Орешарски се готви да накаже общините, заподозря Борисов

"Управляващите крият писмо от Брюксел, че водят държавата към фалит"
141
Орешарски се готви да накаже общините, заподозря Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Правителството на Пламен Орешарски се готви да накаже още веднъж общините заради своята некадърност, като коригира държавната им субсидия с около 50%, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

Борисов прогнозира, че това ще засегне най-вече големите общини, чиито кметове са от ГЕРБ.

Според него заради спирането на парите от европейските фондове намеренията на кабинета са да осигури недостигащите средства като ореже общините.

Управляващите крият писмо от Брюксел, с което категорично им се казва, че са спрели реформите и водят държавата към фалит, съобщи още той и допълни, че причината е "некадърността и непрозрачността на управлението".

Пак по тази причина ще провалят проекта за магистрала "Струма" и всички ние като данъкоплатци ще трябва да върнем парите, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му предсрочни парламентарни избори няма да има, докато "управляващите не дооткраднат всичко, което от ГЕРБ са оставали и докато категорично по всички програми от Брюксел не им спрат парите".

В момента това правителство е твърдо в Евразийския съюз, а не в Европейския съюз, коментира той отправената от руския посланик покана към страната ни да се присъедини към Евразийския съюз.

С опита да обиколят европейското законодателство и „Южен поток” да се води като интерконектор, а не газопровод на територията на Европа, те показаха, че са там. И може би пък това е новият път на България, който са ни начертали, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и посещението на премиера Пламен Орешарски във Виетнам с думите, че разликата между това един български ресторант да бъде открит в Пловдив и във Виетнам е пет дни път.

„Огромни пари похарчени, мога да се обзаложа, че един бизнес от Виетнам няма да дойде в София, но изкараха една хубава екскурзия“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ако скоро не се организират предсрочни избори, България ще последва съдбата на Гърция. ,,На тях обаче имаше кой да им помогне, а на България няма'', допълни Борисов.

Относно ситуацията в смесените региони той каза, че в общините на ДПС има поголовна сеч на кадрите на ГЕРБ. “Уволняват учители, цялото горско стопанство е сменено. Партията помага на тези хора и показваме ясно, че ние сме алтернатива за мюсюлманите. В смесените региони БСП дезертира, изобщо не се появяват“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Бойко Борисовгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТИВА ББ НА ДОКТОР. ПРЕГЛЕЖДА ГО ДОКТОРА И МУ КАЗВА ВСИЧКОТИ Е НАРЕД НО ИМА МАЛЪК ПРОБЛЕМ. НЯМА ТИ ГЪ.А. ОБРЪЩА СЕ ББ И ГЛЕДА ВЕРНО ГО НЯМА. А ДОКТОРА МУ КАЗВА АМИ МЕДИИТЕ ТИ СА ГО ИЗЛИЗАЛИ БЕ.
68
9
 
15
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Този е готов и с дявола да се съюзи,но да се върне на власт.Е,мойе ли такова безочие ?
67
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако България не отиде в Евразийския съюз, тогава Евразийския съюз трябва да дойде в България. :)
66
13
 
23
 
! Отговори
георги преди 10 години
По стечение на обстоятелствата от 2 седмици работя около *** махала. Трябва да ви кажа, че *** са по-богати от доста българи. В момента асфслтираме една *** махала, да гласуват на изборите. А българите да си трошат колите. Гласувайте пак за Орешарски, *** такива. Скоро ще молите *** за работа, а децата ви ще ги бият *** в училище
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 79 - ти не си петно - ти си *** - и трябва само " вениш "
64
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С ТИКВИ И ЗАВЪРШВА С ТИКВИ
63
24
 
13
 
! Отговори
георги преди 10 години
Чета ви коментарите и си мисля дали изобщо си струва да живея в БГ. Повечето коментари са на пълни Тапунгери. Бедни сте като мишки, *** сте като *** и плюете по човека който се опита да изкара страната от батака. Тъпанарска държава ще си останем.
62
5
 
9
 
! Отговори
калина преди 10 години
това е поредното писмо, ако е от ес, коетое написано в българия, ха познайте от кой????
61
7
 
8
 
! Отговори
гт преди 10 години
Този парапитек говори за екскурзии до Виетнам? А кой ходи до Испания за мачле на Барса с Реал, а? И защо правителството на ББ похарчи сумарно 17 млрд. повече от тройната коалиция? Вижте законите за бюджетите по време на двете правителства, щото тоя мутраген никога няма да ги види, камо ли да разбере за какво иде реч! *** и проста мутра!
60
3
 
6
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
До пералня за пари - това за кражбите на предишните и сегашните червени, наречени БСП и ГЕРБ приемам, но за зала Армеец определено пишеш пълни глупости. Тя е спонсорирана и носи името на застрахователната фирма, но е час от капитала, демек сто процента собственост на Национална спортна база ЕАД - 100% държавно дружество. Ето линка: nsb.bg/%D0%97%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81_l.st_k.abu_lang.bg.html
59
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това правитрлство се грижи само за ***. И без това заради тях са на власт
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В момента това правителство е твърдо в Евразийския съюз, а не в Европейския съюз, коментира той"Боко, недей да ме изкушаваш да гласувам за Ореха, досега симпатизирах на теб, само защото те мислех за по-голям комунист от червените. :D
57
6
 
6
 
! Отговори
Boris преди 10 години
Boyko da podade OSTAVKA oste DNES.
56
4
 
4
 
! Отговори
Iliya преди 10 години
Smesnik e tozi na snimkata.Viprosa e sis povesena trudnost.Koy e vsisnost tozi pic????
55
6
 
8
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Тиквата вместо да риве, че не е на власт, може да използва свободното си време да прочете някой друга книга или да понаучи някой чужд език. Но май много искам от това елементарно същество.
54
2
 
8
 
! Отговори
Evgeny преди 10 години
Nekoy nema li dobrovolno da go izmets tozi sgan????
53
1
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Dopulvam...Dannite za durjavnata hazna sa izmanimulirani elektronikata pokazva edno,a na praktika parite i zlatoto e neide,no ne deto tryabva.Kakto stori Yanukovich v UA.Celta e da minem pod flaga na Rusite...uvi..uvi..uvi...prost narod,koito pak shte glasuva komuningi i fesove da izyajdat jitoto ni....Boiko e edinstvenoto normalno uchvashto se...makar i kum nego imam kritiki za izbora mu na bokluci da petnyat Stranata ni..
52
5
 
10
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Какво точно е спестил в хазната Тиквата, че не разбрах? 8 милиарда им остави Орешарски, всичко опукаха, като пътьом обраха и Здравната каса. *** мръсни нагли, поне да си мълчаха.
51
4
 
11
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Борисов прогнозира..... Това е оксиморон подобно на жив труп и дървено желязо.
50
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление е прав... Всичко което казва е така... Мразете го но е така!!!