НЕК пак има нов шеф, оглави я жена

Досегашният директор ще взема много по-висока заплата в чужбина
Обновена: 6 фев 2014 13:58 | 6 фев 2014 13:12, Веселина Йорданова
39
НЕК пак има нов шеф, оглави я жена
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА

Екатерина Истаткова оглавява Националната електрическа компания. Досега тя беше член на управата в НЕК.

Досегашният изпълнителен директор Йордан Желев е получил предложение да работи в чужбина със заплащане, което многократно надхвърля това, което ние предлагаме, съобщи енергийният министър Драгомир Стойнев пред журналисти. Желев избрал да работи на другото място.

Още по темата

"Трябва да се замислим за увеличаване на заплащането на ръководните кадри в държавните дружества", коментира министърът по този повод.

По думите му държавата губи ценни кадри заради ниското заплащане, което предлага. Висшите кадри трябва да бъдат стимулирани, защото носят огромна отговорност, а всеки човек в този случай иска да бъде добре заплатен, изтъкна Стойнев.

Той посочи, че вдигането на заплатата на ръководен държавен кадър трябва да е свързано и с конкретни условия – дали предприятието е печелившо, дали то се развива добре.

Министърът смята да предприеме действия ръководителите на предприятия, които са печеливши, да получат „наистина адекватно заплащане”.

Смяната на ръководителя на НЕК е била разгледана на заседание на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг и вече е подадено заявление в Агенцията по вписванията, според което мястото на Желев трябва да бъде заето от Истаткова.

Той пое НЕК, след като в края на ноември миналата година Владимир Инков беше освободен от поста. Впоследствие стана ясно, че той ще отговаря за проекта "Южен поток". Самият Инков пък оглави НЕК през юли 2013 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
ines Rafai преди 10 години
Не мога да разбера защо г-жа Истаткова не си публикува снимката. Грозна ли е или прекалено хубава?
30
0
 
0
 
! Отговори
енергетик преди 10 години
...видяха кукловодите на Желев, че не могат да напълнят кошницата токлова бързо, колкото си мислеха, подписаха няколко големи проекта за присъединяване, подписаха и за раздаването под наем на съораженията на НЕК - на тях самите си и сега ще си лапат парички 10-на г. , на тоз мишок му намериха нова работа и всички са доволни............но най-хубавото е, че Никой не носи персонална отговорност.........КАКВО ПО ДОБРО ОТ ТОВА НА ТАКЪВ ПОСТ
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
90% от пишещите тук са тотални неграмотници, които дори не знаят разликата между НЕК, БЕХ и ЕСО. А тръгнали акъл да дават по форумите.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази Истаткова е много *** бре! Какво му става на министъра, що не поразпита- на кого е слугувала, какво може най добре,кой е и какво прави мъжа й... То бива пропаднали к....да се толерират, ама вече минава граница!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя са го натиснали нещо и дим да го няма.не е за пари,щот шефа на НЕК не рзчита на заплата
26
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
а колко му била заплатата /7 000-8 000 евра/ и къде в чужбина ще работи в ЧЕЗ ЕВН или други офшорни фирми на комунистите
25
1
 
5
 
! Отговори
Хахо преди 10 години
Затова се подписва договор ,в моя пише че 1 година след като напусна нямам право да работя в друга подобна фирма ...и говорим за 400лв.заплата ...
24
2
 
11
 
! Отговори
работещ преди 10 години
Айде и тая пионка (Желев) отиде да "работи" при съветските си господари - като предишната (Инков). Сложиха нова - Истаткова. НЕК ще затъва още, ние, потребителите, ще го финансираме, чрез сметките за ток, сега, при Истаткова - стой, та гледай. А "висшите" държавни кадри, годево червено министерско, НЯМА КАК ДА ПОЛУЧАВАТ колкото мениджърите в частния сектор. Никъде по света не получават. А И НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ НЕ НОСЯТ, най-много - уволнение. ДЪРЖАВНАТА РАБОТА НОСИ СИГУРНОСТ, А НЕ ДОХОДИ, ***
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не само на изпълнителните директори са им ниски възнагражденията, колко народ замина за Европата да гледа старци или да мие чинии, мигар и те са избягали от високите си зпалати? Не съм чула Драгомирчо да се обяснява пред медиите защо емигрира толкова народ, но сега изведнъж му светна въпроса за заплащането в Бг.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо само за ръководните кадри иска увеличение, кой ще работи според него. Я да види каква е ножицата в заплатата между служител и ръководен кадър.
21
2
 
19
 
! Отговори
DDT преди 10 години
Разбира се бе пелтек!По-високи заплати трябват. Най-вече за държавни предприятия като НЕК, които са във фалит. Даже ти предлагам- колкото по-лоши са резултатите, толкова по-висока заплата. Рядко се намират такива експерти, които да фалират толкова успешно големи компании.
20
3
 
6
 
! Отговори
me преди 10 години
Съществуват такива ограничения в други държави от ЕС, поне бях чула подобно нещо за експертите раздаващи пари за наука в Германия. И не виждам какво странно има - като искаш да работиш за държавата, трябва да поемеш съответните лични отговорности. А не 1 година в НЕК, после 10 години в ЧЕЗ (примерно). Това е очевиден конфликт на интереси! Нещо което е не само незкаонно, а и подсъдно. Та ти ако искаш стани и космонавт в "чужбина". Но в България ще си подсъден!
19
1
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
До 24.И как ще забраниш да работя в чужбина каквото искам? И как реши че ще са 4, защо не 3 или 5???
18
2
 
14
 
! Отговори
me преди 10 години
На това му се вика парашутизъм (макар и не обикновения). Аз искам да попитам, от къде сме сигурни, че въпросният човек няма да бъде в конфликт на интереси или че не е взимал решения в полза на сегашния му работодател. Това нещо трябва да се регулира в закон - висши държавни чиновници да нямат право да работят в частни фирми в същия сектор поне 4 години преди и след назначаването им. А иначе че заплатите са им ниски - ми и моята е ниска. Всеки си преценява за себе си кое му е по-важно.
17
1
 
0
 
! Отговори
kjldkj преди 10 години
До Анонимен По-скоро е токистка
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето, точно поради такъв начин на мислен, държавата върви към фалит. В частния сектор заплатите трябва да са в пъти по-големи от тези в държавния сектор, както е в белите страни и това е нормално, защото частника със своите данъци, осигуровки и какви ли не такси, издържа по няколко души от държавния сектор, по един студент, по един пенсионер, по един ученик, а може да има и още на клона.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде сега, сменете жената с една ***, и НЕК може и да проработи.
14
2
 
20
 
! Отговори
далекопровод преди 10 години
Йордан Желев е получил предложение да работи в чужбина със заплащане, което многократно надхвърля това, което ние предлагаме!Абе нали НЕК фалира БЕ, че и заплати им раздават! Ръководните кадри в държавата да си вземат заплатите като си изплатят дълговете водените от тях дружества и излязят на печалба . И аз мога да съм директор на затънало, неработещо и просто съществуващо "нещо си" Нагли сте!!!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Митници ,енергетика ,нап ,нои трябвап да се сменят през година иначе се ояждат яко.Там са най големите далавери които се толерират от правосъдие.
12
2
 
16
 
! Отговори
jan преди 10 години
"Трябва да се замислим за увеличаване на заплащането на ръководните кадри в държавните дружества", коментира министърът по този повод.Давайте, вземайте, раздавайте си, а раята търпи, гладува и мре.Споменавам с благопожелания на всички властимащи - майките ви, жените ви.....