Страната се управлява без доверие, обобщи Костов

"Кабинетът започва да се справя с бежанския проблем"
21 дек 2013 19:15, Елка Василева
127
Страната се управлява без доверие, обобщи Костов
Иван Костов. Снимка: архив, Булфото

Страната се управлява без доверие, обобщи в предаването "Годината" на Дарик бившият председател на ДСБ Иван Костов. Парламентарните избори не са дали резултат, категоричен е той.

Общественото доверие към институции като Народното събрание и Министерския съвет е на критично ниски нива и е изпреварено от недоверието, посочи Костов. Все пак той споделя, че през последния месец правителството започва да се справя с бежанския проблем.

Липсата на доверие в управлението извежда хората на улицата и затова протестите са неин символ, смята Костов. "Българите искат да излязат едно на едно с властта, искат да я контролират, знаят, че могат да я контролират на базата на електронните възможности на епохата, интернет, свободата на комуникиране и на информацията. Те искат директно да упражняват този контрол, тя да е отчетна пред тях, искат да я виждат наистина загрижена, а не обслужваща себе си", коментира бившият тъмносиният лидер.

Той напомни, че протестният потенциал е останал висок и може да избухне при всяка грешка на управлението.

Според него тази реформация, която искат българите, изисква нова Конституция.

Иван Костов изрази мнение, че парламентарните избори през пролетта не са дали резултат и това личи от обстоятелството, че страната не се стабилизира след тях. Той обаче е посочил именно вота през пролетта за събитие на годината, тъй като е дал надежда за излизане от кризата, породена от предишните управляващи.

Бившият син лидер е категоричен, че не вижда някого, когото да определи като политик на настоящата година. "Несигурността и преживяната политическа криза показват, че няма такова политическо лице, което да сочи положителен изход за страната", мотивира се той.

Костов не би се ангажирал повече с политика, а оттеглянето си тази година аргументира и с обстоятелствата, и с личен избор.

В коментар за Реформаторския блок той посочи, че формулата на обединението - политически съюз, е повече от коалиция. "Това означава трайна коалиция за много избори оттук насетне. Това е едно сравнително добре интегрирано политическо тяло или поне форматът и такъв и това може би ще даде резултат", каза Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИВАН КОСТОВ РАЗПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА МАФИОТИТЕ!
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 9 Да де, точно ей заради такива *** като теб се приватизира цялото селско стопанство за да пустее сега...точно заради такива *** като теб които милееха по западния модел искаха тези заводи и стопанства да са в чужди ръце, а сега къде отива печалбата от тях? В българия ли, ***? Ще ти откъсна главата ако те видя някъде бе, соросоиден ***,Одисей!Бах та в мизерника скапан мръсен долен. Предател, марш в Хамерика, ***!
10
7
 
17
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
7 защо за национално предателство , за това че спря косовските бежанци ли , за това че сключи споразумението с Македония което днес ще залегне като база за създаването на междудържавния ни договр с Македония или може би за това че им отиде на крака при нашите турци в Бурса да се извини за Възродителния процес от името на Българското правтелство без изобщо да има конкретна вина нито той нито някой от СДС.
9
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е в основата на бетонирането на социо-мутро-популистите на власт. Краде като обезумял и ос..ра синята идея, правеше въртели на крадеца от мадрид и той ни го върна двойно - един път с велчеците, втори път - с Бойко. Да се скрие и да не се показва от някоя дупка. Да си харчат кинтите с оня банкера от приватизацията и да чакат възмездие от всевишния.
8
9
 
20
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
6 Защо не трябваше ли да се приватизират , още колко загуби трябваше да натрупа държавната икономика не виждаш ли днес какво се случва с държавната НЕК и с БДЖ , това ли искаш да ти беше цялата икономика
7
10
 
25
 
! Отговори
Костовист преди 10 години
ПОЛИТИЦИ в България има много, но държавниците са малко. Иван Костов е с два хода пред дребните политици. За семките на Тиквата говоря. Те всички са бивши комунисти.
6
22
 
12
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Тоя не е ли вече в затвора, осъден за национално предателство?
5
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 1Сигурно Дългия от Учиндол и агент Димитър са виновни за приватизацията на заводите по мавъровско време??? *** смешника.
4
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе скрийте го този гаден ман*ал бе!
3
20
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
СКРИЙ СЕ БЕ НАГЪЛ МАВЪР !!!ДАВАЙ ЪКЪЛ НА ТЕМЕНУШКИТЕ СИ *** !!!
2
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тоя не беше ли виновен за нещо?
1
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИВАН КОСТОВ!!!! Както винаги професионален, точен, последователен, аргументиран. За съжаление долнопробната пропаганда на Aгент Бор, Кеворкян, Пъпката и Станислав Трифонов рамътиха безвъзвратно разума на Българина и прекъснаха демократичното развитие на Родината ни! Жалко наистина.