Йовчев притеснен от изгонването на бежанците в Розово

Доклад на кмета: селото ни е най-чисто откъм етнически състав
122
Йовчев притеснен от изгонването на бежанците в Розово
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

МВР шефът Цветлин Йовчев заяви, че е притеснен от случилото се в казанлъшкото село Розово, където местните изгониха три сирийски семейства.

"Това не отразява цялостната нагласа в българското общество", заяви министърът в Бургас след изнесеното правителствено заседание.

Още по темата
Според Йовчев реакцията спрямо тези хора нарушава техните граждански и човешки права.

„След като получат статут от Държавната агенция за бежанците, тези хора са с всички права на постоянно пребиваващи български граждани на територията на Република България", каза министърът, цитиран от БТА.

По думите му тези хора имат право да се движат, да се настаняват където искат,  да работят и имат право на социално подпомагане.

Министърът цитира част от доклада на кмета на селото до Областно управление на МВР, според която село Розово било най-чисто откъм етнически състав в община Казанлък.

Цветлин Йовчев определи този цитат като изключително притеснителен и неприемлив.

Той изрази учудване, че представител на местната власт говори за етническа чистота. Пак в същия доклад е записано, че гражданите са изразили чрез протест и негодувание своето отношение спрямо заселниците.

Йовчев добави, че все още не може да определи дали случилото се с бежанците в Розово е престъпление, тъй като по този казус трябва да се произнесат юристите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е най големия престъпник в България. Цветанов е като пеленаче пред момчето на пеевски.
60
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересното тук е друго - истинския урок по толерантност ни беше даден от... сирийските бежанци. Като легално пребиваващи тук, разполагащи с всички необходими документи и плащащи наем по договор, те имат пълното право да осъдят хората от Розово и държавата, но те не постъпиха така, а просто се преместиха. Добри и кротки хора, оставащи такива дори в затрудненото положение, в което се намират.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министърчето на колко полицаи е платило да пазят това село?Хората плащат данъци,пък държавата нехаеКакво ги притискат с тия бежанциГолямо чудо
58
1
 
17
 
! Отговори
лупи преди 10 години
До 70Без да изпадам в подробности,защото явно не живееш в България ще кажа само няколко неща. Безразборното раздаване на детски помощи на 90% от *** /няма да ги наричам *** щом се обиждаш/ . 90% от *** не плащат ток и вода. 90% от *** крадат. И последно - отиди в *** махала в Пазарджик. Как да не вземе човек един калашник. И ако държавата мери със същия аршин, тоест всичко да е безнаказано, същото ще стане и с бежанците.
57
12
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 10 години
Значи бебетата и децата също са нелегални престъпници? Забавно. И най-важното - много толерантно и внимателно обмислено. За ваше съжаление обаче, хората са си напълно легални и имат всички необходими документи.
56
3
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 10 години
Ами господине, каквито хората, такава и държавата, такива и политиците.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бягат от Турция, защото е ***.
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 63Ти от какво си недоволен да обвиняваш хората от това село, огледал ли си се в каква държава живееш.Аз от 3г. се опитвам да се върна в държавата си и не намирам за какво да се захвана за да остана.Безработица до шия,пълно ингнориране на българите във собствената им държава.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нелегални престъпници.Барабар с бебетата и невръстните дечица.Вразумете се и помислете за легалните престъпници окупирали върховете на държавата.Вкарват ви в заблуда ,за да не мислите за своя собствен живот ограбван ежедневно .Не виждате слона,вторачили сте се в мравката".О,свещена простота"
52
7
 
1
 
! Отговори
до лупи преди 10 години
Сега остава да ми обясните и откъде пък се взе въпросното убеждение за "благосклонното" отношение на държавата? Може би от благосклонното изгонване? Вие също много благосклонно и най-вече толерантно използвате епитета "***", което говори за вас като за един, без съмнение благороден, добър и широко скроен човек.
51
2
 
1
 
! Отговори
до 63 преди 10 години
Струва ми се, продължават да ви убягват някои подробности а именно - те бяха поканени в частен дом. Именно от частен дом бяха изгонени, а частният дом, както и известно е нечий "свой" или "твой" дом, което означава че препоръката ви е била изпълнена. Въпросът е: От какво сте недоволен? Може би от всичко?
50
2
 
7
 
! Отговори
лупи преди 10 години
Според мен проблема е,че благосклонното отношение на държавата към *** ни кара да мислим и за бежанците по същия начин, както мислим и за ***. И ако не накарат *** да работят, да не крадат, да се осигуряват, тогава и отношението ни към бежанците ще се промени.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев е хибрид между еврогей и (екс)комуноид.
48
8
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 10 години
Всъщност не е така. Ако говорим за конкретните чужденци, изгонени от Розово, то те са напълно законно пребиваващи и притежават всички документи, даващи им право легално да пребивават, работят и живеят тук както и когато поискат.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо бягат от Турция, нали е много добре там?
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 54Покани ги във своя дом,като мине известно време тогава ще говорим
45
2
 
9
 
! Отговори
111 преди 10 години
всички тия който престигат са нелегални престъпници , затова е най добре вие оправниците на тая държава да си ги вземете и да замините заедн със тях там от където идват и те , там ви е местото , защото ние когато ходим по чужди земи имаме ПАСПОРТИ и могат да ни намерят , кой сме и от къде , тия кой са и от къде , никой от вас неможе да одговори
44
7
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
Без съмнение, за сравнението си ползвате европейското държане на гордите и етнически чисти розовчани. Ако мисленето в съседна Турция, по вашите думи е "средновековно", то интересно какво определение бихте използвали за писането на жизнерадостните ***, кротко ръсещи омраза, шовинизъм и питекантропизъм в коментарите отдолу?
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спестете ни хвалбите за любимата ви Турция, там се живее още със средновековно мислене!
42
3
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 10 години
Ами нали въпросните чужденци бяха именно във СОБСТВЕНАТА КЪЩА на един добър човек? Струва ми се, ви убягват определени фактологични подробности, водещи до известна несъстоятелност на доводите ви.