Местан възмутен: Освобождаването на Октай – цинична гавра!

Доган сега щял да си седи вкъщи от страх, а Енимехмедов – по принуда
Обновена: 14 мар 2014 19:22 | 14 мар 2014 19:00, Веселина Йорданова
188
Местан възмутен: Освобождаването на Октай – цинична гавра!
Лютви Местан. Снимка: София прес

Лидерът на ДПС Лютви Местан се възмути от парламентарната трибуна от пускането на нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов, който вчера излезе от затвора, след като магистратите го пуснаха под "домашен арест", макар и мотивите им за това решение да са все още неясни.

"Ако Октай Енимехмедов беше направил опит да стреля не по Доган, а по Борисов, по Плевнелиев, щяха ли да бъдат толкова безпомощни специализираните органи на българската държава, а и днес нападателят щеше ли да се радва на статута си на медиен герой под домашен арест? Тежък въпрос с един лесен отговор, който българският политик в мен се срамува да изрече", заяви Местан.

Още по темата
Според него не е справедливост, а гавра това, че "можеш да насочиш оръжие в слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца в ареста да се окажеш на свобода".

Местан попита от парламентарната трибуна защо "потенциален убиец на политически лидер бе практически пуснат на свобода" и си отговори сам, че причината е, че този политически лидер се казва Ахмед.

Той видя и още един ход на този сценарий – превръщането на нападателя в медийна звезда.

"Още по-цинично, още по-голяма гавра е всеобщото усещане за радост", коментира лидерът на ДПС.

По думите му случаят става повод за подбив, защото "единият щял да седи вкъщи по принуда, а другият – жертвата, от страх".

Той съобщи, че са получени множество протестни декларации от симпатизанти.

Лютви Местан каза, че няма справедливост, няма равноправие и права, без справедлив съд.

"Това не е укор срещу съдебната власт като цяло, това е укор срещу облеченото в правни тоги пристрастие", заяви той и продължи: "Единствената ни утеха е, че съдебният процес не е завършил".

Местан изрази надеждата си прокуратурата да протестира мярката "домашен арест", наложена на Енимехмедов.

Според лидера на ДПС сега става ясно, защо България все още е под наблюдението на механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
Pich. преди 10 години
Vupreki Oktai da e ot Bulgarin ot Turski proizhod e geroi. Oshte po-geroi shte e ako naistina zastrelq tazi *** nare4ena Doga. A ne samo Dopgan a i vsi4ki takiva izmekiari kato nego.
144
0
 
1
 
! Отговори
ronin преди 10 години
ja si nameri po-dobar KADIA ama ot ANKARA da e.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно се вижда гледката на България ,навсякъде е пилно с крадци изнудвачи кой с пушка кой с газов пистолет няама значение че е газов пистолет да дойде някой да дигне среяу теб кой му дава право няма значение към кого това ако визда обяеството за нормално то значи и обяеството не в ред .Смърт на всякакви криминалитети който нарушава реда на обществото.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно се вижда гледката на България ,навсякъде е пилно с крадци изнудвачи кой с пушка кой с газов пистолет няама значение че е газов пистолет да дойде някой да дигне среяу теб кой му дава право няма значение към кого това ако визда обяеството за нормално то значи и обяеството не в ред .Смърт на всякакви криминалитети който нарушава реда на ояеството.
141
0
 
1
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Страшно странно е, че няма мотови на съда, толкова е удобно за всякакви политически коментари.?
140
0
 
3
 
! Отговори
az tam преди 10 години
Аа, като Вас уяли се *** почнаха да гърмят /и то с газов/ се разхленчихте. А малко ли не опитали, ами истински убийци, крадци, роми,изнасилвачи, че и оня вчерашния с пушката е така трепят децата и родителите ни.В Черно море и в дълбокото, ***.
139
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
До людовик мустанг:крайно време е да престанеш да се плюнчиш пред българите.....върви си турция!!!!
138
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лютви Местан, извинявай, знам че си зает със сложни неща, понеже си извънредно мъдър и модерен, обаче имам да те питам:1. Кой назначи Пеевски за следовател?2. Кой го върна, след като го уволни Р.Овч заради рекет в "Булгартабак"?3. Кой го назначи за зам.-министър на Етем?4. Кой?5. Ти на КОГО викаш "държавник"?6. Лидер си на ДПС, все пак, няма ли да наведеш глава и да се засрамиш малко, тоя човек е ТВОЙ, не е НАШ?7. Мислеше, че вече никой не забелязва, нали?8. И колко, викаш, ти струват златните копчета за ръкавели?
137
1
 
