Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР

Лидерът на ГЕРБ пак поиска оставката на кабинета
Обновена: 12 фев 2014 21:12 | 12 фев 2014 21:10, Веселина Йорданова
300
Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново поиска оставката на правителството, този път заради решение на кабинета за сътрудничество със Северна Корея в областта на науката, образованието и културата.

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите", коментира Борисов във Facebook.

Поводът за въъзмущението на Борисов е решението на Министерския съвет от днес да одобри проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

От правителствената информационна служба съобщиха по-рано, че изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

В коментара си в социалната мрежа Борисов припомня, че днес стана ясно, че България е слязла до стотното място в класацията за медийната свобода.

„Какво сътрудничество ще развива Орешарски със страната, в която държавният ръководител екзекутира чичо си и цялото му семейство, там, където има една държавна телевизия, а цензурата е толкова заплашителна, че ако някой гледа чужда телевизия, изчезва? Тоталната международна изолация ли го накара да потърси компанията на Янукович и сътрудничеството на Северна Корея, както и Станишев да изпрати депутата си в Сирия? Какво ли си мислят в момента Мартин Шулц, Ханес Свобода и европейските социалисти и либерали като гледат какви дружби развива правителството на Станишев“, пита председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов иска незабавна оставка на това „уродливо управление“. По думите му управляващите „не просто се подиграват с българския народ, не просто ни злепоставят, те ни вкарват в сериозни международни скандали, които няма как да останат без последствия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
4
 
15
 
! Отговори
Honorik преди 10 години
бойко ние не сме колония на САЩ.Държави като Китай,Япония и Южна Корея например не са скъсали отношенията си с тази страна,така че и ние няма защо да го правим.
175
12
 
10
 
! Отговори
до 206 преди 10 години
Напротив: точно това правителство ни дръпна напред в стандарта. Бъркаш ги с геноцида на герб. И защо не плака като Тиквата подписа прези 3г с Корея. И знаеш ли за какво става дума изобщо или си бръщолевиш като Тиквата...
174
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реакцията на този човек показва още веднаж какъв примитив сме имали за премиер.В името на властта той е готов на всякакви политически лекомислени излияния и с лекота сменя мнението си с противоположното.
173
7
 
19
 
! Отговори
още факти преди 10 години
Тиквата знае ли изобщо какво е подписвал? Или пак ще се оправдава, че не бил чел това което му дали да подпише? Тоя *** и във война ще ни вкара без да е разбрал...
172
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бочко, имаш право само да се възмущаваш.
171
7
 
14
 
! Отговори
още факти преди 10 години
Спогодбата е преподписвана от 30г насам. Сега ли се сетихте *** да ривете. Много сте ранобудни пак.
170
2
 
14
 
! Отговори
факт преди 10 години
Борисов, който вчера се възмущаваше от спогодбата и ГЕРБ са побързали да я възобновят още преди да изтече 3-годишния срок.
169
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГАТО ДВЕ ДЪРЖАВИ НЯМАТ ДОГОВОРИ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО, ТЯХНИТЕ ОТНОШЕНИЯ НЕ СА РЕГЛАМЕНТИРАНИ.НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО, ЧЕ УМСТВЕНИЯ КАПАЦИТЕТ НА БОЙКО НЕ Е ДОСТАТЪЧЕН, ЧЕ БЕЗ РЕГЛАМЕНТИ /ДОГОВОРИ, ЗАКОНИ/ ИМА ХАОС. ЗА ЕДИН ПРЕСТЪПНИК, КАКЪВТО Е ТОЙ Е ОБЯСНИМ АФИНИТЕТА КЪМ ХАОСА. ДОКАЗВА ГО ЦЯЛОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ.ОТПЛЕСНАХ СЕ, ДРУГА ПРИЧИНА ДА НЯМАМЕ НИКАКВО СЪТРУДНИЧЕСТВО С ОПРЕДЕЛЕНА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИМЕРНО АКО СМЕ ВЪВ ВОЙНА С ТАЗИ ДЪРЖАВА. МОЖЕ БИ БОЙКО СМЯТА, ЧЕ ТРЯБВА БЪЛГАРИЯ ДА ОБЯВИ ВОЙН
168
10
 
13
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
БУДА ,...... да не вземеш сега да вдигнеш кръвното от възмущение????? НАГЛЕЦ, преди 3 год. кой го подписа????
167
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО,БРАВО -- сега ще ни казват кога да плачем,кога да се смеем,да ядем или не а пък ако кажеш нещо против властта те чака доживотна КАТОРГА. ХЕЙ ЖИВОТ - ЗДРАВЕЙ,ЗДРАВЕЙ !!!
166
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата политика на Борисов беше основана на антагонизма. Този човек не мрази ли и не враждува ли с някого или пък да не мрънка, се задушава.
165
3
 
2
 
! Отговори
iva преди 10 години
vsicki sa maskari,prodaznizi nesposobni,tam im e miastoto.a v nigeria otkrili kanibalski restorant,ama i tam ne mozeme da gi prodadem-bez mozak sa-samo ezici.*** na maika bg
164
22
 
17
 
! Отговори
мархаба АСКЕР преди 10 години
Абе МУТРО продажна, аз пък съм възмутен от *** ти по ЕРДОГАН, кой направи направи съвместно заседание на министерски съвет в ТУРЦИЯ... кой...кой...кой... ПИТАЙТЕ РАНОБУДНИТЕ?????
163
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rustamХехехехе!! Хем ви лъсна *** по телевизията и пак продължавате!
162
5
 
23
 
! Отговори
червенушко преди 10 години
Няма какво да се възмущава ! Комунизма е жив само тук и в КНДР ! Слава на БКП !
161
17
 
9
 
! Отговори
13593 преди 10 години
От Северна Корея имаме какво да научим. Построили са огромни хотели и небостъргачи, каквито в България ние нямаме. Справка: хотел "Рюгьон".
160
0
 
18
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Малеее ако се подлъжа наште *** ,да си търсят щастието в севернаКорея Голям кеф ще да е, ама неме реклама ,рекламааааааа. Айде почвайте пара бол.
159
10
 
13
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Я, колко червени тролчета са мобилизирани пак! Много поздрави от Биволъ, който пак ще ви бодне с рогата отзад.
158
5
 
12
 
! Отговори
художника преди 10 години
До rustamА през 70-те, кой беше на власт?Все другите са ви виновни, червена ***!!!
157
3
 
4
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Ми да гласуват бе, кво толкова станало. Като не се намери кой да иде стипендиант там, като няма кой да се навие да прави проект с тях да видим как ще се осъществи тая работа. Ще подписват, като подпишат да си пратят там техните деца. Подписването на програма за сътрудничество не означава нищо, трябва институциите - образователни и научни, да се навият да пишат проекти с тях и да пращат студенти. Не мисля че ще има кандидати.