Страната се управлява без доверие, обобщи Костов

"Кабинетът започва да се справя с бежанския проблем"
21 дек 2013 19:15, Елка Василева
127
Страната се управлява без доверие, обобщи Костов
Иван Костов. Снимка: архив, Булфото

Страната се управлява без доверие, обобщи в предаването "Годината" на Дарик бившият председател на ДСБ Иван Костов. Парламентарните избори не са дали резултат, категоричен е той.

Общественото доверие към институции като Народното събрание и Министерския съвет е на критично ниски нива и е изпреварено от недоверието, посочи Костов. Все пак той споделя, че през последния месец правителството започва да се справя с бежанския проблем.

Липсата на доверие в управлението извежда хората на улицата и затова протестите са неин символ, смята Костов. "Българите искат да излязат едно на едно с властта, искат да я контролират, знаят, че могат да я контролират на базата на електронните възможности на епохата, интернет, свободата на комуникиране и на информацията. Те искат директно да упражняват този контрол, тя да е отчетна пред тях, искат да я виждат наистина загрижена, а не обслужваща себе си", коментира бившият тъмносиният лидер.

Той напомни, че протестният потенциал е останал висок и може да избухне при всяка грешка на управлението.

Според него тази реформация, която искат българите, изисква нова Конституция.

Иван Костов изрази мнение, че парламентарните избори през пролетта не са дали резултат и това личи от обстоятелството, че страната не се стабилизира след тях. Той обаче е посочил именно вота през пролетта за събитие на годината, тъй като е дал надежда за излизане от кризата, породена от предишните управляващи.

Бившият син лидер е категоричен, че не вижда някого, когото да определи като политик на настоящата година. "Несигурността и преживяната политическа криза показват, че няма такова политическо лице, което да сочи положителен изход за страната", мотивира се той.

Костов не би се ангажирал повече с политика, а оттеглянето си тази година аргументира и с обстоятелствата, и с личен избор.

В коментар за Реформаторския блок той посочи, че формулата на обединението - политически съюз, е повече от коалиция. "Това означава трайна коалиция за много избори оттук насетне. Това е едно сравнително добре интегрирано политическо тяло или поне форматът и такъв и това може би ще даде резултат", каза Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека следните МЕНТЕ - "политици":серГЕЯ да публикува фундаменталния си труд " За копчетата на униформите в червената армия" и брошурката "Защото сме цоциалисти".Симеон да напише статия " За да си вземем имотите , трябва първо да вземем власттаГоце да публикува във Фейса агентурните се доклади за да се види,че е работил "на ползу роду"!ББ да прочете ПОНЕ още една книга след Винету...
31
11
 
4
 
! Отговори
А бе тоя преди 10 години
защо не е в затвора
30
6
 
21
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 10 години
Симпатичен или не, Иван Костов е умен държавник със стратегическо реформаторско мислене, опитът на който трябваше да бъде оползотворен за благото на всички ни. Форумци - ВИЕ СТЕ ЗЛИ И НЕВЪЗПИТАНИ! Гниите си в мизерията,а червената орешарско-черепна мафия да пие кръвчицата...
29
13
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
КОСТОВ,БЪДИ ТАКА ДОБЪР ДА СЕ СКРИЕШ ОТНОВО В ИМЕНИЕТО СИ И ДА СИ БРОИШ КРАДЕНИТЕ КАЙМЕТА..БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ СЪВЕТИТЕ ТИ--ТИ ТОТАЛНО СЕ ПРОВАЛИ И ЗАГРОБИ ДЪРЖАВАТА--!!!!!
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 23Одисейчо, имам 10 декара лични мои..дал съм ги под аренда и да не ме занимават. от 10 декаракъм тон жито ми дават. И с какво да се хваля тогава аз гражданина? Че имам на село 10 декара и имам тон жито който струва 300 лева за една година гледане?Смешен си бе!Аз говоря за ТКЗС, където се иназяше масово продукция..круши, ябълки, праскови, пшеница....телешкооо, свинскооо с хиляди тонове. Марш в Хамерика, ***!Къде е сега ползата от скапания ЕС за този който гледа земя?
27
18
 
