САЩ изпращат топдипломат у нас заради Украйна

Очаква се да се обсъждат по-твърди ходове спрямо Кремъл
Обновена: 30 мар 2014 11:18 | 30 мар 2014 07:57, Елка Василева
605
САЩ изпращат топдипломат у нас заради Украйна
Виктория Нюланд. Снимка: Reuters

Топдипломат от САЩ идва на изненадващо посещение у нас. Дясната ръка на президента Барак Обама по европейските въпроси - Виктория Нюланд, ще се срещне на четири очи с премиера Пламен Орешарски утре, пише в. „Стандарт“.

 Помощник-държавният секретар на САЩ за Стария континент и Евразия ще се срещне и с външния министър Кристиан Вигенин. Възможностите за по-твърди ходове на България спрямо Кремъл заради кризата в Украйна и присъединяването на Крим към Русия ще бъде една от основните теми на разговорите, съобщават източници на вестника.

Още по темата

Според официалното съобщение на Държавния департамент по време на срещата ще се обсъждат и развитието на икономическо партньорство между двете страни, както и усилията на България за енергийна диверсификация.

Нюланд пристига у нас веднага след посещението си в Кишинев. Там тя ще се срещне с високопоставени представители на правителството на Молдова, с които ще обсъди "двустранни и други външнополитически въпроси, сред които стратегическия диалог САЩ - Молдова, енергийна и икономическа подкрепа". На 1 април Нюланд пристига в Брюксел. Там тя ще се присъедини към Джон Кери на срещата на външните министри на НАТО.

В момента САЩ настояват за въвеждането на по-строги икономически санкции срещу Русия след присъединяването на Крим, докато ЕС като цяло, както и отделни страни членки, демонстрира нежелание за подобна инициатива, опасявайки се от негативни последствия за собствените си икономики.

Dnes.bg припомня, че през февруари Виктория Нюланд трябваше да се извини на ЕС, след като изтекъл в YouTube запис на неин телефонен разговор разкри неин обиден коментар по адрес на Евросъюза във връзка с украинската криза. "Майната му на ЕС" (Fuck the EU), казва Нюланд в разговор с посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят. Двамата дипломати обсъждат как да се уреди украинската политическа криза.

В разговора тя споменава името на Робърт Съри, номиниран от ООН за специален пратеник за Украйна. "Този тип, този Робърт Съри ще свърши страхотна работа, за да се уредят нещата", казва Нюланд и допълва, че е добре, че ООН ще помогне по този начин за уреждане на нещата в Украйна. Тук тя вметва обидния коментар по адрес на ЕС.

Освен това Нюланд казва на Паят, че не смята, че бившият световен шампион по бокс и настоящ опозиционен лидер Виталий Кличко трябва да участва в следващо правителство на Украйна. "Не смятам, че Клич (Кличко) трябва да влиза в правителството. Не мисля, че е необходимо. Не мисля, че е добра идея", казва Нюланд. Тя добавя, че според нея друг украински опозиционен лидер - Арсений Яценюк има нужния икономически и управленски опит за участие в украинското правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова много коментари не съм виждал и то в неделен ден.Навсякъде където отидат американските посланици са мразени.Има много хора без работа и голяма мизерия в много европейски страни(Испания, Гърци,България и др.)Настъпва време,когато трябва много да внимаваме.Важно е когато дойде момента да не убивате,воювате. Трудно ще е,но Иисус не избяга!Не отвърна на удара със сила.Иисус показа,че Той е пастир.Той ще ни защити от злото.Иисус е този,който накрая ще нанесе единствения и последен удар
355
1
 
17
 
! Отговори
сс преди 10 години
Орешарски, Върши си работата !
354
2
 
17
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Егати топдипломата!Тоя е по-зле от чистачката в нашия вход! А за възпитанието да не говорим.
353
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
трябва да има по-тежки санкции за верния лакей на русия-българия. нека тая жалка държава тъне мизерия .амин
352
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срещнали се двама украинци от майдана след 20 години и си приказват.. Украина била вече 10 години в ЕС и Нато... *Как си бе приятелю?* пита единия *Абе мани,мани* му отговаря втория.. *Що бе?* *кво е станало?* *Абе нищо.Аз съм без работа,жената бере домати във испания,дъщерята стои на пиацата в Хамбург а синът се омъжи за един англичанин!* *Ахххх,техната ***...а тея руснаци!-отговаря втория.*Знаеха те тогава много добре какъв *** ни очаква в EU и нарочно ни оставиха да влезем!*
351
3
 
