МВР на два пъти изпуснало Бин Аладин

Кризата с бежанската вълна към България се разраства, посочи Йовчев
Обновена: 6 ное 2013 15:51 | 6 ное 2013 15:51,
86
МВР на два пъти изпуснало Бин Аладин
Снимка: Булфото

МВР на два пъти е пропуснало за броени часове да задържи нападателя на 20-годишната Вики - Салахедин Бин Аладин, на българска територия.

Това стана ясно в парламента от отговор на вицепремиера Цветлин Йовчев на въпрос на Десислав Чуколов от „Атака“. Как стана така, че този господин бе заловен, но не в България, попита Чуколов. По думите на Йовчев полицията е изпуснала Салахедин в Пловдив и в още едно населено място.

Още по темата
Според министъра нападателят още в първите часове след престъплението е потърсил начин да напусне България.

Още щом разбрахме, че има такива намерения, информирахме нашите гръцки колеги. Лицето беше установено, задържано и предадено на българските власти. Информацията за това накъде смята да се насочи той беше подадена от българските власти на гръцките, категоричен бе Йовчев.

Кризата с бежанската вълна към България се разраства, потвърди вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев днес на блиц контрола в парламента. Вече имаме потвърждение, че ще получим фонд за подпомагане на хора, търсещи убежище, от над 5,6 млн. евро. Към момента у нас има 9567 чужденци, в арестите на "Гранична полиция" се намират 655 души.

Миграционният натиск към страната не намалява, той се запазва и на моменти увеличава своя интензитет. За последния месец има над 3000 влезли бежанци, обясни Йовчев и допълни, че капацитетът за настаняване отдавна е превишен. Всеки един ден трябва да се борим да се справяме с този проблем. Все още не можем да кажем, че успяваме в достатъчно голяма степен да управляваме процесите, призна Йовчев. Ситуацията изисква бързи незабавни комплексни мерки, категоричен бе вицепремиерът.

Той уточни, че днес Министерският съвет е приел план за намаляване на бежанския натиск към страната ни в следващите 6 месеца.

Над 39 организации трябва да взаимодействат в този план, имаме реализиран един системен подход, обясни Йовчев. Седем основни цели са поставени, припомни той. Вече е в ход план, според който ще се изгради временно съоръжение по границата ни с Турция, ще се изградят и укрепят черните пътища в района, за да се улесни движението на патрули.

Над 1000 души ще бъдат командировани от понеделник в помощ на гранична полиция. Осигурени са допълнителни автомобили. Чрез подсилването на патрулите, чрез изграждането на преградното съоръжение ние ще сме в състояние да намалим съществено този миграционен натиск, каза Йовчев.

По негови думи целта е над 3,5 пъти да се намали това количество. Йовчев се надява миграционният поток за по-малко от шест месеца да падне под 1000 души, влизащи в страната за месец.

Той обеща, че се прави всичко необходимо, за да се овладеят рисковете от влизането на криминогенни елементи в страната. Работи се с неправителствени организации и се търси начин за разширяване и подобряване на условията за наставяне на бежанците. Считаме, че трябва да се проведат активни комуникации, както със страни от ЕС, така и със трети страни, за да се търси начин за релокация на част от лицата, търсещи убежище, обясни Йовчев.

Според вътрешния министър трябва да се търси начин част от влизащите в България лица да се връщат доброволно в страните си по произход. Йовчев призова да се търсят начини и за допълнително договаряне на средства по еврофондовете за периода 2014-2020 година. Има положителни сигнали, каза вицепремиерът.

Аз вярвам, че ще успеем да реализираме този план. Ще успеем да постигнем намаляване на броя на нелегалните имигранти, увеличаване на броя на хората, които напускат страната, и устойчиво управление на процесите, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Цецко,и ти си като оня Цецко да знаеш,писна ми тотално от експертността ви-взмете си подайте дружно оставката,че хората да се наспят спокойно
67
0
 
5
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Абе, хора, те тия нашите "управляващи" всяка година ги изненадва зимата, снегът, излизат да чистят вече като се е стопил снегът, озоновата дупка...Та какво остава за всякакви нелегални имигранти, чули, че тук власт няма!Че то сигурно и на Марс да има война, пак през нас ще минат на път за Европата, шото знаят, че оттук се минава най-лесно.И наште ще бъдат изненадани 100 %.
66
0
 
5
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
И сто пъти да го е изпуснало,все тая! Резултатът е много на нула,в полза на Бин Мин Цветлин!
65
0
 
