ГЕРБ обвини властта, че не се справя с бежанската вълна

"Проблемът не е в бежанците, а в държавата"
Обновена: 30 апр 2014 14:13 | 30 апр 2014 10:08, Камелия Цветанова
55
ГЕРБ обвини властта, че не се справя с бежанската вълна
Снимка: архив, Булфото

Опозицията обвини управляващите, че не могат да се справят с бежанската вълна, като този път повод за това стана конфликтът в село Розово, където след протести на местните жители 17 сирийци, от които шест деца, напуснаха наетата от тях къща, след като получиха статут на бежанци.

Още по темата

„ГЕРБ изразява силната си тревога от невъзможността на властта да се справи с бежанската вълна в България”, обяви от името на партията депутатът Аксиния Тилева.

Според нея след случилото се в село Розово става ясно, че политиката на правителството спрямо овладяването на кризата с бежанците и нелегалните имигранти е провал. Управляващите са некомпетентни, обвини тя.

От ГЕРБ призовават председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев, главният секретар на Светлозар Лазаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и премиерът Пламен Орешарски да предприемат адекватни мерки, за да осигури държавата нормални условия на бежанците, които вече са в България, както и да се предприемат мерки за намаляване на потока.

Опозицията призова хората към толерантност, защото според ГЕРБ проблемът не е в бежанците, а в държавата.

„Управляващите нека да спрат да си заравят главите в пясъка и ако не могат да се справят, да подадат оставка”, заключи Тилева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
СТЕНАТА къде е ? преди 10 години
Бойко , къде е Стената на Границата ? Ти нали трябваше да я построиш , разузнаването нали беше при теб ! Или си затвори очите . От тази гранична стена не можехте да крадете ли какво ли ?
44
2
 
0
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Валентине, батковото! Кристалина Георгиева, евродепутат от БСП, се изцепи в медийното пространство, в качеството си на такава, че бежанците щели да ни подобрят генотипа (демографията), работната среда, щели да са от полза за селското стопанстви, щели да заселят обезлюдените райони, въобще манна небесна! Ти къде витаеше? Мечтаеше да усетиш на Б.Б. мускула, що ли? Вие само Герб виждате през червената мъгла
43
3
 
1
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Представете си Мутропитеките ако бяха на власт:Г-н Бо(д)рисов посети бежанците, всички се подредиха да му пипат мускула, да му искат автографи и най-вече да му благодарят за топлия прием. В отг. той пък заяви, че не 10хил, а 1млн "бежанци" сме готови да приемем. Даже ще прережем лентата на нов път по границата.Така хем демогрофията ни ще оправят хем пустеещите земи ще заорат.Да не говорим за бонусите към националната сигурност: множество нови дюнерджийни антитерор звена. Конграчюлейшънс, мутро!
42
1
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Ало, червените разбирачи! Мая нарече пред всички медии "тълпа" българите, които протестираха пред НС. Те са БЪЛГАРИ, независимо харесва ли ви или не, *** червени! Но за вас са тълпа... какво сте ревнали за нарушителите на границата ни? Такива при комунизма ги застрелваха на място! Да, нарушители са, не са "бежанци", нямаме граница с техните държави! Ало, турчина! Има държава Турция, що щеш в нашата, като си такъв правилен? И всичките - хайде не цитирайте Кристалина! Вън цялото НС
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственият проблем са ГЕРБ.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново нелепи обвинения без доказателства, отново демагогия и комплексарщина.
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ се разпада и сега опозицията злобее безпочвено по адрес на управляващите.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А герб се провали във всичко, докато беше на власт и по тази причина повече няма да управлява.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ са нагли мутри, само могат да обвиняват, а са крайно некадърни!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ГЕРБ обвини властта, че не се справя с бежанската вълна"А за ГЕРБ какво да кажем след като не се справя със собственното си население (това на България).Лошият мат'рял както го нарече Вожда Борисов.Много загрижени за сирииците нещо. А роденият Българин - това е лош матр'ял според ББ.Лесно е да плюеш по собственния си народ. Нали Тикво ?Ами по принцип нали това са бежанци и след време ако искат ще станат българи.Тогава и тях ли ще наречеш "лош матр'ял" Тикво.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой на таа гад!
34
0
 
15
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
ГРОБ: Пари за майките няма! Няма, бе!ГРОБ: Бежанците живеят зле, братя от БСП, 250млн. нестигат, дайте още!БХК: Бежанците страдат!ГЕРБ, БСП, ДПС: Границата да не се затваря за нелегалните имигранти!ГЕРБ, БСП, ДПС: Да не се спират майчинските помощи за непълнолетни майки!Българинът: Аз умирам от глад, работя в Испания и се гордея, че храня безработните ***, докато децата ми растат без баща и неговия пример в живота!!
33
2
 
17
 
! Отговори
Иван преди 10 години
На герберските фарисеи ще им припомня, че първите бежанци нахълтаха 2012 и никой не им търсеше сметка, какви са, що са!
32
3
 
2
 
! Отговори
турчин преди 10 години
До социологПрав сте.Част от турския етнос също ще подкрепят Бойко Борисов.
31
0
 
7
 
! Отговори
до турчин 29 преди 10 години
Виждаш колко е зле положението, само още гладни гърла ни трябват и онези евро мишоци най-добре да си отворят границите за бежанците, а не да ни задължават да си ги държим тук. Ако не им харесват сомалийци и иракчани, поне да спрат да се правят на хуманисти, за да ги изселим обратно откъдето са дошли.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте, бежанци се наричат хора, които ако има война в родината им, те бягат в съседна страна,и искат закрила за живота си/според конвенциите тогава се наричат бежанци/.Ние граничим ли със Сирия? С Того или Чад ? Нашата много свободна преса, оревава орталъка-бежанци та бежанци.Тия хора са преминали цяла Турция и са влезли при нас,ами това си е незаконно преминаване на граница, тава е .Нямам нещо против тях но да се знае как стоят нещата.нещата.
29
3
 
2
 
! Отговори
турчин преди 10 години
До селчоЗнаете ли Турчина защо има възражение за по добър живот-ЗАЩОТО Е МНОГО ПЪТИ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН ОТ ЕТНИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН.Благодарение на вашата глупост Доган оцелява на политическата маса.КАЖЕТЕ ЧЕ НЕ СЪМ ПРАВ?
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото хубаво нещо ,което почнах да виждам в това правителство, са макар и още плахите опити да защити националните интереси от нахлуващите талибани. Ако започне и масова депортация и охрана на границата със стрелба и мини, само ще спечели симпатии от мнозинството нормални българи.
27
2
 
1
 
! Отговори
турчин преди 10 години
До 27-ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ, НИЕ СМЕ ЗАВИСИМА ДЪРЖАВА.С ТАЗИ ИКОНОМИКА НИЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМАМЕ ТЕЖЕСТА КАТО ДЪРЖАВА.ЗА ТОВА НЕКА ДА КРОТУВАМЕ И ДА ЧАКАМЕ МИЛОСТИЯТА.
26
0
 
14
 
! Отговори
селчо преди 10 години
В България има много етноси,но само *** и турците все искат нещо.На който не му изнася тук,да се маха и толкоз