24
 
! Отговори
Vision преди 10 години
Унгарският министър-председател Виктор Орбан (вляво на снимката с Путин) беше директен. Унгария се противопоставя на идеята за икономически санкции на ЕС срещу Русия, заяви той. Ние не се интересуваме от евентуални нови икономически санкции. Te няма да бъдат в интерес на ЕС и по-специално в наш интерес, каза Орбан.
350
4
 
21
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Трябва да направиме митинт пред Руското посолство, че сме еврейска колония и каквото казва правителството не е от нас. Ние чакаме освобождение от Русия.
349
2
 
11
 
! Отговори
т преди 10 години
А тъй! След Имперска Русия ще има санкцийки и за Приятелката България!
348
3
 
18
 
! Отговори
бай Незнай преди 10 години
Сега си спомних оная талмудическа хитрина дето сънародника на Ротшилд - Ст. Софиянски даде молба за членство в алианса на Блудницата и то без да ме пита искам ли , не искам ли. От тогава съм му сардит щото ето при бъдещата война ние пак сме на грешната страна. Щото вече и децата разбраха че Евразия в саюз Китай ще надделее над Блудницата
347
2
 
24
 
! Отговори
Vision преди 10 години
Viva Putin, Viva Russia! *** Nuland!
346
2
 
15
 
! Отговори
т преди 10 години
Май ще има санкцийки и за България
345
0
 
20
 
! Отговори
Vision преди 10 години
Тя има само едно да каже: "*** the EU and *** BG"
344
2
 
15
 
! Отговори
бай Незнай преди 10 години
Преди 25 години бях сас сичкия си обаче мръсния преход ми зе акъла. Сега си мечтая за справедливост и гласувам за най 'неправилната" партия и гледам Алфа и Руската телевизия, щото сички други са неолиберални. Сажалявам, ако съм те ядосал с нещо. Ти християнин ли си или някакъв друг?
343
2
 
4
 
! Отговори
Баба Гуна преди 10 години
Само се чудя кой ще е отгоре...Ореха!?!? мне не едва ли!?!?! Ахааа мистър Нюлънд ще е с големия dildo мхмммм интересно да ще пищи или само ще пъшка :))) Деее.... и "социалното", васално правителство!
342
1
 
18
 
! Отговори
брадясал Клошар преди 10 години
Аз съм брадясал Клошар, резултат от мръсния преход. По телевизията АЛФА споделиха затуй дето американската армия е инструмент за запазване силата на американския долар, и че ония с висящите бакембарди от 200 години се опитват да завладеят ресурсите на Сибир. Ако до полунощ некой не опровергае такова едно опасно твардение, ще гласувам за партията АТАКА
341
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той един ***-каруцар сигурно ще се изрази по-деликатно от дясната щатска ръчица!!!да се срещне и с нашия"лош матрал", монито евреина/трабантелата/,калфовия от абв-то и др. близачи!
340
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо ще стане ако тази постави въпроса "А сега какво ще правим любов или война?"
339
4
 
14
 
! Отговори
бай Незнай преди 10 години
По телевизията Алфа споделиха затуй дето при бъдещата война Евразия ще надделее над Блудницата. И че ние пак сме на грешната страна. Все повече хора гледат телевизията Алфа и руската също
338
1
 
13
 
! Отговори
луд умора няма преди 10 години
Dясната ръка на Обама носи поредните топки,за *** слуги,за да ги използват за вадене на поредните горещи въглени.
337
28
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
До Анонимен--458 ; САТАНАТА Е РУСИЯ.Русия наруши 2 договора с Украйна .!994 САЩ и Русия подписаха договор с Украйна. Затова че Украйна се отказва от ядреното си оръие те двете и гарантират териториалната цялост и независимост.Ясно ли ви е бе русофилски