Орешарски се готви да накаже общините, заподозря Борисов

"Управляващите крият писмо от Брюксел, че водят държавата към фалит"
141
Орешарски се готви да накаже общините, заподозря Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Правителството на Пламен Орешарски се готви да накаже още веднъж общините заради своята некадърност, като коригира държавната им субсидия с около 50%, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

Борисов прогнозира, че това ще засегне най-вече големите общини, чиито кметове са от ГЕРБ.

Според него заради спирането на парите от европейските фондове намеренията на кабинета са да осигури недостигащите средства като ореже общините.

Управляващите крият писмо от Брюксел, с което категорично им се казва, че са спрели реформите и водят държавата към фалит, съобщи още той и допълни, че причината е "некадърността и непрозрачността на управлението".

Пак по тази причина ще провалят проекта за магистрала "Струма" и всички ние като данъкоплатци ще трябва да върнем парите, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му предсрочни парламентарни избори няма да има, докато "управляващите не дооткраднат всичко, което от ГЕРБ са оставали и докато категорично по всички програми от Брюксел не им спрат парите".

В момента това правителство е твърдо в Евразийския съюз, а не в Европейския съюз, коментира той отправената от руския посланик покана към страната ни да се присъедини към Евразийския съюз.

С опита да обиколят европейското законодателство и „Южен поток” да се води като интерконектор, а не газопровод на територията на Европа, те показаха, че са там. И може би пък това е новият път на България, който са ни начертали, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и посещението на премиера Пламен Орешарски във Виетнам с думите, че разликата между това един български ресторант да бъде открит в Пловдив и във Виетнам е пет дни път.

„Огромни пари похарчени, мога да се обзаложа, че един бизнес от Виетнам няма да дойде в София, но изкараха една хубава екскурзия“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ако скоро не се организират предсрочни избори, България ще последва съдбата на Гърция. ,,На тях обаче имаше кой да им помогне, а на България няма'', допълни Борисов.

Относно ситуацията в смесените региони той каза, че в общините на ДПС има поголовна сеч на кадрите на ГЕРБ. “Уволняват учители, цялото горско стопанство е сменено. Партията помага на тези хора и показваме ясно, че ние сме алтернатива за мюсюлманите. В смесените региони БСП дезертира, изобщо не се появяват“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Бойко Борисовгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Тиквата защо си мълчеше, когато Дянков ходеше на секс туризъм със секретарката си ? А... Тиквата е цункал Джиджи !
8
3
 
5
 
! Отговори
gost преди 10 години
искам да попитам тоя гоподин едно не6то как така иска да ка4ва данни на хора в интернет говоря за книжките и на каква основа трите имена и егн-то 6те се ка4ват това нее противозаконно на аста а aман от балгарски простотии едно не6то сас света нема
7
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това писмо го е писал Тиквата и го е пуснал от Брюксел !
6
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛЕДАЙТЕ СНИМКАТА И НЕ ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА ДА ИЗБИРАТЕ МУТРА ОТ СИК ЗА МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ РАЗМАЗА БИЗНЕС ЕНЕРГЕТИКА ИКОНОМИКА ОЩЕ МИЛИОН В ЧУЖБИНА ЗАГИВАЩИ МАЛКИ ГРАДОВЕ И СЕЛА ТОЗ ВИ ИЗЛЪГА СЕГА ИСКА ДА ГО НАПРАВИ ПАК НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА СИ!!!
5
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора, помогнете - тази мутра имам чувството че скоро ще излиза и от тоалетната ми чиния. Отваряш сайт в интернет и непрекъснато той, писна ми!!!!!!
4
6
 
21
 
! Отговори
фют преди 10 години
"Една от най - отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите" Оноре Дьо Балзак
3
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА МИРА НЯМА ДЕН НЯМА МИНУТА БЕЗ ДА НИ ПОКАЖАТ И НАТРАПЯТ ТАЗИ *** И ПРОСТА МУТРА
2
16
 
23
 
! Отговори
дани преди 10 години
Тиква проста, това да не са неговите калинки да крият писма! Провали държавата, сега акъл дава, наглец скапан!
1
13
 
23
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Има ли още нормални хора в тази държава, които да му обръщат внимание на този индивид! Алоо, медиите, спрете да ни го навирате в лицата този! Така стана и медийна звезда без грам интелект и умствен капацитет, така и ще си отиде от политическата и другите сцени, на които го възкачихте вие! Не е нормално такъв ограничен и лицемерен индивид да се изживява на недосегаем и от закони, и от всичко друго в тази държава, без грам покритие за това!