Отцепникът Танчев: Борисов не се справя като лидер

ГЕРБ просто търси властта, смята независимият депутат
18 дек 2013 11:00, Красимир Ангелов
112
Отцепникът Танчев: Борисов не се справя като лидер
Светлин Танчев Снимка: ГЕРБ

Бойко Борисов не може да се справи с управлението на ГЕРБ, обяви вторият отцепил се депутат от партията Светлин Танчев в интервю пред ТV7.

"Господин Борисов се опитва да прави това, което му идва отвътре, той е добър човек, но за съжаление една организация е много трудно да се управлява, особено такава голяма партия", посочи независимият депутат и уточни, че не става въпрос само за качества, а и за умения.

Според Танчев ГЕРБ се е капсулирала от останалите дясно мислещи партии в последните месеци и води политика на инат. "Анализирайки ситуацията, така излиза, че ГЕРБ търси просто властта", продължи той и посочи, че партията на Борисов е започнала да се отдалечава от идеалите и принципите, които е прокламирала.

Още по темата
"Една партия, ако иска да се развива, трябва да търси не властта, а реалното решение на проблемите на хората и това е дългосрочен успех за нея", категоричен е Танчев. Независимият вече народен представител изрази своето убеждение, че в името на националния интерес десни и леви партии могат да седнат на една маса и да договорят компромисни решения.

Бившият гербер обяви, че няма намерение да спира с политиката и посочи, че е изцяло с десни идеи. Чувствам доста подкрепа в последните няколко дни. Протегнал съм ръка към всички формации. Тепърва ще разговарям с отделните субекти и ще видим по какъв начин мога да бъда полезен, посочи Танчев.

Той не се съгласи с твърденията на неговите бивши съпартийци, че валутният борд у нас е заплашен.

"Не споделям твърденията на Борисов, че валутният борд ще падне до март. За момента няма такива заплахи.

Предполагам, че се позовава на решението на международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс да промени перспективата по рейтинга на България от стабилна на негативна. Това решение би се отразило на лихвите по заеми, както и на лихвените проценти по потребителските заеми, но за валутния борд няма риск. Не мисля, че към днешна дата нещата чак са толкова сериозни", поясни Танчев, който е икономист по образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
8
 
! Отговори
NIK преди 10 години
BASHTA MU MISLIA CHE E NEGODNIKA SVETLIN TANCHEV BIVSHIA KMET NA STARA ZAGORA SHTO NESHTO OKRADE KATO KMET NE E ISTINA OTKADE INACHE PARI ZA OBUCHENIE V USA
64
14
 
26
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
Тоя младеж е завършил в САЩ,със сигурност е по интелигентен от ББ и ЦЦ взети заедно,наясно е човека,че работите дето са му обещали няма да се случат и нормално ги напуска.Като останат само илитерати с ниски чела и много пари нещата в ГЕРБ ще си доидат на мястото.Тъжното е,че тези дето напускат ГЕРБ не ги иска никои никъде и с право.Бивши крадци няма.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 2004 се връща в БГ,започва работа в МФ,при Орешарски.В ГЕРБ го води някои си,става зет на брата на М.ПОПОВА мин. при ГЕРБ и сега вицепрезидент.Роднина на заместника на Цацата/забравих името/.ДАЙТЕ информация кои са родителите.ЩОМ Е ОТКЪРМЕН С ДЕМОКРАЦИЯ нищо чудно да са били па посолствата.
62
0
 
3
 
! Отговори
sasho преди 10 години
tozi da ne bi da e sin na dalaveradziata tanachev koito beshe kmet na stara zagora..........
61
12
 
25
 
! Отговори
Ив преди 10 години
П О Д Л Е Ц и П Р Е Д А Т Е Л !!!!!!Като си толкова честен ходи си от парламента !
60
7
 
33
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Защо не го каза до сега бе ***, а дряма 4 години. Или не си дрямал, а си гледал келепира. Гадове мръсни, предатели!
59
1
 
9
 
! Отговори
Николов 2 преди 10 години
До МАМИНКА Действително има много мътилка около политическите пристрастия и безнеса на фамилията! Някой може ли да разясни нещата?
58
18
 