6
 
! Отговори
az преди 10 години
До АнонименAmi,Drugarq DOGAN,iska islqmisti v BG!
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да питам тези *** в парламента, защо направо не помолят Турция да ни дадат техните 2 милиона бежанци, че да направим България от 7+2=9 милионна държава?...и край с България! Тук някви малко бройки вече почнаха да колят нашите момичета, а какво остава ако са 2 милиона. Нашите деца са застрашени! Нашите възразтни хора които не могат да се защитават - също!По сред бял ден съм виждала как арабин пикае на стената до входа на Централни Хали без никакъв срам! Така ще ни учат да бъдем!
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА ГЛУПОСТИ, А ЗА ВАЖНИ НЕЩА КАТО ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА НЕ СЕ СЕЩАТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ!!!ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
ot USA преди 10 години
S takiva nekompetentni I nekadyrni pravozashtitnizi na bulgarskata dyrjava ne I tryabvat vragove!Zialata ni rabota takava,nishto kato nishto ne e kato horata.Nie sme pensioneri s mnogo visoki dohodi,no nikoga niama da se priberem da jiveem v BG,makar che imame jilishte tam.Nito opazvane na obshtestven red, nito pravorazdavane,nito zdraveopazvane,navsiakyde kartinkata e tragichna-koito ozelee,ozelee.Kel faida za hubavat priroda kato v BG vsichko ostanalo e jiva tragedia I pylna anarhia!
61
0
 
12
 
! Отговори
Гб преди 10 години
Нали чухте какво каза главният секретар на МВР - помагачът му е хомосексуалист, с който явно са имали взаимотношения. Що за човек може да помага на убиец!? Аааа, да другите любимци на измекярите от БХК - мъжеложците...
60
0
 
17
 
! Отговори
уморен преди 10 години
Добре бе майка му да *** пръдлива, нали уж има ЗАКОН който казва, че тези НЕ СТАВАТ да бъдат бежанци?!?!?!Писна ми вече! Някой спазва ли ги тези ЗАКОНИ въбоще??!?!?Прокуратурата защо не наказва хората които им дават статут на бежанци, понеже нямат правата да бъдат бежанци според нашите закони?!?! И в Ирак имаше война - пак е съседна страна на Турция!!! Защо СЕГА? Защо толкова много???КАКВО СТАВА? ПАК ЛИ НЯКОЙ БЪЛГАРИН *** ПАРИ ОТ "ДАЛАВЕРА" С БЕЖАНЦИ?!?!САМИ ЩЕ СЕ ЗАТРИЕМ КАТО ЕТНОС!
59
0
 
22
 
! Отговори
убитак преди 10 години
Ама аз не искам да ги намалявате до 1000 на месец а просто да ги не пускате бе г-н ***. 3 училища са на Пиротска ТРИ. А арабеските се повече от децата по улицата.
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕКАДЪРНОСТ, НЕКАДЪРНОСТ, НЕКАДЪРНОСТ! ПРИ ТОВА НЕ СА ВИНОВНИ РЕДОВИТЕ ПОЛИЦАИ!
57
0
 
8
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Салахадин Аладин им скри сините лампи на милицаите..
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Два влака няма да свършат работа, може би реалната цифра вече е 15800 души и се увеличават на почти еднакви порции! Последното е учудващо...
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, ако 40000 чиновника мислят, то МВР се е превърнало в Министерство на вътрешните размисли!)))Поне да ни раздадът оръжие като в Швейцария, да можем да се защитаваме сами.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я ги товарете на 2 влака и обратно в Турция!
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, Йовчев ли ни натряска минусите или от хелзингския комитет?
52
1
 
13
 
! Отговори
поуицай преди 10 години
време за истинска работа просто няма ! от 60 000 в МВР полицаите са само 20 000, огромна част от чиновницитекоито ги мислят тези работи просто трябва а изчезнат, но по този начин оправдават (един вид) съществуването си
51
6
 
19
 
! Отговори
поуицай преди 10 години
като полицай ще ви обясня къде е проблема, откакто тези дойдоха на властбумащината в полицията се увеличи десетократно, полицаите вместо да действат по горещиследи, да разкриват престъпления или да издирват подобни на този по цял ден стоят в кабинетите си да пишат какви ли не щуротии, план за деня, план за седмицата,карта на престъпноста (които трябва да се одобрят от началниците и се чака пред вратите да бъдат приети обикновените служители) десетки безмислени отговори на всякакви *** телеграми, нямащи нощо общо с полицейската работа и т.н. и от тези глупости време за истинска рабо
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ммм даааа! Нещата са режисирани от САЩ и в ущърб на останалия свят. Русия и Китай ще пострадат ако Сирия падне защото следващия е Иран. А Иран е основния доставчик на нефт за Китай. А и терористите ще останат без работа и току виж взривили Кавказ.
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ги гледах същите как принесоха в жертва трима цивилни на Аллаха! Викат- Аллах приеми жертвата която ти даваме, Аллах акбар и гърмят по хората с автоматите- направиха ги на лютеница, сигурно на Аллах му е трябвала лютеница...Управляващите, давайте си оставките докато можете да минете само с това! Действията ви в момента са държавна измяна! НИЕ НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ НИКОГА ТОВА!