“.

Бившият премиер поиска и оставката на целия кабинет заради тежката катастрофа, станала тази сутрин на гара Яна, при която загинаха трима души, а петима са ранени.

Борисов още миналата седмица няколко пъти призова да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София. 

„Построихме тази отсечка от автомагистрала „Хемус“ и новите управляващи, ако искат, могат да й направят и три поредни откривания, само че преди това трябваше да отворят пътя веднага щом беше готов, вместо днес да броим жертвите по трасето.

Още по темата
Затова отново призовавам за оставката на госпожата строителен министър, както и на целия кабинет Орешарски. Хора, чиито егоизъм и самолюбие, са над обществения интерес и безопасността на гражданите, нямат място в управлението на България“, се казва в позицията на Борисов, цитирана от пресцентъра на партията.

Той припомня, че в последните дни на няколко пъти е настоял управляващите да пуснат в движение готовата отсечка от автомагистрала „Хемус“, за да бъде отпушена тапата, създаваща огромни задръствания в разгара на отпускарския сезон.

„Това не беше направено, в резултат на което се стигна до този тежък инцидент, който можеше да бъде избегнат. Само вчера колоната от автомобили на входа и изхода на София надмина 8 километра. С часове в огромното задръстване бяха блокирани, в най-голямата жега, автомобили с хора, които се връщат от почивка, автобуси от и за морето, камиони“, гневи се Борисов.

По думите му това са граждани, които с данъците си са допринесли за изграждането на магистралата.

„Умишленото предизвикване на излишно напрежение и нерви у тях очаквано доведоха до днешния фатален инцидент. Никой не е имал за цел да прави политически дивиденти от новата отсечка, а призовавахме към пускането на готовия път само и единствено, за да бъде осигурено на хората сигурно и безопасно пътуване“, заключава бившият премиер.

Той изказа съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
13
 
17
 
! Отговори
komunista77 преди 10 години
Бойко добре е че сaмо ти и твоятa мaфиотскa пaртия герб искa остaвкa .Товa сa вaшите мечти и сънищa но реaлностa е съвсем другa и тя е че бългaрския трудолюбив нaрод не искa остaвкa .A нaпротив искa Орешaрски дa рaботи и пaрлaментa също и дa решaвa проблемите им нa бългaрския нaрод .Бойко между другото много нaгъл и безочлив взе дa стaвaш
354
12
 
17
 
! Отговори
февруарския Протест преди 10 години
Бойко Борисов прецака България , тоест Държавата с февруарския Протест , сега тръгнал Оставка да иска , в Затвора бих казал не за какво да е , ами за Възродителен Процес , все некои треа да изяде калая, понеже Тодор Живков не сред живите
353
15
 
23
 
! Отговори
FBI преди 10 години
След като Борисов иска ОСТАВКА яасно е кой ръководи и финансира Протеста
352
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутрата пак се обади - другите са виновни.Въпрос към герберите - по времето на ГЕРБ катастрофи нали нямаше?! Само по вина на комунистите, нали? :)
351
8
 
16
 
! Отговори
рим преди 10 години
Колко жалко за изгубените животи! А първият Нарцис на Републиката не се посвени да вади дивиденти. Трябва ли да се закрие магистралата, която той лично ''построи'' при катастрофа?При културата на шофиране у нас катастрофите няма да спрат!
350
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много *** тука... Явно тъпотията и простотията е непобедимо качество.
349
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мирише на умишлено предизвикано пътно произшествие. Предвид, че тирът е този, който е помел колите, тоя горе определено е заподозрян. Единственият, който не спря да вие за откриването на отсечки цяло лято и единственият, който не се свени да вади дивиденти от тази ужасна трагедия и за който властта е самоцел.
348
14
 
12
 
! Отговори
тъп*ци червиви преди 10 години
Тир с румънска регистрация, по всяка вероятност натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта заради образуващата се тапа. Това каза за катастрофата в района на гара Яна транспортният министър Данаил Папазов. Това е цитат от министърчето от другата статия. Дали не е прав в случая ББ, а, *** цервени и червиви?В тая жега и в този отпускарски сезон ще карате хората да висят в задръствания при готова отсечка, мамка ви да**?%Млъкнете поне веднъж,че сте наср*ни!
347
8
 
17
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
този нещастен субект боко тиквата и от човешката трагедия се мъчи да прави политика.нагло същество.в моя край на такъв викат тъпегьоз .верно е че герберастите нямат ум нямат съвест но нямат и човечност.хора, фенове на герб какво трябва да се случи за да разберете че вашия ментор и вашата партия са въздух под налягане които мерише на трупове.не се ли срамувате от вашите лидери имунизирани срещу човечност .не съм фен на бсп а на ВМРО но дори и бесепарите не са такива нагледци като герберастите.
346
12
 
10
 
! Отговори
baikur преди 10 години
Много червени *** в този форум бе.
345
12
 
11
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До КуроландесТези българи тежат на съвеста на БСП..Надпреварваха се по телевизии и радиа да говорят колко е тежко,непоносимо да се живее и резултата не закъсня...
344
14
 
10
 
! Отговори
Anonymous преди 10 години
До КуроландесКолко ? Я пак да броиш?! Хората не изгоряха заради Бойко, това беше пропагандата на Станишев тогава, превърнала се в истина за по-слабите мозъци. Че не е хубаво Бойко да използва това събитие за ПР, не е, но да си говорим глупости е излишно.
343
18
 
19
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Колкото повече време минава, толкова повече се убеждават хората, че при ГЕРБ беше доста гадно, но тия ***, които дойдоха след тях, са милиони пъти по-гадни. Само че разликата между един политик и един комунист е огромна - и комунистите, които докараха хиляди *** под строй в София, по-скоро ще си сложат ***, отколкто да дадат оставка Те вече си сложиха де - турците много яко ги оправиха и сега като кажеш комунист и атакист разбираш турчин.
342
13
 
20
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Да бЕха дали на роднините на загиналите по една телешка пържолка, а Бойко? Баси гьонсурата!
341
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще спрете да псувате този и онзи и кога ще си отворите очите и ще видите какви престъпници управляват в момента горката ни , изстрадала родина България ! Не ви ли стига че вашите баби, дядовци,майки и бащи са мачкани от тия главорези , та и вас и децата ви трябва да мачкат и убиват тези скотове ! До кога ще търпите , до кога !
340
19
 
18
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Оставка на червените *** ВЕДНАГА!
339
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати дебелокожия *** си, Борисов!!! Как не те е срам, бе?!? Замълчи, скрий се, махни се, бе...мръсен нагляр!!!
338
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората оплакват роднини а министърката която трябваше да открие отсечката преди седмици си пече свлечения *** в евксиноград , мръсни *** !
337
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей,червени ***,нали не ядете асфалт?Да,ама пиете човешка кръв гадини мръсни долни!И прав е Бойко,като ви го казва-а вие гнусни червени кхмери-тва е ПиАр,тва е ПиАр..А като умират хора заради гнусното ви безхаберие и крадливост-тва какво е бе?Долни червени платени драскачо-***!
336
18
 
24
 
! Отговори
8888 преди 10 години
Боко,набий си го в тъпата тиква един път завинаги, че и да има избори, след тях пак ще си в опозиция. Не те искаме вече, ти съсипа народа и държавата с некадърното си управление.