Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР

Лидерът на ГЕРБ пак поиска оставката на кабинета
Обновена: 12 фев 2014 21:12 | 12 фев 2014 21:10, Веселина Йорданова
300
Борисов възмутен от решение на МС за сътрудничество с КНДР
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново поиска оставката на правителството, този път заради решение на кабинета за сътрудничество със Северна Корея в областта на науката, образованието и културата.

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите", коментира Борисов във Facebook.

Поводът за въъзмущението на Борисов е решението на Министерския съвет от днес да одобри проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република. Тя обхваща периода 2014-2017 г.

От правителствената информационна служба съобщиха по-рано, че изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в това число и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта.

В коментара си в социалната мрежа Борисов припомня, че днес стана ясно, че България е слязла до стотното място в класацията за медийната свобода.

„Какво сътрудничество ще развива Орешарски със страната, в която държавният ръководител екзекутира чичо си и цялото му семейство, там, където има една държавна телевизия, а цензурата е толкова заплашителна, че ако някой гледа чужда телевизия, изчезва? Тоталната международна изолация ли го накара да потърси компанията на Янукович и сътрудничеството на Северна Корея, както и Станишев да изпрати депутата си в Сирия? Какво ли си мислят в момента Мартин Шулц, Ханес Свобода и европейските социалисти и либерали като гледат какви дружби развива правителството на Станишев“, пита председателят на ПП ГЕРБ.

Борисов иска незабавна оставка на това „уродливо управление“. По думите му управляващите „не просто се подиграват с българския народ, не просто ни злепоставят, те ни вкарват в сериозни международни скандали, които няма как да останат без последствия“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
19
 
10
 
! Отговори
rustam преди 10 години
До художника тая спогодба е от 1970 година малко герберско олигофренче
155
23
 
11
 
! Отговори
rustam преди 10 години
Герберчета олигофренчета големия *** пак се *** в гащите
154
10
 
12
 
! Отговори
художника преди 10 години
До ДръндерОтровни клюки плъзнаха и по адрес на разжалвания наскоро дипломат от кариерата Милен Люцканов. Освен като състудент на Жан Виденов от МГИМО в Москва, последният от тройката замове на злополучната министърка на външните работи Румяна Желева, назначен от кабинета Станишев буквално дни преди изборите, нашумя и като замесен в афера с пране на милиони лири в Ирландия.-------Същия тоя Люцканов е подписал въпросното споразумение с КНДР през 2010г.Това червените сте ***!!!
153
5
 
4
 
! Отговори
rustam преди 10 години
До Анонимен о не обиждай талибаните тия *** са несравнимо по прости както и фюрера им за жалост
152
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този откакто откри че има фейсбук не спира да пише глупости.
151
6
 
14
 
! Отговори
тъподИВА преди 10 години
ама тая Веселина Йорданова е много *** сигурно не знае за следното -МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИПРОГРАМАза сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между правителството на Република България и правителството на Корейската народно-демократична република за периода 2010 - 2013 г.(Одобрена с Решение 712 от 1 октомври 2010 г. на Министерския съвет. В сила от 20 октомври 2010 г. тва го е подписал Боко майсила и сега реве уж възмутен заедно тъпите му журналисти
150
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
избирането на гербавите да управляват беше тест за идиотизъмуспешно издържан от населението на територията на централните балкани
149
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не се разправяй с гербавите те са по-долни и от талибанитедокато не се измете тая гербава помия няма оправянезабравили че правителствонто на боко палето на американския пасланник подписало споразумението и сега *** като прасета - гнусна работа
148
10
 
15
 
! Отговори
rustam преди 10 години
ПРОСТОТИЯ и пак простотия тъпака Борисов е потресен от това което е подписал преди три години и още нещо когато същия Тоя *** се изказа за ,,матряла'' той е имал предвид същия Тоя матрял който гласува за партията му . Или *** избирът ***
147
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Води ни Партио води ни към светли бъднини води заедно с КеНеДеРе да стигнем нови върхове
146
3
 
13
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Продлъжение на 205 Държавен вестник 87, от дата 05.11.2010 г.Министерство на външните работиПрограма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между правителството на Република България и правителството на Корейската народно-демократична република за периода 2010 - 2013 г.Това според вас кой го подписа?А? По-добре си мълчете и не се излагайте! Колкото до това, че БСП са го подписали, това си е голям гаф!Но именно ГЕРБ да протестират срещу това подписване е перверзия!
145
5
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До партиен член 185Ама вие герберите наистина имате много къса памет! ВИе новини не гледате ли бе? Не знаете ли че първо Бойко е подписал това споразумение, но тогава телевизиите бяха контролирани и не излезе нищо! Но който може да чете да потърси в близката библиотека Държавен вестник 87, от дата 05.11.2010 г. Пуснете го в гугъл! Пордължавам:
144
3
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
До Анонимчо 201Искам да ме чуеш ти и останалите платени драскачи на ГЕРБ и БСП. Не всеки, който си изразява мнетието проти Бойко или Станишев е платен. Със сигурност има такива, но аз не съм от тях! Никой не ми плаща, а грешките ги правя понякога, защото реагирам емоционално! Айде писна ми да се обяснявам на *** герболетки!
143
6
 
2
 
! Отговори
екзалтиран комунист преди 10 години
Другари.Демокрацията е пагубна за партията ни.Опозицията вече не е контролирана.След 9.09.1944 година под мъдрото ръководство на БКП прочистихме трънливия път на партията към светлото комунистическо бъдеще ,като избихме хиляди опозиционери,а други ги натикахме в каменоломните на концлагерите.Трети ги интернирахме в затънтени селища.Без приемни изпити вкарахме децата на нашите другари във ВУЗ .Тия възпитаници на партията сега управляват властта и икономиката .
142
8
 
1
 
! Отговори
inatut преди 10 години
Къде са Кутевчетата и Курнелчетата? Изпълзяхте ли мишоци, хайде - Боко, Цецо, раз-два-три, че надникът тече..
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДръндериЗКам да се научиш да пишеш! Плащат ли за коментари с правописни грешки от БСП?
140
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гейберски ***, прочетете ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК от 05.11.2010год. за да видите, кой е сключил това споразумение с Корейската Народна Демократична Република!!! То бива да сте *** и късопаметни, но вие надминавате с малограмажния си ум и щрауса, чийто мозък е по- малък от окото му!
139
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малййййййй, Ореха ще има да чака пари от Европа. Това правителство бавно но сигурно ни превръща в "консервна кутия" с червен етикет на който пише "Промоция" но тя важи само за Корея, Русия и Китай!!!!
138
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъй като у нас вече няма Белене може би това сътрудничество ще доведе дотам,че неудобните да бъдат пращани в Северна Корея за обмяна на опит в техните трудово-възпитателни лагери,от които няма да могат да избезат.Паритята е пълна с номера и подмолни мръсотии,така че няма да е чудно да изпратят "учители","лекари" и т.н. в севернокорейските лагери-уж за обмяна на опит или за "оказване на помощ и укрепване на българо-севернокорейска дружба" ..Но тъй е-като никъде не те искат-сам да се натресеш.
137
5
 
5
 
! Отговори
бум преди 10 години
Комунистите са големи ***. Там вътре в партията не трябва да има различно мнение от вожда. Първанов враг, Бойко враг... кво става?