ГЕРБ зове: Орешарски да дойде с оставката си в НС!

Бившите управляващи призоваха властта да чуе протестиращите
Обновена: 12 ное 2013 16:00 | 12 ное 2013 16:00,
112
ГЕРБ зове: Орешарски да дойде с оставката си в НС!
Снимка: Dnes.bg

Парламентарната група на ГЕРБ поиска премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента с оставката на правителството, за да успокои напрежението в обществото.

Томислав Дончев прочете декларация в кулоарите на парламента, а депутати от групата се наредиха със снимки на ранени протестиращи в ръце.

"Ние, народните представители от ПГ ГЕРБ, се обръщаме към депутатите от БСП, ДПС и "Атака" с призив да успокоят общественото напрежение и да предотвратят насилието, което се случва пред сградата на парламента", заяви Дончев.

Още по темата

"Прекратете погазването на демокрацията, не погазвайте границата, отвъд която има само хаос и омраза. Свободата на изразяване на мнението е гарантирана от Конституцията. Длъжни сме да пазим Конституцията и гражданските свободи", настоя той.

По негови думи пред парламента протестират български граждани и депутатите трябва да чуят техните искания.

"Нека ги чуем. На карта е поставена съдбата на българската демокрация, достойнството на гражданите и вярата на нашите деца в тях", заяви още депутатът.

Според ГЕРБ народните представители трябва да успокоят напрежението и да покажат, че носят отговорност пред избирателите си.

"Длъжни сме да покажем, че сме в състояние да носим тази отговорност. Призовавам всички от управляващото коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси", каза още Дончев.

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента с оставка на правителството. Нека всички народни представите сме готови да сторим същото. Днес това е единственияТ път към мир и успокояване на ситуацията", категоричен бе той.

В заключение депутатът от ГЕРБ призова полицаите да се държат с протестиращите като с децата си, а самите демонстранти да не се се подДават на провокации.

По-рано днес в коментар за случващото се пред парламента бившият премиер Бойко Борисов написа във Facebook: "За да няма капка кръв на асфалта, аз си подадох оставката. Не знам какъв е този морал, какво е това дебелоочие да биеш децата и да продължаваш да стоиш на власт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ не искат коалиция. ГЕРБ /или ББ/ искат оставка за да може протежето Плевнелиев да назначи служебен кабинет /разбирай кабинет на ГЕРБ/. Така изборите ще са ясни-ще се отвори печатницата за бюлетини в Костинброд, изборите ще се манипулират и ББ ще се яви отново на бял кон. Цветанов ще се отърве от прокуратура, а дянков ще се върне от Русия. И грабежа почва отначало. Не че тия дето са сега на власт са по -свестни или по-малко крадливи.Това уважаеми 40 искат от ГЕРБ.
43
15
 
16
 
! Отговори
Козар Белене преди 10 години
Да оставим настрана какво искат Боко и герп. Аз искам да попитам Орешарков какво прави по въпроса с преборване на битовата престъпност, което беше едно от основните му обещания като идваше на власт. Нито виждам повече милиционери, нито пък тези които ги има си вършат работата, особенно тези в София. За тези няколко месеца Орешарков доказа само едно - че е слуга на бесепе и депесе, така че вън.
42
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А аз искам бившите да си останат бивши завинаги.Стига толкова мутри и физкултурнизи във властта.
41
10
 
31
 
! Отговори
къде е даскалката ? преди 10 години
Работя в БНБ и всичко се случва пред сградата.Ако знаете , че всеки ден едни и същи 20човека вият като *** на площада, а ги дават по медиите , като възмутени стотина граждани.Пълна пародия и фарс!! Това не ви е нито 90 , нито 97 година.Никой не желае да вкарва Борисов и съюзничката му Кунева в парламента при нови избори.А медиите са просто жалки с този комсомолски плам.
40
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво напрежение бе герберасти ? Платени сте ! Евреи сте ! Жалки сте ! Никаква оставка ,да живее правителството !
39
6
 
19
 
! Отговори
преди 10 години
иска им се да правят коалиция с ДПС на ГЕРБ, както на други места в общините
38
9
 
