ГЕРБ не признават дебата по вота, внесоха си нов

Опозицията видя "политическо насилие" в парламента
Обновена: 26 сеп 2013 14:02 | 26 сеп 2013 11:31,
117
ГЕРБ не признават дебата по вота, внесоха си нов
Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА

ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“ по същата тема – за провалената политика на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Това стана, докато в пленарната зала течаха разискванията по първия внесен от тях вот срещу правителството на Пламен Орешарски. 

След проваления дебат по вота на недоверие вчера днес депутатите от ГЕРБ излязоха от пленарната зала, след като шефът на парламента Михаил Миков откри заседанието, макар че народните представители от партията на Бойко Борисов не се регистрираха. Шефът на парламента обаче финтира опозицията, след като квесторите преброиха присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

Още по темата
Опозицията ще иска и оставката на цялото ръководство на НС заради начина на провеждане на заседанието днес. Под искането за новия вот стоят подписите на всички депутати от ГЕРБ. 

Лиляна Павлова обясни и причината опозицията да не участва в днешните дебати, а да поиска нови. Причината е, че в момента виждаме пагубно, брутално погазване на българската Конституция и на правата на българските граждани, заяви бившият регионален министър.

В момента без наличие на кворум и без присъствие на вносителя незаконно се провеждат фиктивни словоизлияние пред камерите, обясни още депутатката.

Тя категорично заяви, че заседанието е нелегитимно, а до края на деня ПГ на ГЕРБ ще внесе искане за оставка на цялото ръководство на парламента.

Не приемаме това, което се случва в пленарна зала. Това няма как да бъде охарактеризирано в правния мир. Не може ръководството да погазва собствените си правила. Искаме оставка на ръководството, заяви Димитър Главчев.

Такова преброяване на глава се правеше в едни отминали години, заяви Димитър Лазаров.

Остри думи отправи и Красимир Велчев.  В момента сте свидетели ни политическо насилие. Присъствието и кворумът в залата е въпрос на политическата воля на всеки едни народен представител. Физическото присъствие не е политическо присъствие. По този начин се нарушава волята на народните представители, заяви Велчев.

Той неколкократно повтори, че в парламента се провежда политическо насилие и се разпени, че управляващото мнозинство се гаври с най-голямата политическа група.

Вътре в парламента са всички бивши ченгета и доносници на Държавна сигурност. От тях друго освен политическо насилие, никой нищо не е очаквал, заяви Велчев.

Ако трябва, отново ще напуснем парламента, закани се той.  Това не е бойкотиране, заяви Велчев на въпрос на Dnes.bg до колко е морално опозицията да бойкотира парламентарни заседания.

По негови думи не може да се иска вот на недоверие, при положение че всичко е предварително нагласено и една парламентарна група отсъства.

Ние не казваме, че бягаме от вота, обясни още депутатът. По негови думи нерегистрацията и саботирането на кворума са парламентарни прийоми на опозицията, които са били използвани и от БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние хората сме се виновни че търпим комунисти и агенти да си разиграват картата и да ти правят на *** и ***..
12
10
 
49
 
! Отговори
ИВО преди 10 години
НИЩО НЕ СТАВА ОТ ГЕРБ ТО СЕ РАЗБРА ВЕЧЕ
11
19
 
5
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Съвсем случайно ли всички журналисти решиха да използват една и съща дума за нарушението на правилника, или снощи всички главни редактори са имали оперативка.И друго се набива на очи - новините в реформаторските и в червените сайтове се пишат на едно и също място
10
4
 
19
 
! Отговори
нечитател преди 10 години
без да чета "новината" и коментарите, само казвам "ubacu свинйьтъ".
9
4
 
19
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Миков надхитри ГЕРБ за вота на недоверие с процедурна хватка - дир.бгМиков "надхитри" опозицията, дебатът по вота в НС се проведе без ГЕРБ - нюз.бгМиков надхитри ГЕРБ, дебатът за вота на недоверие стартира - пловдивскиновини.комС процедурни хватки БСП надхитри ГЕРБ и откри дебатите по вота на недоверие - медияпулМиков надхитри ГЕРБ и заседанието започна (обновена) - Оффнеюз
8
5
 
32
 
! Отговори
EDI преди 10 години
БАТ БОЙКО...ЯЗЪК ДЕТО ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ.ТИ СИ БИЛ ГОЛЯМА УЧУРМА.КАТО СЕ ПИШЕШ НА МЪЖ ДОКАЖИ И ОБОРИ ...ПА ТИ БЕГАШ КАТО ЖИТЕН БЕГАЧ.КОМПРОМЕТИРАШ ЦЯЛА ПАРТИЯ
7
42
 
10
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Точно така трябва да се действа с тази нелигитимна, превратаджийска червена клика от руско-турско-еничерска сбирщина !
6
19
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Вън тия *** от ГЕРБ и БСП, *** от ДПС и побърканите от Атака! Искам българско правителство, без *** и побърканяци в него.
5
4
 
33
 
! Отговори
макето преди 10 години
тия па ако са опозиция лежляци я за таквия лежлаци данъци не плащам
4
24
 
7
 
! Отговори
Julia преди 10 години
I az iskam ostavkata na pravitelstvoto da se mahat tiq s tova PROTURSKO pravitelstvo na komunisti
3
28
 
9
 
! Отговори
jlhjk преди 10 години
Vun komunistite OSTAVKA
2
6
 
46
 
! Отговори
Георги Павлов преди 10 години
На дядо сладката комунистка :) Само така, Лиленце, не се давай на тия псевдо-реформатори социалистите, бъди истински вярна и твърда комунистка! Дръж се здраво, подкрепяй вожда ни Борисов и продължавай да доказваш, че си достойна за нашия стар комунистически род!
1
10
 
51
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Е тия вече прекалиха. И има хора, които ще ги защитят. А вие за Сидеров казвате, че не е добре с главата.