САЩ изпращат топдипломат у нас заради Украйна

Очаква се да се обсъждат по-твърди ходове спрямо Кремъл
Обновена: 30 мар 2014 11:18 | 30 мар 2014 07:57, Елка Василева
605
САЩ изпращат топдипломат у нас заради Украйна
Виктория Нюланд. Снимка: Reuters

Топдипломат от САЩ идва на изненадващо посещение у нас. Дясната ръка на президента Барак Обама по европейските въпроси - Виктория Нюланд, ще се срещне на четири очи с премиера Пламен Орешарски утре, пише в. „Стандарт“.

 Помощник-държавният секретар на САЩ за Стария континент и Евразия ще се срещне и с външния министър Кристиан Вигенин. Възможностите за по-твърди ходове на България спрямо Кремъл заради кризата в Украйна и присъединяването на Крим към Русия ще бъде една от основните теми на разговорите, съобщават източници на вестника.

Още по темата

Според официалното съобщение на Държавния департамент по време на срещата ще се обсъждат и развитието на икономическо партньорство между двете страни, както и усилията на България за енергийна диверсификация.

Нюланд пристига у нас веднага след посещението си в Кишинев. Там тя ще се срещне с високопоставени представители на правителството на Молдова, с които ще обсъди "двустранни и други външнополитически въпроси, сред които стратегическия диалог САЩ - Молдова, енергийна и икономическа подкрепа". На 1 април Нюланд пристига в Брюксел. Там тя ще се присъедини към Джон Кери на срещата на външните министри на НАТО.

В момента САЩ настояват за въвеждането на по-строги икономически санкции срещу Русия след присъединяването на Крим, докато ЕС като цяло, както и отделни страни членки, демонстрира нежелание за подобна инициатива, опасявайки се от негативни последствия за собствените си икономики.

Dnes.bg припомня, че през февруари Виктория Нюланд трябваше да се извини на ЕС, след като изтекъл в YouTube запис на неин телефонен разговор разкри неин обиден коментар по адрес на Евросъюза във връзка с украинската криза. "Майната му на ЕС" (Fuck the EU), казва Нюланд в разговор с посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят. Двамата дипломати обсъждат как да се уреди украинската политическа криза.

В разговора тя споменава името на Робърт Съри, номиниран от ООН за специален пратеник за Украйна. "Този тип, този Робърт Съри ще свърши страхотна работа, за да се уредят нещата", казва Нюланд и допълва, че е добре, че ООН ще помогне по този начин за уреждане на нещата в Украйна. Тук тя вметва обидния коментар по адрес на ЕС.

Освен това Нюланд казва на Паят, че не смята, че бившият световен шампион по бокс и настоящ опозиционен лидер Виталий Кличко трябва да участва в следващо правителство на Украйна. "Не смятам, че Клич (Кличко) трябва да влиза в правителството. Не мисля, че е необходимо. Не мисля, че е добра идея", казва Нюланд. Тя добавя, че според нея друг украински опозиционен лидер - Арсений Яценюк има нужния икономически и управленски опит за участие в украинското правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ НА ФРАКИНГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАЗИ АМЕРИКАНСКА *** ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
315
1
 
14
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Вильо Офшорналиев и Буда-лите НЯМА ДА СЕДНАТ НА РАЗПРАНИТЕ СИ ***, ДОКАТО НЕ НЕ НИ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА(дано не сме толкава прости, че да го допуснем)- До сега се клаха, в Румъния, Молдова, Сърбия, Македония, Хърватска, Босна. От 1923г. се избиват кюрдите в Турция- ПЪРВО беше диверсията САРАФОВО, ПРОВОКАЦИЙТЕ ПЕЕВСКИ И БЯЛ АВТАБУС, ПОМАГАМЕ В СИРИЯ НА АЛ,КАЙДА, а и дписали с ислямиста Ердоган договор да приемем 30 000 терористи от Ал,кайда (и семействата им)- В Украйна вече се лее кръв - после било наш ред!А гладния българин плаща ли плаща.
314
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поправка: "*** The EU".
313
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи можете да си представите за какви ни мислят тези гадини американските политици.Тази ,която се изцепи с "Fick The EU" изпращат в БГ за разговори.Ама ние един ктъсмет...точно ,когато тези некъдърни политици са на власт.Дано Господ изпрати провидението си та тази *** да не успее да дойде в БГ.Възмутително!!!Господ да пази България!!!!
312
1
 