10
 
! Отговори
Ту-154М преди 10 години
Костов, ти не само бастиса цялата ни индустрия. Ти разпердушини гордостта на България, националният превозвач БГА Балкан! Тази компания летеше в целия свят, дори до Куала Лумпур и носеше на крилете си най-българското име, най-българският топоним БАЛКАН!Ти, Костов, удари по националната гордост и самочувствие на българина, само и само за да закриеш компанията създадена от БКП и с емблема ЛЕТЯЩАТА ЗВЕЗДА. Това Народа няма как да ти го прости. Затова и ти отиде на бунището на историята...
26
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** скъса на две пенсиите на нашите родители !!! АНАТЕМА !!!
25
12
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Логореята в политиката и тоталната икономическа...анихилация в пост-тоталитарна България,се затвърди и укрепна при управлението на Костофф.След това,другите управленски...субекти след него,продължиха този вреден за държавата модел.За мен...разрухата и провалът на обществото довело ни до...тук,се канализира при Костофф.Той раздроби и...флагманът на промените СДС,торпилира и опорочи надеждите на милиони българи.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от 20Поне на 80%
23
5
 
2
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Are ti se MANI na nekade
22
0
 
15
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Ако има нещо от което е спечелил всеки български гражданин всяко българско семейство по време на Прехода то това е именно РЕСТИТУЦИЯТА НА ЗЕМЯТА , защото много малко са безимотните селяни отпреди Девети , сега вярно не всеки е имал ливада в Манастирски ливади край София , но и едва ли гагаузите от Виница край Варна са си мечтали някога земите дето са си пасли говедата или лозята днес да имат такава цена . В крайна сметка и руснаците сигурно днес съжаляват че са продали Аляска за шепа долари
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Гад Зееви и един министър по време Костово - т.нар. мистър 10% Костов дали ги помни?! Негови издънки бяха... Сега да не се прави на голям критикар!
20
9
 
5
 
! Отговори
дедо преди 10 години
И аз искам зъбки за 50 бонааааа
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 20Одисейчо, *** жалък...на хората им върнаха и земите и кравите след 89-та и те нямаха ресурса да ги гледат! Поне на 805 от народа си изклаха кравите. Направихме специално машинка за месо у нас на трифазен ел двигател защото знаехме какво чудо се задава..какво клане ще пада....за няколко месеца хората си изпозаклаха върнатите им крави 92-ра година. Върнаха им земята, но те като нямат пари пак си я дадоха на кооперация да им я обработва. за какво селско стопанство ми говориш бе, кавал?
18
12
 
14
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
Стига сте ни занимавали с тоя пропаднал политик! Единствиното с което може да се похвали че от 50% спечелени избиратели стигна до 2%. Хубавото му е, че е извън играта.
17
6
 
15
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
13 Селското стопанство не се ПРИВАТИЗИРА а се РЕСТИТУИРА , знам че хора като теб и понятие си нямат точно какво се е случило и точно заради такива като теб няма да спра да поватарям , че най- голямото престъпление на комунистите е че очуждиха българския селянин от земята чрез колективизацията , след 10/11 СДС възстанови една несправедливост като върна на хората бащинията им в реални граници , а Костов специално успя да им я институционализира с НА на 90% , разбра ли г........................
16
7
 
4
 
! Отговори
Костoff преди 10 години
А кой бе, кой,кой,кой казва и защо,защо,защо да съм за затвора!?
15
20
 
16
 
! Отговори
Китин преди 10 години
Този престъпник отдавна трябваше да е в затвора. Рано или късно ще настъпи и този момент!
14
16
 
22
 
! Отговори
българка преди 10 години
За пореден път се убеждавам , каква огромна грешка допуснахме , лишавайки се от политик като Иван Костов . Кой от съвремените псевдополитици притежава качествата на този човек ? Никой !
13
12
 
21
 
! Отговори
дд преди 10 години
ЩЕ плачем за Костов ама а да видим. Като ги гледам сегашните,Иванчо е светлинни години преди тях.