Местан развали правителството, заяви Кутев

"КСНС удължи агонията на политиците и обществото"
Обновена: 18 юни 2014 10:15 | 18 юни 2014 10:13,
68
Местан развали правителството, заяви Кутев
Снимка: архив Булфото

Председателят на ДПС Лютви Местан е човекът, който развали правителството. Това заяви депутатът и секретар на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев в сутрешния блок на bTV.

Още по темата
Според него краят на управлението на кабинета „Орешарски“ не е проблем на БСП, а е политически процес, в който двете коалиционни сили имат различен интерес в определен момент.

Кутев заяви още, че в създалата се ситуация е нямало как животът на правителството да бъде продължен. По думите му евровотът на 25 май е показал, че хората не разпознават БСП като партия, която трябва да продължи да управлява.

Червеният депутат призна, че до последно от БСП не са знаели какво ще се случи на пресконференцията на ДПС от 5 юни, когато председателят на ДПС заяви, че предсрочният вот е неизбежен. Въпреки това Кутев подчерта, че БСП и ДПС са партньори във властта и фактът, че едната партия „хвърля властта“, не означава, че тя има водеща роля в управлението.

Антон Кутев коментира решенията на вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. Тогава се предложи изборите да се проведат между 28 септември и 12 октомври, като датата ще бъде уточнена след политически консултации между партиите. По думите на Кутев тези решения не са довели до стабилизиране на политическата ситуация у нас. Дори напротив – КСНС е продължил агонията на политици и общество.

Кутев напомни, че искането на БСП е било избори в края на юли. „Беше възможно (предсрочният вот) да е края на юли, ако още миналата седмица се бяха взели бързи мерки. При вече определения времеви хоризонт Конституцията ще каже за дата за оставката на кабинета”, заяви още той.

Социалистът коментира и евентуалната дата за предсрочния вот. Според него тя не бива да бъде 5 октомври, тъй като тогава е мюсюлманският празник Байрам. По думите му изборите не трябва да съвпадат с празници, независимо дали са мюсюлмански, или православни.

Антон Кутев коментира и бъдещето на Сергей Станишев като лидер на БСП. Той беше лаконичен и подчерта, че съдбата на ръководството ще се реши на конгрес на партията. Такъв вероятно ще има и преди, и след изборите. По думите на Кутев БСП е най-демократичната партия и членовете в нея ще решат какво ще се случи.

Кутев подчерта, че „мантрата“ за 11-те загуби на Станишев изобщо не е вярна. „Как губи Станишев при положение, че БСП е в управлението?“, попита той. Кутев заяви, че от управлението на Жан Виденов досега БСП никога не е имала толкова много депутати, колкото има в настоящия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Ти ли *** бутна или сам паднах.Шест -седем пъти е завишена цената на газопровода.Щеше да мине ако не бяха проблемите в Украйна,за които управниците ни са неподготвени и продължават да са неадекватни,нито като членове на ЕС и НАТО,нито като приятелска с Русия страна.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не разваляме мюсюлманският празник Байрам, а защо развалиха празника на всички абитуриенти с европейските избори? Една партия по-важна ли е от децата на България, които поемат по нов път!Срамота господа политици!
54
1
 
1
 
! Отговори
ДА преди 9 години
До ЛЯВАБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ КОМЕТАРЪТ ВИ!
53
1
 
5
 
! Отговори
НЕ ЛЪЖИ преди 9 години
До 555 ПОНЕ ПИШИ ИСТИНАТА,А НЕ ЛЪЖАТА! ТОВА КОЙ КУПУВА ВСИЧКИ *** ГО ВИДЯ И ЦЯЛА ЕВРОПА НАЛИ ИЛИ НЕ ГЛЕДАШ ТВ. И НЕ СИ НАЯСНО КАК БСП И ДПС ВИ КУПУВАТ ВАС ТУРЦИТЕ И ***-ПОНЕ ТЕЗИ,КОИТО СИ ПРОДАВАТ ГЛАСОВЕТЕ!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЗЛОТО Е СТОРЕНОЕХООООО ПЕРВЕРЗЕН ТАНДЕМ МОЖЕШ ДА КАЗВАШ НА ТАНДЕМА БСП ДПС-ТОЙ ОТ ГОДИНИ НАРЕД СИ Е ВСЕ ЗАЕДНО,А НЕ ДА СИ ИЗМИСЛЯШ ГЛУПОСТИ! ПОНЕ ТАНДЕМА БСП И ДПС ВСИЧКИ ГО ВИЖДАТ И Е ЯСЕН ЗА ВСИЧКИ!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ЗНАЧИ ИМАХТЕ НАМЕРЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ДОКЪТО ЗАТРИЕТЕ ДЪРЖАВАТА ЛИ? НЯМАТ ЛИ СРАМА ТЕЗИ НАГЛИ КОМУНИСТИ БЕЕЙ,НЯМАТ ЛИ?
50
2
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Кутев, смешни сте, по добре мълчете! А ако сте изнедани, че ДПС ви е предало, значи сте и глупави! На всички стана ясно, че сте се сдружили за да разпределите едни пари! Не ви дреме за народа, престъпници!Вън от политиката! Съд за вас!
49
7
 
