Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой

Караянчева се скара с Манолова, избраници се струпаха на трибуната
Обновена: 18 окт 2013 16:46 | 18 окт 2013 12:17,
222
Скандал в НС. Депутатите за малко не стигнаха до бой
Спорът в НС. Снимка: Impact Press Group

Огромен скандал избухна в пленарна зала след бурен спор между депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и зам.-председателя на НС от БСП Мая Манолова.

Почти до бой се стигна, след като Караянчева обяви,че изборите за Народно събрание са били опорочени. Тя настоя за прозрачно разследване "на манипулацията с печатница "Мултирпинт". Караянчева прогнозира, че предстоят предсрочни избори. По думите й три партии са се обединили, едната от бивши комунисти, рушили църкви.

От местата си станаха депутатите от ГЕРБ и „Атака”. Сидеров пък тръгна към парламентарната трибуна, за да спре тази „махленска“ разпра.

Вие сте срам и позор за българската политика и българската нация, скочи Сидеров срещу думите на Караянчева.

В един момента депутатите се събраха пред трибуната и се скупчиха. Спорът заплашваше да прерасне в бой, когато все пак обстановката се успокои.

Виновен за ситуацията излезе председателят на НС Михаил Миков, който позволи лично обяснение на парламентарна декларация.

Ирена Узунова от ГЕРБ се обърна към Миков и се възмути, че е допуснал "силни мъже" заплашително да се насочат към "жената Цвета Караянчева" в опит да й затворят устата и в опит да не бъдат чути истините. 

Предсрочните парламентарни избори преминаха под сянката на скандал, започна изказването на Цвета Караянчева. Тя обвини депутатите от ГЕРБ, ДПС и Атака, че са изманипулирали изборите и сега се радват на постовете, които са получили благодарение на тази манипулация.

ГЕРБ настояха да разберат откъде Манолова, която подаде сигнала за бюлетините в „Мултипринт“, е разбрала откъде е изтекла информацията към медиите.

Кои аргументи накараха председателите на трите управляващи в последствие партии – БСП, ДПС и Атака, да предприемат недопустимото нарушаване на закона в деня на размисъл, попита Карянчева.

Според нея вотът на избирателите е бил съзнателно опорочен и тази манипулация трябва се разследва.

Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат, каза депутатката и предизвика бурни подсвиркания в зала, които напомниха на стадион.

Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари, каза Караянчева.

Искаме честно и прозрачно разследване на манипулацията със скандала „Мултипринт“. Искаме и оставката на това управление, завърши Караянчева, която се обърна и към народните представители и им каза да се държат по-възпитано.

Изявлението, което туко-що чухме, беше по-подходящо за някое от селата в избирателния район на Караянчева, а не за парламентарната трибуна. Доживяхме да гледаме госпожа Краянчева в ролата на прокурор, скочи Манолова в отговор. Яд ви е, че не успяхте да пуснете в ход цялата предизборна измама, допълни тя.

Епохата на „Мултипринт“ приключи, ядоса се още Манолава.

Народното събрание влезе в поредица от лични обяснения, викове и скандали и председателят Миков даде "успокоителна" почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
kraino vreme da razberete,vsi4ko e izmisleno ot bsp -biuletini za glasuvane.bsp da upliue gerb . i da mogat pove4e hora da glasuvat za bsp.i prostiat narod im poviarva.jal mie za balgaria.potъvate.
163
1
 
2
 
! Отговори
мафия преди 10 години
тия хорица са най-големите крадци в България
162
0
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Да се избият един друг, всички са маскари и врагове на народа си.
161
0
 
2
 
! Отговори
Людмил преди 10 години
Не могат дори да се сбият като хората. Тъй де, те не са отишли там да се бият, а да крадат.
160
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Пред нас се карат, зад кулисите въртят далаверите! Жалки циркаджийски номера! И тези хора на наш гръб вземат заплати, от които една стотинка не заслужават! Нямаме депутати ние, и избори да дойдат пак ще са същите играчи, за това поне да се намали техния брои, от 240, да станат поне 100! Това го няма в цял свят! Това е нашия политически "ЕЛИТ"! Жалка картинка!
159
0
 
