Йовчев притеснен от изгонването на бежанците в Розово

Доклад на кмета: селото ни е най-чисто откъм етнически състав
122
Йовчев притеснен от изгонването на бежанците в Розово
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветлин Йовчев заяви, че е притеснен от случилото се в казанлъшкото село Розово, където местните изгониха три сирийски семейства.

"Това не отразява цялостната нагласа в българското общество", заяви министърът в Бургас след изнесеното правителствено заседание.

Още по темата
Според Йовчев реакцията спрямо тези хора нарушава техните граждански и човешки права.

„След като получат статут от Държавната агенция за бежанците, тези хора са с всички права на постоянно пребиваващи български граждани на територията на Република България", каза министърът, цитиран от БТА.

По думите му тези хора имат право да се движат, да се настаняват където искат,  да работят и имат право на социално подпомагане.

Министърът цитира част от доклада на кмета на селото до Областно управление на МВР, според която село Розово било най-чисто откъм етнически състав в община Казанлък.

Цветлин Йовчев определи този цитат като изключително притеснителен и неприемлив.

Той изрази учудване, че представител на местната власт говори за етническа чистота. Пак в същия доклад е записано, че гражданите са изразили чрез протест и негодувание своето отношение спрямо заселниците.

Йовчев добави, че все още не може да определи дали случилото се с бежанците в Розово е престъпление, тъй като по този казус трябва да се произнесат юристите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
25
 
4
 
! Отговори
IVO преди 10 години
Тия пък в Розово....Е-ати ***.Ще разберат как се чувстват бегълците,само когато и те изпаднат в тяхното положение.Пожелавам им го от все сърце,че тогава да им гледам сеира.
80
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев, връщай ги в Турция защото накрая ти ще отнесеш чекуратия, ако и да си хабилитиран, вервай ми!!!
79
22
 
8
 
! Отговори
Нина преди 10 години
1. Сирийците и *** нямат нищо общо освен цвета на кожата.2. Тези хора, които легално пребивават и легално си наемат къща под наем на цената на техните пенсии за една година едва ли ще тръгнат да крадат точно от тях.3. Хората от репортажа изглеждаха по-зле и по-агресивни от сирийците4. Обвинявам властите, че допускат такива настроения и не осведомяват коректно гражданите.
78
2
 
9
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
А защо не се притесни за случая Лясковец
77
3
 
20
 
! Отговори
ами преди 10 години
Не ги искаме пък!Може ли някой да ми каже какво ще работят тези така наречени бежанци?Малко са ни ***!Нито заплатите са нормални,нито пенсиите,но ние ще издържаме и други!
76
4
 
2
 
! Отговори
Х преди 10 години
До до 92 Жалък си ти ако мислиш,че ще ги депортират.А аз предлагам по малкото зло.
75
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изгонването е абсурдно!Все едно аз да си намеря наематели на жилището ми и съседите да протестират,че намерените хора не им били симпатични,затова трябва да се изнесът.(Всеки е невинен до доказване на противното,така че изгонените за момента не са престъпници,освен ако някой няма доказателства за обратното.)Щом някой има нещо против водената политика от правителството,свързана с бежанците,да протестира против виновниците,а не срещу последствията.Ако някой ме уцели с камък,камъкът ли ще е виновен
74
3
 
25
 
! Отговори
до х преди 10 години
Такива като теб са жалки. Защо искаш тези ислямисти да са в големите градове, че те не са ли БЪЛГАРСКИ?!! Да мислим,като българи, а не като местни ***. Ако си БЪЛГАРИН българския град или село трябва да са ни еднакво мили. Тези афро-араби, трябва да бъдат незабавно ДЕПОРТИРАНИ, защото не са желани никъде в България.
73
7
 
42
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Розово каза: "СТОП на *** и ислямизацията на България !!!"
72
4
 
31
 
! Отговори
Ку-ку преди 10 години
Генка Шикерова да си осинови сирийче !
71
6
 
10
 
! Отговори
Х преди 10 години
Какво могат да работят тези бежанци в това селце.Та там има 50%безработица.И най честния човек когато вижда че детето му умира от глад ще почне да краде.Затова трябва да ги настанят в големите градове там има и по вече полиция и контрола е по голям.Има и по голяма възможност да си намерят работа.
70
4
 
28
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 10 години
Голям страх ги тресе *** на световните господари у нас.Руската мечка се събуди и скоро ще ги подгони, а от историята знаем, че тръгне ли веднъж Червената армия спиране няма !
69
4
 
26
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Тези, които сега говорят срещу хората от Розово да си вземат по едно семейство сирийци у тях и да отделят от хляба си да ги нахранят. Българина е много отворен, докато проблема не почука на вратата му. Тогава изведнъж запява друга песен.
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 82Говориш пълни глупости. От ЕС колко милиона са отпуснали за ***,но ще ти кажа едно нещо - не се интегрира туй, което не иска да се интегрира.
67
10
 
3
 
! Отговори
до"до 71" преди 10 години
Аз ли криво се изказах,вий ли криво ме разбрахте.Иронизирам оня коментар,в който е изразено мнение ,че всички бежанци са нелегални престъпници.Не ми е изпила кукувица акъла,та да вярвам в подобни фантасмагории.Човешката злоба и жестокост съществува във всички етноси.Във всички етноси има добри и милосърдни хора.Не слагам етикет на никой народ.Българите ,които се изявяват като пишман патриоти са образец за щовинизъм .
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 72Редно е ти да се замислиш върху това
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Овчев ти продължавай да си възраждаш дс, друго не можеш.
64
19
 
6
 
! Отговори
до лупи преди 10 години
Живея в България. Познавам ***. Обикалял съм из някои от най-опасните *** махали през нощта и никога не съм имал проблеми. Както се отнасяш с хората, така се отнасят и те с теб. Ако държавата обръщаше поне малко внимание на *** и се грижеше за тях, нямаше някои от тях да са принудени да крадат за храна. И между другото престъпността в България е дело най-вече на българи.
63
1
 
11
 
! Отговори
х5иъху преди 10 години
Флашкаджията на страната тръгнал да се обяснява........ ай сиктир бе.
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народът е суверенСобственността е свещена