Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР

Лидерът на ГЕРБ пак поиска оставката на кабинета
Обновена: 12 фев 2014 21:12 | 12 фев 2014 21:10, Веселина Йорданова
300
Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново поиска оставката на правителството, този път заради решение на кабинета за сътрудничество със Северна Корея в областта на науката, образованието и културата.

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите", коментира Борисов във Facebook.

Поводът за въъзмущението на Борисов е решението на Министерския съвет от днес да одобри проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

От правителствената информационна служба съобщиха по-рано, че изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

В коментара си в социалната мрежа Борисов припомня, че днес стана ясно, че България е слязла до стотното място в класацията за медийната свобода.

„Какво сътрудничество ще развива Орешарски със страната, в която държавният ръководител екзекутира чичо си и цялото му семейство, там, където има една държавна телевизия, а цензурата е толкова заплашителна, че ако някой гледа чужда телевизия, изчезва? Тоталната международна изолация ли го накара да потърси компанията на Янукович и сътрудничеството на Северна Корея, както и Станишев да изпрати депутата си в Сирия? Какво ли си мислят в момента Мартин Шулц, Ханес Свобода и европейските социалисти и либерали като гледат какви дружби развива правителството на Станишев“, пита председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов иска незабавна оставка на това „уродливо управление“. По думите му управляващите „не просто се подиграват с българския народ, не просто ни злепоставят, те ни вкарват в сериозни международни скандали, които няма как да останат без последствия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
2
 
! Отговори
хах преди 10 години
До ДръндерТРОЛ! Пипнах те!
195
3
 
4
 
! Отговори
Ееее! преди 10 години
Ама недейте така сега! Той Орешарски е искал да сключи споразумение със САЩ, Германия, Англия и Япония, само че са му отказали! Само от Куба и Северна корея се съгласили, какво да прави човека?! И Янукович първо се съгласил, ама после му отказал! Какво да прави орешко като не искат да чуят за него в чужбина...?!
194
2
 
5
 
! Отговори
хъша преди 10 години
абе тоя педигрипал Странджата нацяло опростял та пише такива глупости, абе главното е да изкара някой лев за ганджа, а кой му плаща не е толкова важно, днеска от банската тиква, утре от цецо конеца, така се става дападжийска ***, важното е пари да се изкарат
193
6
 
13
 
! Отговори
Смях преди 10 години
И какво лошо има да сме приятели със Северна Корея. България при Тодор Живков която бе една от развитите държави е построи множество обекти в Пхенян . Естествено е да пазим дружбата с един народ борещ се против колониализма и капитализма. И образованието също би трябвало да се уважава.
192
5
 
14
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До Анонимен 215Знам, то вече няма и смисъл да им се обяснява! Той и Господ да слезе от небето и да им каже: Бойко е мутра и ви лъже! Те няма да му повярват и ще го нарекат комунист!
191
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Qvno dokato tozi glupender koito ni izlagashe 4 godini v EU s tupotata i neobrazovanostta si dokato ne doide Sretan Yosich i ne mu potursi smetka po banditski, znaete zashto, niama da ima spokoistvie v Bulgaria. Vigte mu samo ohranata, 3ma otsrani i edin otpred i to v Narodnoto subranie.Ot kogo se pazi Boce se pita i zashto?Toz poluidiot ni praveshe za smiah po celi sviat i moga da si predstavia, kakvo sa misleli za nas Bulgarite shtom toi e premier.Jalko za nas che tazi greshka na prirodata e b
190
6
 
15
 
! Отговори
LG преди 10 години
Тоя *** знае ли кои и колко още страни имат такива договорености. Както винаги клоун по рождение.
189
6
 
10
 
! Отговори
456 преди 10 години
Ало "възмутения" ,че нали точно ти искаше да ни направиш като Северна Корея .цензура,репресии и една партия "майка" твоята разбира се Герб.Не си ли спомняш как твоите активисти даже в училищата агитираха децата за твоята партия.А сега тръгнал да се"възмущава" Мутрата Борисов се "възмущава -ужас!!!!!!
188
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До BGNабе ти чуваш ли се какво говориш? става дума за северна корея...
187
5
 
1
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименТочно пък на тема "медии" ли ще си сътрудничим?! Иначе съм "за" сътрудничество! Но - все пак - трябва да внимаваме по какви теми си сътрудничим!
186
3
 
9
 
! Отговори
BGN преди 10 години
И щоооо си толкова възмутен американска подлого !!!Забелязва ся някакво сближаване на двете Кореи. Полша, в която от 50-те година на сам, не могат да понасят руснаците, за година имат 7 милиарда износ към Русия, а тука ще те линчуват ако си ориентираш пазара на изток !!!
185
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквочев когато беше премиер никога не четеше документите, които подписваше. Той по принцип мрази да чете!!! А и паметта му е много избирателна - помни онова, което може да му е от полза. Как искате да си спомни, че и неговото правителство е одобрявало такова сътрудничество с КНДР?!
184
1
 
7
 
! Отговори
то пак хубаво преди 10 години
че не скочиха пак "ранобудни и умни",щеше да е голем цирк.
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NQMA LI NQKOI BLIZUK DO BORISOV KOITO DA MU DAVA NQKAKVI LEKARSTVA, DA SE DURGI PONE MALKO PO-NORMALNO.ZA NEGO ISTINATA I LUGATA SA EDNO, NAGLOSTTA MU E BEZGRANI4NA A AL4NOSTTA I STRAHUT POSLOVI4NI, TUK IMA HORA KOITO GO ZA6TITAVAT. ZA MEN SA ILI PLATENI, ILI DALAVERADGII IMALI INTERES OT NEGIO ILI UNIKALNI TUPANARI.TOZI BOLEN 4OVEK NI DOKARA DA SE SE6TAME ZA BAI TO6O S UMILENIE,DA HARESVAME BSP I DA SE MOLIM NIKOGA, AMA NIKOGA DA NE SE VRU6TA ZA6TOTO 6TE STANEM NE NAI-BEDNI A I NAI-IZOSTANALI.
182
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do ДръндерКакво им се врзъваш на тия промити мозъци, то който не е с мутро-комуниста Борисов е червен!!!Те няма друга опора, на коята да са опрат!!!
181
0
 
2
 
! Отговори
хм.. преди 10 години
.. и президент-ката на Южна Корея Пак Кън Хе и заместника й Ким Чер *** (няма връзка с Ким Ир Сен & Co) са възмутени ама нейсе..
180
1
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До художника 186Кой е червен бе герберски ***? А Бойко сляп ли е какво се подписва докато той е на власт? Освен това въпросният зам, не може да подпише нещо такова, това се подписва на по-високо ниво, не от замове! Айде стига си изливал помията върху хората! Не разбра ли че аз не мога да понасям всички червени мутри защото бивш комунист няма, а такъв е Борисов!
179
9
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Човека на САЩ в България тотално издивя.Пу*ко Борисов Северна Корея е свещена страна,и толкова сложна че примитивния ти тиквенски мозък не може да асимилира и една трета от това което е тя! Северна Корея следва неотменно един свой принцип-на първо място достойнството и неоскверненоста от еврейско и американско влияние и след това всичко останало. Най-лесното е да приемат западния модел и да заживеят по-удобно но не го правят!Тоя малък факт ти убягва нали?Тази страна е страшно интелигентна тъпчо!
178
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР.А той като премиер е взел решението.Тоя не е само ***, този е направо луд.
177
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващите съвсем обезумяха или се опитват да отклоняват вниманието на хората от по-големите престъпления които вършат.И при двата случая решението е ОСТАВКА.