"Българите ще се каят, че са докарали Станишев пак на власт"

Борисов: Не може да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш
Обновена: 12 апр 2014 20:40 | 12 апр 2014 20:32, Елка Василева
403
"Българите ще се каят, че са докарали Станишев пак на власт"
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

„Няма как да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш. Това трябва да осъзнаят хората, за да спрат да живеят в света на фантазиите, но минават години, докато разберат, че са били лъгани”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със структурите на ГЕРБ от Смолян и Перник, която се проведе в Смолян.

Бойко Борисов даде пример със семейството: „Кой баща не иска да купува повече играчки за детето си и дрехи на жена си, но го прави само по празници, като се съобразява с бюджета. Така е и с държавата”, каза Борисов.

Той подчерта, че партия ГЕРБ се счита, че не е безгрешна, както е при други партии, но заяви, че има и ден за прошка. „ГЕРБ има кауза и не може да задължи никого да гласува за ГЕРБ, ако не е убеден в това, което партията прави за хората”, допълни Борисов и заяви, че от ГЕРБ искат да бъдат честни пред избирателите си и да не обещават неща, които не могат да се изпълнят. „Няма да се подвеждаме от популизъм, да се каже цялата истина, а вече кой колкото може да понесе”, категоричен бе Борисов.

„Българите горчиво ще се каят, че са докарали Станишев отново на власт. Ако българите не послушат предизборния лозунг на ГЕРБ, че България няма време за губене, няма да бъдат построени и довършени нито „Струма”, нито „Хемус”, защото Европейската комисия ще ни спре еврофондовете”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

По думите му Станишев дезертира от отговорността да стане премиер. „Хареса му като г-н Доган да си седи в сарая, да командва и да не подписва нищо. Да си премиер не е само длъжност, това е отговорност”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него Станишев дезертира от тази отговорност. „Хареса му и иска да е евродепутат. Щом от премиер си дезертирал до това да си евродепутат, нямаш място да спориш и да дебатираш с премиерите. Затова моят дебат е с Орешарски”, обясни Бойко Борисов.  „БСП и ДПС знаят, че няма да станат по-приятни за хората, затова искат да ни изкарат, че всички сме маскари”, допълни Борисов.

Във връзка с липсата на кворум вчера в Народното събрание Бойко Борисов отново коментира, че за пореден път БСП са доказали, че без „Атака” правителството не може да съществува.

„Миков, който иначе всеки ден шмекерува и спира регистрацията на 20-ата секунда, за да е нисък кворумът, вчера три пъти даваше почивка, за да долети „Атака” като бялата лястовица по жицата”, каза Борисов.

Според него това било голяма мъка за Миков и Манолова. „Един час чакаха да долети бялата лястовица, а в очите им – страшна мъка. Накрая депутатите от „Атака” дойдоха като по команда по якета и анцузи. Вие си отговорите на въпроса – по чия команда е станало това. Който го е направил, очевидно има най-много власт в държавата”, категоричен бе Бойко Борисов.

„Държавата е заложник на най-малката политическа партия в парламента и колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС”, добави още лидерът на ГЕРБ. По думите му това е страшна мъка, както и за самите тях. „Нали ги виждаме в парламента, посърнали, подтиснати и те знаят, че това, което правят в момента е неправилно. Трябва да се мине веднага през предсрочни избори - 2 в 1 май месец, да не се харчат 20 милиона след това за нови избори и както ни подреди народът, всички да се смирим и да изпълним волята му”, допълни Борисов.

На въпрос как ще коментира това, че от новопоявили се партии крадат депутати от ГЕРБ, Борисов заяви, че партията им е голяма и могат да бъдат донори на много партии. „Има и да дадем, има и да останат и след като толкова им се радват, и след като сме толкова качествени и това им е най-голямата радост като успеят им пожелавам да продължават, след като това им доставя удоволствие и радост. Аз обичам на хората да им е хубаво”, категорично заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов: Не може да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперирашТочно поради тази причина той изхарчи 8,5 млрд натрупан резерв, 2 мрлд от Здравната каса и 1,5 млрд от Сребърния фонд. Заемите, които е взимал и за които чак сега става ясно не ги смятаме!Е?
258
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
rak na prostata?rak na kostiteili rak s obilni metastazi v misleneto> eto tova e diagnozata koiato vseki onkolog ste mu lepne kato mu vidi izcaklenia pogled, seliandusrska ehidnost i 4ue re4nikat mu na 55 godisen tretoklasnik-povtaria4, maina, e tva GeiNeral4e ot Bankian43CecoOOOO, kat si tolkoz guleem organizator na izbori- organizirai, maina, Boiko da se razkara i ste ti otleem plo4a v hramat na slavata
257
0
 
