Страната се управлява без доверие, обобщи Костов

"Кабинетът започва да се справя с бежанския проблем"
21 дек 2013 19:15, Елка Василева
127
Страната се управлява без доверие, обобщи Костов
Иван Костов. Снимка: архив, Булфото

Страната се управлява без доверие, обобщи в предаването "Годината" на Дарик бившият председател на ДСБ Иван Костов. Парламентарните избори не са дали резултат, категоричен е той.

Общественото доверие към институции като Народното събрание и Министерския съвет е на критично ниски нива и е изпреварено от недоверието, посочи Костов. Все пак той споделя, че през последния месец правителството започва да се справя с бежанския проблем.

Липсата на доверие в управлението извежда хората на улицата и затова протестите са неин символ, смята Костов. "Българите искат да излязат едно на едно с властта, искат да я контролират, знаят, че могат да я контролират на базата на електронните възможности на епохата, интернет, свободата на комуникиране и на информацията. Те искат директно да упражняват този контрол, тя да е отчетна пред тях, искат да я виждат наистина загрижена, а не обслужваща себе си", коментира бившият тъмносиният лидер.

Той напомни, че протестният потенциал е останал висок и може да избухне при всяка грешка на управлението.

Според него тази реформация, която искат българите, изисква нова Конституция.

Иван Костов изрази мнение, че парламентарните избори през пролетта не са дали резултат и това личи от обстоятелството, че страната не се стабилизира след тях. Той обаче е посочил именно вота през пролетта за събитие на годината, тъй като е дал надежда за излизане от кризата, породена от предишните управляващи.

Бившият син лидер е категоричен, че не вижда някого, когото да определи като политик на настоящата година. "Несигурността и преживяната политическа криза показват, че няма такова политическо лице, което да сочи положителен изход за страната", мотивира се той.

Костов не би се ангажирал повече с политика, а оттеглянето си тази година аргументира и с обстоятелствата, и с личен избор.

В коментар за Реформаторския блок той посочи, че формулата на обединението - политически съюз, е повече от коалиция. "Това означава трайна коалиция за много избори оттук насетне. Това е едно сравнително добре интегрирано политическо тяло или поне форматът и такъв и това може би ще даде резултат", каза Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
12
 
9
 
! Отговори
АТАКА+ВМРО преди 10 години
Костов,што не си в затвора ??? Такива като теб в Китай и Русия ги екзекутитат...
51
8
 
12
 
! Отговори
ванов преди 10 години
До avenirЩо не се ограмотите Бе. ПРиватизацията на 90% бе извършена от Костов и СДС, Заедно с Ф.Димитров, който ликвидира ТКЗС и разпродаде техниката, като президент бе Петър Стоянов.За един мандат ликвидираха селото, приватизираха(разпродадоха) за стотинки стотици педприятия,продадоха банки,като не им остане време за 4 год. ДА ПРОВЕДАТ ЛУСТРАЦИЯТА, С КОЯТО ДА ЕЛИМИНИРАТ ВЛИЯНИЕТО и УЧАСТИЕТО НА БИВШИТЕ КОМУНИСТИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.За 4 год. не намериха време от грабежи и далавери,
50
5
 
5
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Анонимен 30Анонимен младежо , ти може и да си чувал за ТКЗС, но очевидно не знаеш, че последните 25-30 години прасковите доматите и каквото си помислиш, ги беряха, и прибираха така наречените 'бригади" т.е. АНГАРИЯ, от ученици, студенти, и войници, това бяха около 600 000 човека за сезон, а и от предприятията също.
49
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ивановото правителство управляваше с доверие,та затуй сме на това дередже!
48
2
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
49 закона за РМД се гласува от правителсътвото на Жан Виденов ,а в икономическата мисъл именно по този начи си прдставяха прерастването и трансформирането на социалистическата собственост в средата на 80-те , за това и го направиха комунистите . Предвоенното поколение изгради социализма , Априлското поколение го закопа , надявам се днешното да изведе страната напред
47
13
 
7
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Иване гледай си пенсията бе човек.И понеже е Коледа ще ти опростя дълга от една стълба и ръчен трион.
46
5
 
11
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 10 години
На 61 г. сега , аз бях един от хилядите, вярващи през лятото на 1990, че правилата на живот в РъБъ ще се променят и че законът в Територията ще се прилага безусловно. Ти, мръсен, долен комунистически изклесък + катилите в твоето обкръжение е...а мамата и на идея, и на възможни алтернативи... Като резултат от управленито ти- доносници и бивши служители на ДС определят моето и на децата ми бъдещето. Просто си затвори мръсната уста и майната Ти!!!
45
1
 