6
 
! Отговори
Jon преди 10 години
Павеле видя ли колко ефективна съдебната система в БГ.
136
1
 
12
 
! Отговори
фен преди 10 години
Дa продължa мисълтa си. Зaщо същият този мaзен политик aгент Пaвел, не роптa срещу решението нa темидa зa освобождaвaнето нa бисеров бей по гaрaнция зa "огромнaтa" сумa от 25К левa. Или зa решението нa темидa оо въпросa зa хонорaрa нa "великияТ" хидроинженер догaня? Всичко е един фaрс и се прaви сaмо с еднa цел дa се изкaрaт мъченици и подтиснaти и дa нaкaрaт електорaтa им дa глaсувa отново зa тях. Мaнипулaция.същaтa кaкто с изкупувнето нa тютюнa
135
1
 
12
 
! Отговори
фен преди 10 години
Aбе зa кaкъв се мисли тоя, нaли уж сaмите те БСП и ДПС говорихa дa не се притискaт съдебните влaсти, дa бъдaт не зaвиси и т.н. a пък сегa някaкъв сулю ще дaвa оценки нa съдa. Aми некa дaде и оценкa зa решението нa съдa зa побойниците нaд въпросният елимехмедов. Ни нaй-мaлко опрaвдaвaм постъпкaтa нa енимехмедов. Но според мен всичко товa е един дирижирaн фaрс нa дпс. И сaмото нaпaдение и откaзa от делото нa догaня и пускaнето нa въпросният елимехмедов. Много стрaнно е всичко, зa дa е истинa. В
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГНУСЕН миганин
133
0
 
9
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Тоя пък кой го пита?
132
1
 
19
 
! Отговори
pur6ing преди 10 години
Че сме *** народ, *** сме! Ама и тоя мазник пчрекалява! Чия е червената съдебна система, господин комунист-турчин?! Кой я "реформира" вече 25г.? Кой направи вишите магистрати милионери? Айде, баста! Не приемайте ролята на ощетени! Изтрийте сълзите си от лицемерното си лице! Стига с тия предизборни гимнастики!
131
1
 
22
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Та той и сега Доган не се показва от Сараите :-) Занимава се с "научна дейност в областта на нанотехнологиите" :-) Пие си нано-уискито и си пере оаканите нано-*** :-) На такъв му беше нужен един такъв атентат.Иначе още щяхме да му гледаме гадната мутра по телевизията, да ни дава акъл и да ни се подиграва наглецът.
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia maloumnici se otkazaha ot dorite praktiki na ohrana pri takiva sybitia i realiziraha cirk.a bash maloumnika pravi posledni opiti za agitacia.ne viarvam da ima turchin ili *** kojto da mu se vryzva veche
129
0
 
11
 
! Отговори
USA преди 10 години
Gavra e Mestan i pr.da upravljavat Bulgaria..Subudete se Bulgari..
128
1
 
13
 
! Отговори
На Доган баба му преди 10 години
Хахаха опит за убийство с газов пистолет без пълнител , ами Октайчо защо не пробва с воден пистолет без вода бе *** !!! Ако му беше пръснал черепа на Доган наистина ,верно щях да гласувам за теб ...... Имаш време да се поправиш
127
1
 
22
 
! Отговори
Спиридон преди 10 години
Заслужавате си гаврата, ти и твоята измислена партия. Заслужава и вашият агресивен лидер да живее в страх, заради всички действия, с които сте предали всички, които някога са гласували за вас. Заради хищническият ви, ориенталски популизъм и това, че сте партия на едни етнически национални предатели. Може и да е анти-конституционно, но ДПС трябва да се забрани във вида, в който е.
126
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местанчо какво се сърди, що не се сърди когато се освобождават хора с многократни криминални прояви и се разхождат свободно на свобода с висящи дела. Такива закони са гласували, с техните камъни по техните глави.