6
 
! Отговори
хан преди 10 години
..това момче има потенциал , а относно негативния ни рейтинг - резултат на истеричните писъци и пророчества на всякакви неудовлетворени , или незадоволени от статуквото..
57
16
 
7
 
! Отговори
фен преди 10 години
Който е наясно с нещата, вижда какъв профан е Боко. Не казано, че човек трябва да разбира от всичко но, поне трябва да се вслушва в съветите и мненията на специалистите.Но *** като Боко, естествено не му стига акъла и за това.
56
16
 
9
 
! Отговори
pandabogi преди 10 години
Браво. Най-после да се чуе ено смислено, умно мнение. Такива млади хора трябва да получат шанс и да просперирарт в политиката. Бъдещето на модерна съвременна България е в техните ръце. Браво
55
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Га яде кюфтета не рева
54
18
 
8
 
! Отговори
герботъпкател преди 10 години
Човека постъпи като мъж. Има принципни различия с водената от партията политика и си тръгна. И какво получи...тонове герберска омраза...Колко типично.
53
15
 
1
 
! Отговори
ЯСЕН преди 10 години
бб СЕ ГОТВИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, А ДПС ЩЕ УПРАВЛЯВА С НЕГО В КОАЛИЦИЯ, ТОВА Е НОВИТА "СТАРА" КОАЛИЦИЯ.
52
12
 
7
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Борисов сбърка още с Тодор Живков , вместо да го съдът и застрелят като Чаушеску те го направиха велик за България точно Живков показа че в България за престъпления по служба нема Съд , това означава че до ден днешен всичко е с краката на горе
51
2
 
22
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Приказките на този щяха да имат много повече стойност ако беше казал - не съм съгласен напускам парламента. Обаче не, щял да стои там за благото на хората. Нищо, че същите хора са гласували за партия Герб а не за някой си Танчев. Хубаво е завършил в щатите, но където и да си завършил като те подпрат с няколкостотин хил или милионче веднага променяш мисленето. И понеже този най-вероятно ще крепи кворума оттук нататък можем да се сетим дали съвестта му или нещо друго е причината да напусне групата
50
2
 
24
 
! Отговори
опозиционер преди 10 години
Танчев казва, че тепърва ще търси контакти с другите субекти, но то и от разстояние се вижда, че той ги е осъществил доста по-рано. Освен това, прави вречатление, че доста късно се е сетил да казва, че за да се развиват, целта на партиите не била властта, а решаването проблемите на хората. Само че тяхното решаване става имено като си във властта, а не в опозиция.
49
12
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 44 Борисов все бие на избори а вече 12 години не е изкарал цял мандат на един пост.....
48
1
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До стара майка "Нашата програма е проста - ние просто искаме да управляваме държавата" - Бенито Мусолини... Дано междуушието осъзнае какво значи това...
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много странно съвпадение-тозинапусна ГЕРБ,но ПЪРВИЯ мандат е ИЗЦЯЛО В ПАРЛАМЕНТА и 6 месеца ОТ ВТОРИЯ МАНДАТ и час СЕГА Е РАЗБРАЛ тинтири минтири!НЯМА НУЖДА ДА ЗАВЪРШИШ В ЩАТИТЕ и да си МНОГО УМЕН та 5 години да се чудиш!ТОЙ не е обикновен партиен член!ТОЙ е бил в КУХНЯТА!КОГАТО редиха ЛИСТИТЕ защо не се отказа!ЧАКАЛ СИ СЛУЖБИЧКА с РАНГ НА МИНИСТЪР .РОДНИНА на М.ПОПОВА и на ЗАМ.ГЛ.ПРОКУРОР,ЯСНО членува в ГЕРБ за МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО,но вместо него ДЯНКОВ,разочарованието е голямо.
46
12
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Дръндер ГЕРБ са *** изхвърлен от БСП, ДПС, НДСВ и СДС (който също не са стока). И под *** разбирай некадърници дето дори немогат и да крадът без да ги хванат.... Да не говорим да свършат за 5лв полезна работа.