Докладът на ЕК е катастрофален, оцени Паси

Трябва да има персонална отговорност, смята ексвъншният министър
Обновена: 22 яну 2014 15:08 | 22 яну 2014 12:35, Екип на Bulgaria On Air
40
Докладът на ЕК е катастрофален, оцени Паси
Снимка: Bulgaria On Air

Поредният мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка с ЕС е „катастрофален“, заяви в ефира на Bulgaria On Air председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. По думите му документът по-скоро показва, че България катастрофира.

 „Казвам това с голяма тъга,  защото когато договаряхме целия мониторингов механизъм през 2005-2007 година, имаше идея той да остане за около две-три години. България беше на две-три години от отпадането на това наблюдение. Сега сме на 5-6 години от премахването му и на 5-10 години от членството в Шенген.  Тези неща са много свързани,“ заяви бившият външен министър.

Той подчерта, че това не е доклад за напредъка в провеждането на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност, а за изоставането в тази посока.

Соломон Паси е категоричен, че вината трябва да бъде поета персонално, а не абстрактно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
29 А тази руска интелигенция от какви е съставена ,с какви е бълано в Рсуката академия на науките и в Университетите , кои са им най-големите творци и изпълнители на руснаците , това че една част от народа им се е обвързал с комунзма нищо не значи , защото другта част е краен противник на комунзима , просто в едно стадо има всякакави .
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
33та степен масон по наследство. Има си план и той си работи по него. Дори не мисля да му чета брътвежите. Такива като него не трябва да си пускат пипалата в делата на България!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А нима този ревльо няма вина за положението на страната ни? Ей такива личности като него, които нямат реална представа за себе си и какво точно са сторили на държавата не трябва да им се дава трибуна за изказване. Големия капацитет Паси, та той да не си мисли,че народа е толкова късопаметен ?
26
0
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 10 години
Ей хора събудете се..!За какви руснаци пишете по тия форуми?Наистина ли не осъзнавате какво се случи в България?На нас българите все някой друг ни е виновен..Докато не бъде разтреляна тая политическа мафия и изправена на народен съд нищо добро не ни чака!Не виждате ли че затъркаха и обезлюдиха държавата?Къде са вашите руснаци и нашия Андрешко?Осъзнайте се дървени кратуни такива!Заради вас страда трето поколение българи!Разсипахте ни с вашето малодушие и простотия!!!СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ!!!
25
1
 
3
 
! Отговори
одисей1/2 преди 10 години
В книгата Архипелаг ГУЛАГ А. Солженицин пише кои са главните администратори на най-голямата машина за убийства в световната история: Арон Солц, Яков Рапопорт, Матвей Бергман, Хенрих Ягода (Йехуда) и Нафталим Френкел всичките евреи, създатели и коменданти на съв. концетрационни лагери, където е избита цвета на Руската интелигенция и командване на руската армия, но отгоре има един дето гледа и ще има възмездие за това алчно племе
24
2
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
24 браво мозък точно така някакъв си шарлатанин Айнщайн , може ли да сравнява с твоето пространствено мислене . Не ти го пожелавам само защото и аз ще бъда потърпевш , но ако приемем хипотетчно , че го няма НАТО и няма този париет на силите установен в света ми е мъка за българския футбол и за това какво ще се случи точно тук на Балканите освен ако смяташ че сме нещо различно от Близкия изток.
23
2
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До одисей 1 На калпав ракета космоса и е крив.... та и на българина - все някои му е виновен - преди бяха турците (нищо че всички революционери са предавани от българи), после беше Батемберг, после Фердинанд, после фашистите, после комунистите, след това демокрацията, сега е модерно ЕС да е виновен че сме стадо оФце, а не народ от разумни хора..
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде всички комунисти, атакисти и *** - "МЕТЛА"!
21
3
 