1
 
! Отговори
praktikeraki преди 10 години
bg partii sa mafia. bg narod s 100? zaplati e rob na bg partii.
256
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименGn. Borisov, naroda vi preceni i dooceni!! Vie ste sushtiya Andreshko, koyto ostavi karuchkata v blatoto!! Vie naranihte naciyata, nashite mayki, bashti.. vie zabihte noj v girba na bulgarskite pensioneri! Pomnim mutreshkite ti godini, godinite ti na pladneshko obirane na bulgarskoto, na parite ot truda na vsichki bulgari! Gnusen predatel, naroda te nakaza....i za ovchar ne stavash!
255
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Борисов, а Вие направете така, че те да гласуват за Вас. Дадохте добри знаци по време на управлението си.Хората бяха готови да изтърпят свиването на коланите, защото Ви повярваха.Знаем, че е трудно след 20 години разруха и корупция нещата изведнъж да тръгнат по мед и масло. Ние не сме наивници. Огромната бройка на крадците - милионери обаче, хората не могат да преглътнат. Стана правило да се богатее с политика. Ако и там бяхте показали решителност, манипулациите на БСП нямаше да минат.Успех!
254
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПО-ДОБРЕ ДА СЕ "каят" ОТКОЛКОТО ДА СЕ САМОЗАПАЛВАТ, КАКТО БЕШЕ ПРИ ГЕРБ!
253
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тикво, след теб беше най-голямото каене от Жан Виденов насам!
252
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАми така си и знаех, че като се разбъркват ла*ната, миришат още повече!Все пак не съжалявам, че опитах, независимо от многобройните опорни точки тука!
251
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
317Едно е да седиш на опорни точки, друго в пълни ***.Не поучавай за празника, защото един на пет знаят за какво става дума и ти си мужду тях.И то от стадно чувство, за дане ти помислят за ***.Не може да се скрие.
250
1
 
5
 
! Отговори
хигиена на нета преди 10 години
Шалом тролчета! Ще ви помоля днес като е празник да не смърдите толкова и да си седите върху опорните точки, ако обичате!
249
10
 
11
 
! Отговори
chjon преди 10 години
Българите ще се каят ако по-бързоне разкарат тоя *** от политическатасцена и не намерят начин да муотнемат краденото чрез политическибизнес.
248
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1000% е прав Борисов... Заради *** и изкуфелите пенсии ще загине тази държава...
247
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 313ПростаК-К-К....
246
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали не съжаляват,че Тиквата не е при Бай Миле, Славово, Илиеви и т.н.
245
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до някой по-долу: Борисов да бил пипнал милионерите и богаташитеЕ как да стане като той е един от тях, нали не си мислите,че милионите на Цветелина Бориславова са спечелени с труд и пот на челото и не са част от мутренското минало на Бойко Борисов, заблудено примитивно българско стадо!
244
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скрий се бе д-р Борисов :) Не знам как си я взел тая докторантура без капка понятие от стратегия, икономика, политика, даже и обноските са ти като на мутра от 90-те. Как пък не млъкна! И тея кютуци от медиите все ти дават трибуна. Убеден съм че гласовете за ГЕРБ не са "ЗА" ГЕРБ, а против БСП/ДПС което е смехотворно. С анти-мислене не стигнахме до никъде 25 години
243
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите страдаха че ГЕРБ беше на власт !!!
242
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видяхме те те мутро ти какво разбираш от икономика и управление, даваше пари, поръчки и бонуси само на твоите приближени и остави останалите да ***, а социалистите добри или лоши когато направят нещо, го правят за всички.
241
3
 
9
 
! Отговори
човек преди 10 години
Страшна манипулация е да се делят хората на комунисти и какви там други.Това е най-лесният начин за управляващите да измиват *** си.Оправдават се с предишните, а когато са на власт са същите.Някои дори са нагли.България ще тръгне напред,когато си върне суверенитета.Но с ЕС и НАТО това няма да стане.Те ни..."пазят".От кого?
240
8
 
7
 
! Отговори
български Х.Й преди 10 години
...да не се харчат 20 милиона след това за нови избори и както ни подреди народът....ДА ВИ ПОДРЕДИ НАРОДЪТ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА РАЗСТРЕЛ.