Държавата вече изхарчила за бежанците 258 млн. лв.

Найденов даде списък на Агенцията за бежанците с възможни сгради за настаняване
Обновена: 12 ное 2013 07:29 | 11 ное 2013 20:20, Веселина Йорданова
246
Държавата вече изхарчила за бежанците 258 млн. лв.
Ангел Найденов. Снимка: архив, БТА

Досега направените разходи за влизащите в страната ни бежанци възлизат на 258 млн.лв., заяви на пресконференция в Перник военният министър Ангел Найденов.

Около 6 млн.лв. ще струва изграждане на инженерно-техническо съоръжение на южната ни граница, каза още Найденов, цитиран от БТА. Един милион лева струва прокарването на пътища и още 5 млн. лв. е стойността на самото съоръжение. Средствата ще постъпят от европейски фондове целево или от държавния бюджет.

По думите му досега от Европейския съюз са предоставени 6 млн.евро и техническа помощ. Това е много малка част от необходимия ни ресурс, който е стотици милиони, призна военният министър.

Още по темата

Списък със сгради в 26 освободени от Министерството на отбраната райони, в които евентуално да бъдат настанени бежанци, е предоставен на Държавната агенция за бежанците. Постройките са бивши казарми, бази за мобилизация, учебни школи.

Според министъра в поне 150 сгради могат да бъдат настанени бежанци. Министерството на отбраната обаче няма отношение по въпроса къде да се правят ремонти и кои сгради да се ползват за настаняване. Този въпрос изцяло се решава от Държавната агенция за бежанците, посочи Найденов.

Над 9 000 са вече бежанците на наша територия, каза военният министър. Около 40 процента от тях са от страни, в които не се водят военни действия. Голяма част от хората нямат документи и трудно може да се установи произходът им, заяви Найденов. По думите му потокът няма да секне в скоро време.

Без да се игнорира драмата на хората, наличието на бежанци е голямо предизвикателство за институциите, изпитание и заплаха за сигурността, каза още министърът.

Затова и европейските комисари настоявали за приоритетно ратифициране на споразумението между Европейския съюз и Турция за реадмисия, което ще позволи да бъдат връщани обратно нелегално влезлите имигранти.

Ангел Найденов призова да се работи за интеграция на бежанците.

Той увери, че се затягат мерките за защита на южната ни граница. Изпращането там на над 1100 полицаи цели да насочи потока към ГКПП-та и там да се преценява кой от какъв достъп има нужда и може ли да бъде допуснат на територията на страната. Военният министър увери, че морската ни граница се охранява добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: бежанциАнгел Найденов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
39
 
! Отговори
ined преди 10 години
Преведено на български - 258 милиона откраднати от управляващите и фирмите около тях.Вместо държавата да печели от бежанците - е на от малко по-предните новини "бедни" африканци давали по 1000 евро на каналджии да ги закарат до Сърбия.Защо да се организира извозването им с автобуси - всеки като даде по 1000 евродосега да сме закърпили бюджета.
26
0
 
5
 
! Отговори
Х преди 10 години
Моля?!?!
25
8
 
7
 
! Отговори
23 преди 10 години
Ама всички ли комунисти да умрат? И Бойко ли?????? Не пиши такива неща, че ще те отлъчат от ГЕРБ и няма да ти платят 10-те лева надник за писането по форумите днес.
24
0
 
19
 
! Отговори
БЕЗ ИМЕ преди 10 години
КАКВИ СА ТЕЗИ 258 МИЛИОНА БРЕ ,ПЛАЩАЙТЕ ХОРА БЪЛГАРИ ЗА МОЖЕ НЯКОИ ХОРА ДА СЕ ОБЛАЖАТ С НЯКОЛКО СТОТИН МИЛИОНА.ТАКА СЕ КАРАТ S-КЛАСИ
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкооооооо??? 260 милиона ,а за социално слабите пари няма,за лекарства пари няма,за лечение на българите пари няма,s SMS хората събират пари,а за бежанци има!!!! Искрено недоумявам,от къде??? Или така дупката е голяма и лапачката е страпна.Ей нищо не става от нас,нищоо.Не народ а ***.
22
5
 
16
 
! Отговори
Ислям преди 10 години
Ислямска република ***. Как хубаво звучи, нали бе мама ви робска? :) Ахмед Доган султан, бълХарския народ роби.Замислете се за бъдещето на децата и внуците си ;)
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tова нещастно правителство милионите ги няма за нищо! Тия все едно АЕЦ-Беляне започнаха да строят!Ето защо не затварят границата за бежанци, защото има какво да крадат! *** мръсни, марш веднага при вашия АВЕР Бисеров!
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко ли бездомни има в БГ, ами ще давате НАШИТЕ сгради на чужденци ?! Червените *** да не си мислят, че са в полическа безопастност само защото не искаме тиквата отново. И те ще ядат бахура много скоро...
19
0
 
27
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
разбирай откраднати 258 000 000 лв
18
0
 
28
 
! Отговори
Vasko преди 10 години
Брей една проста сметка показва, че да си отглеждаме един сириец в България ни струва 28 666 лв., на всеки отделен човек ли строят апартамент?!?
17
3
 
15
 
! Отговори
14 преди 10 години
14, А ти какво мислиш, бе герби? Че Боко ще ти прости на парите, ако се върне. Тази *** (БСП, ГЕРБ, ДПС и т.н.....) идва във властта за да краде. И 1000 оставки да последват, докато не се променят правилата на играта ще е все така.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, какъв е проблема ?Орехов ще изтегли още 1 милиард заем и ще се намерят пари !Нали е експерт !
15
2
 
21
 
! Отговори
WTF????? преди 10 години
От днес връщали *** обратно в Турция и това е прекрасно, но защо чак сега, бе другари? А другаря Борисов пък да каже, защо не построи оградата по границата с Турция. Службите са знаели какво ще стане.
14
0
 
34
 
! Отговори
според мен преди 10 години
това е НЕВЪЗМОЖНО! Някъде пада голяма лапачка...
13
0
 
34
 
! Отговори
Anton преди 10 години
Това е или грешка, или този пич е луд :) Ако наистина са пръснали 258 млн. много ми е интерестно как ще ги оправдаят. Сигурно бежанците са носили само армани и са били на черен хайвер през последните 3-4 месеца.
12
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май сме без аналог.Потънали в дългове,мизерия,без икономика едни от най-ниските доходи в цял свят,умиращо или застаряващо население и какво ли още не.А единствената цел и грижа на правителството е как да настани комфортно още сирийски и африкански ***.258 млн лева- дадени за да можем след четвърт век да си имаме стабилно сирийско малцинство с размерите на Варна.. Евала! Няма по *** некадърни и лоши политици от вас.
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако е вярно , излиза по 27-28 хиляди лева на човек...Някой вярва ли ...?Ако е аванта , голямо лапане пада...
10
1
 
17
 
! Отговори
NORM преди 10 години
До AK-47Този май ни взима за големи балъци или си мисли,че всички сме неграмотни или полуграмотни като избирателите му.
9
2
 
22
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
Тая мутра от снимката си плаче вече за бесило . Ако това е вярно защо спим че не ги избесим ? Как могат и един милион да се харчат при положение че у нас харода тъне в глат и мизерия ? *** да продължават да ги защитават талибаните вече са тук и скоро ще започне вендетата а те незнаят кои са за и кои са против мутрите
8
0
 
39
 
! Отговори
az преди 10 години
Няма пари за казарми ама ги пълнят с чужденци ,няма 5 милиона да затворят границата а са дали вече четвърт милиард ???? комуниста не мога да го разбера ...