11
 
! Отговори
оДИСЕЙ 1 преди 10 години
46 крети защо забравяш задълженията към кредитори на Кремиковци , като казваш 1 долар кажи срещу какво СРЕЩУ 750 МЛН ЛЕВА .Искаш ли крети да ти продам една фирма за 1 лев , барабар с всичките и активи е има около 50 хил задължения към доставчици и 25 хил към бюджета но ти ще бъдеш горд собственик на тази фирма само за ЕДИН ЛЕВ.
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, навръх Коледа от името на едно цяло поколение нашето на родените през 70-те години, които ти повярвахме, студувахме, плачехме през 1997г. и се надявахме, ти пожелавам да преживееш всички наши несгоди и нещастия. Пропиляни животи за подсигуряване на вашите търбуси на теб, на мистър 10 % /не че занесе нещо със себе си/, на онази ... не ми се дава дефиниция за последно каква беше Нейнски. "Работническо-менидъжрска приватизация" нали така ви накараха от БКП да ни лъжете..
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
42 Ти тези обори смяташ ли ги за нещо , а бе ........ наистина ми е омръзнало да се занимавам с *** тук , хора които грам представа си нямат от действителното положение на българската икономика в края на социализма , тя беше фалирала , включително и ТКЗС-тата и АПК-тата , стара амертизирана техника , разпадаща се база , а бе ти виждал ли си текезесарска крава и частна крава от ония времена , разликата беше от земята до луната .
42
2
 
6
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Най-големият номер на дявола, казват, е да ни убеди в своето несъществуване; най-голямата хитрост на БСП е да изглежда така, сякаш през последните 24 години е била извън властта.
41
17
 
7
 
! Отговори
ванов. преди 10 години
До български ИДИОТКостов *** фалиш *** искарско..Продало Кремиковци за 1 долар, а ОББ, подарене само за комисионна от милиони на гърците, а Балкан за цената на апартамент бе подарен на евреите. Гоолеми *** сте феновете на този *** престъпник. Разорил България и разпродал всичко за рушвети.Този *** е само за тепане и доживотна каторга. А вие да му правите компания.
40
4
 
7
 
! Отговори
avenir преди 10 години
Впрочем митовете за "приватизатора Костов" и "диктатора Борисов" не са случайно явление партийната пропаганда жизнено се нуждае от образа на титанични злодеи, които успяват да попречат на БСП да ни докара до благоденствието.Да източваш обществения ресурс по нерегламентиран, мафиотско-олигархичен начин вече трето десетилетие се оказва не толкова трудно в България. Малко по-сложното е да убедиш хората, че всъщност не си бил ти.
39
1
 
5
 
! Отговори
tnt преди 10 години
До Анонимен 39- А бе,колега,като пишете нещо ,дали вярвате в него?А стига с тия прословути куфарчета-23 години само за тях се говори, ама ако попиташ да ти посочат някой ,който е взел "куфарче"-до там!Това си беше поредната седесарска димка,с която се прикриваше унищожението и разграбването на България.Смешно и абсурдно е да се твърди ,че СДС е продало предприятията на БСП!Сега като фалират предприятия се вижда кой ги е купил на безценица и ги е умишлено фалирал! Мога да дам примери в това о
38
2
 
6
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До АнонименУважаеми, господине, още ли не сте разбрал че: Все едно не БСП, а някой друг е демонтирал по свой сценарий социализма, някой друг е ограбвал държавните предприятия с фирми на входа и изхода им, някой друг е раздавал парите на българските вложители като необезпечени кредити на "свои хора", до един ченгета, някой друг е разменял държавни земи по морето срещу частни пущинаци из Троянско и т.н., и т.н.
37
7
 
5
 
! Отговори
**** преди 10 години
Сложете му една снимка на този,а не негатива.
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 39Човече, изкрадаха тухлите на оборите, изкрадаха желязото на порти на преграждения...това на скраш са хиляди левове...всичкото се плячкоса, аоня *** одисей...тоя хамерикански *** хабер си няма че всичко не се приватизира а се ограби и оглозга. Кавала умрял по цял ден пише из форумите...откъде да знае какво е ставало ..Мишка форумна умряла.
35
2
 
4
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До А бе тоя 35Ами, защото не те е очистил, поне и ти да се отървеш от малоумието!
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП +ДПС+АТАКА=БКП/кгб...са най-отвратителните шайки управлявалинякога по тези географски ширини! А Костов е ВЕЛИК ПОЛИТИК И БРИЛЯНТЕН ДЪРЖАВНИК!
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали има и 10% от всички навремето държавни предприятия приватизирани от червените другари на Костов, които все още съществуват. Цялата българска индустрия от преди демокрацията беше приватизирана от червените куфарчета и в последствие нарязана за скраб за да се задоволят материалните интереси /разбирай: вили, къщи, апартаменти, яхти, луксозни автомобили...../ на червения елит. И точно снощи червения цоциолог Райчев ме убеждаваше, че е абсолютно нормално да живеем по този начин.