Социалисти от Монтана масово се вливат в АБВ

Членовете на БСП не били съгласни с политиката на Станишев
12 фев 2014 15:14, Анисия Иванова
62
Социалисти от Монтана масово се вливат в АБВ
Архив: Булфото

Около 75 на сто от членовете на БСП в община Монтана, сред които цялата младежка организация на партията и голяма част от членовете на Общинския съвет, напускат БСП и подкрепят Националната гражданска инициатива АБВ, заявиха в декларация до медиите досегашният председател на БСП в Монтана д-р Емил Константинов и членът на Националния съвет на партията от Монтана Ивета Георгиева.

Още по темата
На свое заседание на 5 февруари Общинският съвет на БСП в Монтана реши да подаде колективна оставка, която беше гласувана с 24 на 3 гласа. На заседанието тогава присъствали 27 от общо 31 членове.

Причина за решението им е, че според тях Сергей Станишев водил политика на разцепление на партията и ликвидиране на цели нейни структури. 

В декларацията си за напускане членовете на Столетницата заявяват, че по-голямата част от членовете на БСП в община Монтана, които са около 1600 души, напускат заради несъгласие с политиката на БСП и нейния лидер Сергей Станишев. Като причина за прекратяването на членството се посочва "лявото говорене" и осъществяваната дясна политика от ръководството на БСП.

Според Константинов и Георгиева ръководството на БСП демонстрира пренебрежение към членовете на партията и "действа като наказателен взвод спрямо тези социалисти, които отстояват своите леви убеждения".

Областният управител на Монтана Анатолий Младенов, който доскоро беше заместник-председател на общинската организация на БСП в Монтана, заяви, че не напуска партията и остава редови социалист.

На Националния съвет в началото на месеца БСП сне политическото си доверие от Младенов.

Младенов уточни, че въпреки снетото доверие от него досега никой не му е поискал оставката като областен управител и премиерът и вицепремиерите не са говорили с него по този въпрос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се радвайте предварително, тези разбойници си менят само козината, но не и нрава!Вълци в *** кожи!)))
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ Е КАПАН.
47
1
 
8
 
! Отговори
потърпевш преди 10 години
да се цепят да ги чума вземе то България от тях не остана!
46
0
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Щом Михайловград оставя съсела ,спукана му е работата.
45
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Не се...цепете така масово,чакайте поне Сергейй да постигне...голяма изборна победа и да го изпратите по живо,по...здраво в Брюксел да ги оправя...там.Тогава се...радвайте и се...цепете,колкото искате.
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В СЕВЕРОИЗТОЧНИТЕ РАЙОНИ УПРАВЛЯВА дпс До кога бе Серго ще продължаваш да се целуваш с Местан.???
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в Търговище вероятно ще направят същото.Станишев освен с клюки и разминаване на обещанията с друго няма да го запомним......
42
1
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Я ДА ПОМИСЛИМ КАТО ВЛЕЗЕ АБВ В ПАРЛАМЕНТА С КОГО ЩЕ СЕ КОАЛИРА ЗА ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА! ДАНО НЕ Е ПАК С БСП И ДПС! ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ТАКА В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ЛЕВИ И ОТ СЕГАШНИЯ? ДАНО ТОВА НЕ Е САМО СПАСЯВАНЕ НА ОСЪЗНАЛИЯ СЕ ЕЛЕКТОРАТ НА БСП А ИСТИНСКА ПРОМЯНА В МИСЛЕНЕТО В ПОСОКА ОТКАЗ ОТ НАВЕЖДАНЕ КЪМ ДПС! А ДАНО АМА НАДАЛИ
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И не само монтана.
40
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Към активистите на АБВ. За да откъснете по-голямо парче живо месо от БСП, трябва да биете само в една точка - ДПС. При всички срещи с хората ще удряте само там. Целта ви трябва да е 50% от електората на БСП. Успех!
39
0
 
37
 
! Отговори
КЕФФФ!!! преди 10 години
КЕФФ ТИ КАЗВАМ КЕФФ като ги гледам как са цепят "народните любимци" . Най-накрая червеният кораб потъва ! ! ! Поздрави за позитано живи и здрави,за да може да си излежат присъдите ;]
38
1
 
35
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
БСП май скоро ще значи Без Социалисти в Партията !
37
1
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Браво, има шанс БКП да се разцепи, колкото и задружни да са.Дано умрат всичките, гнусари мръсни, дето ограбват България вече 70 години.И вие селските им, продажни подръжници, *** *** и деградати такива.
36
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога не съм харесвал червения цвят цвят, но ако Гоце успее да ликвидира тая престъпна комунистическа партия, със сигурност бих дал гласа си за него. Няма друга сила за момента, която да ги изхвърли от власт заедно с местановата антиконстуитцуионна партия. Долу комунизма
35
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво стана сега - най-червения град в България закри БСПто! Голям кеф ЕЙ!!!
34
20
 
4
 
! Отговори
ха така де преди 10 години
Много ми е кеф, че от 1 месец герберите смятат Гоце, Петното и Запалката за примерни и честни хора. Из опорните точки на герб (коалиция мишо бирата) тепърва ще има да се хвалят Пеевски и майка мууу.
33
2
 
29
 
! Отговори
КНСБ преди 10 години
Да се разберем,господа - не е хубаво само да се пише за Монтана и Видин?! Ние от Сливен,че и Ямбол,дорде не речеш,да не сме запоени с олово за Станишев - и на нас ни е дошел до гуша и ще му бием дузпата !Направи ни за смях- вече ни се подиграват и дацата по улиците.Не че ни е работа,ама той изобщо може ли да работи?! Поздравления за всички,които оставиха Станишев и предстои да се дистанцират от него и неговата клика!!!
32
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"- Ало, БСП-то в Монтана ли е? - Не, тук сега е АБВ-то, няма вече БСП в Монтана. Ама вие не се ли обаждате за десети път с един и същ въпрос?- Да, бе хора, вярно, ама ако знаете какъв кеф ми е да чувам, че в града ми вече няма БСП, разберете ме ... "
31
5
 
6
 
! Отговори
мали преди 10 години
ба щу гръбави *** имало тука
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А може тези от АБВ като привлекат гласове и от други партии (освен от БСП), после да се сдобрят с БСП и вече като сляти или в коалиция да превземат парламента...