5
 
! Отговори
одисей 1 преди 10 години
21 Без ЕС си жив умрял особенов тази бушуваща криза . Най-големия инвеститор в страната е ЕС , пак ЕС е и най-големия ни контрагент в международната търговия , имаш отворен пазар с над 500 жители с добра покуателна способност , кога си мечтал за такива условия . Товариш днес и след два дена е в Германия без никакви митнически формалности си на пазар от 90 млн. Писнало ми е от глупсотите ви в този форум. Как пък не се променихте и на йота .Разбира се търговията е само най-профанския пример за ЕИ
20
0
 
1
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
от това по смръдлива работа здраве му кажи
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе да идват руските танкове и да се свършва с тая простотия. То се е видяло, че от БСП/БКП и другите там Петна, ***, Орехи и прочие няма да се отървем. Както се казва - по добре ужасен край, отколкото ужас безкрай. Писна ми да чета и слушам само простотии - ***, червени ***, тоз такъв, оня като него... Само дрън-дрън и кражби на поразия и подигравки с народа. И в името на какво? На България разбира се. Пълни простотии.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 17 Одисей 1Одисей,неудачите ни ги стовари мафиотския,монополен,олигархически ЕС!!Те си поставят правителства и президенти послушковци включително и чрез корупция!!Или наивно искаш да ме убедиш,че цял ЕС,ЕВРОКОМИСИЯ,ЕВРОПАРЛАМЕНТ не можеше в тези изминали 24 години да се справи с шепа балкански тарикати пък било то бивши комунисти или агенти на ДС!!Преклонената главица засега им върши прекрасно далаверата в България!!Има и за нашите,но повечето е за тях!!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OSTAVKA NA BSP I DPS I ATAKA
16
2
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
12 типично ксенофобско комплексарско изказване изказване , за собствените си неудачия обвиняваш другиите , независимо какви са без да потърсиш при себе си . Истината е много по проста днешно състояние на държавата е пряк резултат от почти 70 годишното управления на комунистите в България , да сред тях имаше и има евреи разбира се , но във всеки народ има *** както е казал Славейков .
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***......ТОТОР ЖИВКОВСКА ***!!!!!
14
3
 
2
 
! Отговори
Одисей1 преди 10 години
11 мога ли да поправя дори не е и националност , дори е грешно да се твърди за националност , защото нацията е българска , всички сме български граждани но в рамките на българското гражданство или българската нация има разлчиен етнически състав различен народностен състав , има българи , турци , *** , арменци , евреи и т.н .
13
2
 
10
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До ПетровДа и за останалите 6 месеца бяха пуснати на свобода Маргините, Трактора е изпратен на баня в Австрия, Цацата истърва убиец, Бисеров си гледа кефа нейде, братя Галеви са на Малдивите и пуснахме безпрепядствено 10-12 хиляди нарушители на Турско-европейската граница като ги кръстихме "бежанци",пияни професори наричат студентите ***, назначихме Пеевски за шеф на ДАНС, изгонихме го, междувременно Болен не си пие хапчетата, гагаузина Мазньо преподава уроци по български, срещи с Башар и .
12
3
 
4
 
! Отговори
одисей1/2 преди 10 години
Откъде са излезли само преди сто години тези хора, които напоследък окупираха високите етажи на властта и ключовите позиции в икономиката и обществото ни и каква е връзката между произхода им и дереджето, на което се намира България днес - отговорът - от Любен Каравелов:това е казано около преди 130г. и е много актуално и сега , такива като мони, Н. Младенов, Е. Кало и много други соровци само вредят на държавата и никога не са лоялни и признателни към нея- примери много,много,много
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България и Румъния и всяка нова членка ще имат мониторен период преди членство в Шенген не 5-10,а30-40 години поне още!Протаквай,протакване сега му е майката!!Къде другаде ще хванат балъци да си променят законодаталството,да си отворят пазара,да си сринат икономиките!България и Румъния за сега им излизат без пари като издръжка на членове!Кой западен мафиот ще допусне да се печата нов обем евро,да се изравняват заплати,да се съживяват икономики,след като досега 7-8 години печелят с голи приказки!
10
2
 
3
 
! Отговори
22 преди 10 години
Какво общо има националността с поведението му. Не ставайте ксенофоби. Като него българи да ги ринеш.