17
 
! Отговори
Геро преди 10 години
Америка си гледа нейните си интереси,не нашите,какво и пука за България.Ще дойте дипломата тука да рабъзкиква положението още повече,НО на САЩ това им е работата да създават напрежение и интриги по света и после всеки да му си бере гейлето...да се спасява по единично.
311
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До Доктор Сър ПичукДано подобно *** мислене като твоето да става все по-рядко. Твоите приятели американците нищо не са ни дали и с нищо не са ни помагали, но са ни бомбардирали. Докато руснаците са проляли тонове кръв на наша земя срещу враговете ни. Или ти си искаш османската империя и оковите?
310
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До все ощеНадявам се не за дълго.
309
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукМного си *** бе...
308
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IZPRASHTAT NI TOP *** !!!
307
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не межем да разделим Украйна, да каже кога ще разделим атома над Русия.
306
2
 
21
 
! Отговори
Асо преди 10 години
Дано нашите политици си вземат поука от принципа на Цар Борис III ..."Винаги с Германия ,никога срещу Русия"
305
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След всяко такова американско посещение България губи.След мършата Хилари останахме без ядрена енергетика а сега целта е да останем без газ и да станем плацдарм за американските войски.Но този път си мисля че номерът няма да мине.
304
0
 
7
 
! Отговори
одисей1 преди 10 години
Здрасти скъпи, хандсъм Джон,на морето пак-уелком,да покажеш как се пиекак се скача от балкон.Чакаме те тука всички,щото нямаме парички,много фабрики фалират,работа не се намира.Тати се обеси ,щотонямаше пари за тока,мама -имаше късмет,уреди се на гурбет,шета там на баба Бет,хепи е и не придиря,че се бабата насира.Ти познаваш леля Сия,тя пък тръгна по просия..В някой лъки ,хепи ден,два пъти в деня-ядем.За четвърт век от демокрация,преполви се нашта наци-на *** проставелка
303
0
 
6
 
! Отговори
Сирма войвода преди 10 години
Здрасти скъпи, хандсъм Джон,на морето пак-уелком,да покажеш как се пиекак се скача от балкон.Чакаме те тука всички,щото нямаме парички,много фабрики фалират,работа не се намира.Тати се обеси ,щотонямаше пари за тока,мама -имаше късмет,уреди се на гурбет,шета там на баба Бет,хепи е и не придиря,че се бабата насира.Ти познаваш леля Сия,тя пък тръгна по просия..В някой лъки ,хепи ден,два пъти в деня-ядем.За четвърт век от демокрация,преполви се нашта нация
302
3
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Не на *** ценности!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
301
29
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Русия ни е окупирала, а не ни е освободила от нищо. русия в продължение на десетилетия избира българската младеж и унищожава българската култура. Дано САЩ ги постави на мястото им веднъж завинаги.
300
2
 
33
 
! Отговори
дънди преди 10 години
Ако някой български дипломат напсува САЩ и медиите разпространят това, американците ще забранят достъпа му в страната си. Нашите политици защо изобщо разговарят с нея?!
299
0
 
12
 
! Отговори
стар агент преди 10 години
Споменатият холандски дипломат Роберт Х. Серри е всъщност стар агент на ЦРУ.
298
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименза мен не е нормално гостите да ми викат "*** the EU"
297
2
 
19
 
! Отговори
съдебно следствие преди 10 години
Значи, когато Волен Сидеров се спречква с някаква французойка, го обвиняват, че едва ли не е държавен престъпник! Снеха му имунитета, ще го съдят! А защо не снемат имунитета на Фиктория Нюланд? Защо прокуратурата не започне съдебно следствие срещу Фиктория Нюланд? По подозрение, че е напсувала над 500 милиона европейци? В това число 7 милиона българи?