34
 
! Отговори
аз преди 10 години
Колкото и да се пъне Борисов, никога няма да бъде на власт, заедно с шайката му!а ще бъде в затвора!
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еййй каква е тая лакомия за власт бе. Ще се избият за това лапане. Едните точат лиги и потриват ръце, насъскват протестиращи, другите пък са се заковали на депутатските кресла и насъскват срещу тях контрапротестиращи. Накрая усещам, че протестиращи и контрапротестиращи ще се самоизтрепят за едни 30-40лв. не знам колко точно им плащат. Но това е голям срам, глупав народ марионетка в ръцете на кукловодите жадни за власт и лапане и никога не им стига искат още и още и още, няма дъно тоз търбух.
36
5
 
18
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Жорко да не се *** бе гербераска *** такава!
35
4
 
11
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
ГЕРБ няма да види власт повече никога, нито пък БСП ще се докопа до властта! Ако се докопат до властта тези 2 партии, то ще бъде не защото са спечелили изборите, а защото такива изради като Сидеров са им осигурили мнозинство.
34
26
 
11
 
! Отговори
жоро преди 10 години
Малеее колко страх има в правителството, надушвам го и това е добре, много добре. Знаят че са бити карти отвсякъде с ежедневните им простотии, и то хубаво че са всеки ден. Помирисвам паническия им страх и много ме радва.
33
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимеk 30 - НАПЪЛНО НИ УСТРОЙВА, но да има РЕД, ПЪРВО БАЦЕ И ШАЙКАТА ГЕРБ ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ, И ПРАВО В ПАНДЕЛАТА, след това е ред на БСП-тотова е
32
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати лицемерието! Предизвикваш /плащаш/ за "организиран" протест и упрекваш правителството, че създава безредици!! Тиквиии... ЦСЗ ви зове! Няма цял живот да се криете зад депутатски имунитет! Това не означава, че ДПС и БСП са на завет!
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов както винаги е раздвоен - кой бие децата и къде,какво правят децата(детска игра ли играят) ),това дето го правят детска работа ли е,кой ги учи и подтиква,КОЙ.Много ясно,че е ТОЙ.Той си бил подал оставката,след като беше заявил ,че няма. Една нощ натиск на чичо САМ и омекна.Имаше ли бой,имаше ли кръв,имаше ли полицейщина,имаше ли самозапалили се в знак на протест срещу политиката му на мизерия и безпътица.ИМАШЕ.На Т.Дончев тия мисли сега ли го споходиха или февруари и бяха ли готови да подадат оставки.НЕ,нито искаха нито бяха готови.Бяха толкова изненадани,че си мислеха като за шега на
30
9
 
13
 
! Отговори
анониме преди 10 години
Няма за какво да се опомням.Орешарски - с оставка в ръката.Борисов-със заповед за затвора.Това устройва ли ви?
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТВОЯТА НЯМА ДА СТАНЕ БАЦЕ! Айде, айде Баце, много се изсилваш, все се пъчиш, а си *** отвсякъде. Това изкуствената кръв на някой тарикат от твоите за кръв ли го смяташ а?!?! Нищо му няма на тариката, ще си плати превръзката от надника, платен от някое НGO, има и друг вариант бившият американски посланик Джеймс Пардю (бивш военен контраразузнавач) е донесъл чек за протестърите, и е организирал медпункт, там хитрягата с изкуствената кръв по главата ще го превържат без пари ето: news.bpost.bg/story-read-26073.php Иначе Баце, първо теб заедно с шайката ГЕРБ да изритаме, пък тогава е р
28
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре де, а Орешарски защо се крие като плъх, да дойде и да каже каква е хавата - да се държи мъжки, а не да се скатава. Всички до един са долна *** - и ДПС, ГЕРБ, БСП И АТАКА. *** миризливи
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Вълчев БКП не била такава!!! Аде бе!
26
18
 
31
 
! Отговори
активен преди 10 години
Хора, опомнете се. Този злодей Б.Б. съсипа държавата. Окраде я до шушка, и сега да остане "чист", направи така, че всички ние да сме разделени. Върна държавата точно 23 години назад.Никога вече ГЕРБ.
25
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ГЕРБ!