2
 
! Отговори
ioan преди 10 години
ATAKA I i samo ataka taia pak sas BALGARSKO ime i sas turski penis vav anosa da mre
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ видяха, че с платени протести и с мързелуване не става и сега пробват с ченгеджийски номера да разтурят парламента. Целта е да довършат започнатото.
157
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонименПРЕДПОЧИТАМ ГЕРБ МАКАР ,ЧЕ ДОСЕГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛА ЗА ТЯХ ПРЕД НЕНАСИТНИТЕ КОМУНИСТИ. НЯМАТ НАЯЖДАНЕ ТИЯ НАГЛЕЦИ ! И ПОНЕЖЕ МНОГО ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ МЕКЕРЕТА ИМА ТУК ,И ВМЕСТО ДА ИЗКАЗВАМЕ МНЕНИЯ АЗ ЧЕТА НЕПРЕКЪСНАТО ПРОСТОТИИ ОТ РОДА" ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ" ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ !
156
0
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Това е "елитът" на нацията !? Защо да не се сбият, защо да не се попържат, защо да не се ругаят? Все си е друго да го правиш пред цял свят и за мизерни стотинки в края на месеца!!!
155
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ВЯРНО Е ,ЧЕ ГЕРБ МАНИПУЛИРА ПОСТОЯННО ИЗБОРИТЕ,ТОВА СА ХОРА НЕГРАМОТНИ,КОИТО НИ ДОВЕДОХА ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА.ТЕ САМО ГОВОРЯТ,НО НЕ УМЕЯТ ДА РАБОТЯТ,НЯМАТ НИКАКВИ ДОБРИ ДЕЛА.НЕ ДАЙ СЕ БОЖЕ ТЕЗИ СЪЩИТЕ АКО БЯХА НА ВЛАСТ ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА ХЕПТЕМ ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ.В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ НАЙ-КАДЪРНИТЕ И СПОСОБНИ ХОРА,А НЕ ТАКИВА КАТО ГЕРБ,КОИТО МИСЛЯТ САМО ЗА ВЛАСТ И ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА,КАТО ОТ ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ВИДЯХА НИЩО ДОБРО,ОСТАНА САМО МИЗЕРЯТА
154
5
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ ЗАВИНАГИ преди 10 години
Ами ще стигнат до бой,щом Сидеров е в парламента,а не там където му е мястото.Страхува се.че ще се разкрият далаверите му с ДПС и БСП и не понася когато чува истината.Ако това,което Цвета каза беше лъжа,той нямаше да реагира така.
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕВАЛА НА ЦВЕТА . ТАКЪВ ШАМАР МУ ЗАШИ НА ФЮРЕРЧЕТО ,ЧЕ МИ СТАНА ДРАГО. ТОЗИ КЛОУН СИДЕРОГЛУ СИ ГО ТЪРСЕШЕ ОТДАВНА.
152
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Манолова и Николай Бареков трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност и да се стовари върху тях цялата тежест на закона за нарушаване на основния закон в България - Конституцията.Интересно какво чака прокуратурата и оставя първия да се изживява като заместник-председател на НС, а втория като политик-***, вместо вече да са подведени под наказателна съдебна отговорност и да гледат към затвора.Ако трябва да се направи референдум за това.
151
6
 
8
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
BRAVO NA EDNA JENA POSTAVILA NA MIASTO EDIN LUD
150
7
 
12
 
! Отговори
Дон Коля преди 10 години
Браво Цвети,само така ,а пък на Боленчо му се видя колко е *** и нарисуван по турски,защо бе тарикати скачате на една жена ,еми елате скочете на мен ,пък да ви надуя шушоните ,*** комунистически ,ай де де имате ли смелост ,или сте като кокошки в кокушарник,да ви е.,..ба в тъпанарите комунистически.
149
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дразните се нещо а като става въпрос за 11 май прокуратурата се произнесе вси4ки *** знаете едно и също НИЩО хеитъри такива само ГЕРБ
148
23
 
9
 
! Отговори
Демон преди 10 години
Гербава ***, вече само псуването ви остана:))))) Скоро ще видите оставка, ама няма да е на Орешарски, а ще бъде на вашата *** Плевнелиев!!! Цецо Шлифера скоро ще потегли за Софийският централен затвор, а Сретен Йосич идва да прати Боко Кратуня при рогатите си събратя в ада!!!
147
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЪН ,КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** ОТ ПАРЛАМЕНТА!!
146
22
 
11
 
! Отговори
морски преди 10 години
Крадците ГЕРБ вече си изпускат нервите от яд че не са във властта.
145
26
 
10
 
! Отговори
върл атакист преди 10 години
Тая фитка Караянчева кудкудякаше сякаш ще снася Обаче ви съчувсвам тикви ненагледни Така ви надудучиха с тия злополучни бюлетини че още ви боли като сядате