5
 
! Отговори
ЗЛОТО Е СТОРЕНО преди 9 години
ДЪЛБОКО ГРЕШИТЕ Г-Н КУТЕВ. КАБИНЕТА ГО РАЗВАЛИХА ПЕРВЕЗНИЯ ТАНДЕМ АХМЕД ДЕМИР ДОГАН- БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. ЛЮТВИТО МЕСТАН Е САМО ТЕХЕН ГОВОРИТЕЛ. НЕ ПРИПИСВАЙТЕ НА МЕСТАН ЧАК ТАКОВА ЗНАЧЕНИЕ. ТОЙ Е ПРОСТО РУПОР НА ПРЕТЪПНИЦИТЕ ДОГАН И БОКО.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП, БСП не сте си научили урока, спомнете си думите на г-н Иван Костов колкото и да не го харесвате какво каза след горчивата баклава в Пловдив - какво е ДПС.... за България. И на Вас Ви загорча, и на всеки следващ като Вас може пак да загорчи.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За положението в България сме си виновни само и единствено ние гражданите й. Независимо от етническият произход. Явно не сме дорасли за демокрация. Защото тя означава, че освен да гласуваш-трябва да прилагаш и контрол на "избраниците" си. А такъв липсва и затова не ги интересуваме. Затова са нагли и надменни. Глупостта е хранилка за мошениците. Когато изчезнат глупаците-изчезват и мошениците.
46
1
 
10
 
! Отговори
Аз съм Българче! преди 9 години
Жалко,че пороите отнасят нещастното бедно население по селата ,а не мине един хубав порой през народното събрание да отнесе тези нагли за власт и пари "народни избраници".Тази зграда им стана жилищен дом.Като едно голямо семейство са,мъчейки се да си парцелират държавата ни.Нищо чудно да открият и детска градина вътре,може да се появат и малки депутатчета.С какво заслужиха увеличение на заплатите си?Златни яйца ли снасят?С какво заслужи и Фандъкова нейното увеличение?С колите по тротоарите л
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този който решава е Доган!!! И Боко го знае, затова плете кошницата с него, а не с друг. Иначе се играе страхотно театро за тъпия електорат.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кутев и манолова са толкова красиви, че няма значение какво говорят, достатъчно е да ги гледам
43
2
 
16
 
! Отговори
тъ преди 9 години
Южен поток го развали. Турците видяха че повече изгода не могат да извлекат или искаха още власт. Но сега повече власт няма да видят. или ще е както сега зад огражденията на НС и жандармерийска охрана.
42
2
 
16
 
! Отговори
Фред Пери преди 9 години
НА СПИНОЗНИТЕ *** , ВИНАГИ ДРУГ ИМ Е ВИНОВЕН ... ТЕ НЯМАТ ВИНА ЗА НИЩО ...
41
1
 
19
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Такива не грамотни и продажни душици като *** не трябва да се допускат да гласуват и да получават социалните облаги на обществото.С какво са допринесли за развитието на обществото,за жизнения стандарт тези хора,отговора е с нищо.Те се употребяват само на избори от любимата партия и протежетата,тогава с номера написан на ръката/защото не могат да го запомнят/ те тръгват дружно към секцията.Такива избиратели искат от БСП,ДПС и ББЦ,управляеми и мижави душици,които за 20 лв.продават бъдещето ни
40
1
 
7
 
! Отговори
Гледащ комунизЪма преди 9 години
Другарю,че гледай го през криво фиде,щото развален не се разваля.То от година си е развалено,но на вас ви е запушен носа.
39
1
 
19
 
! Отговори
ЛЯВ преди 9 години
Как губи Станишев при положение, че БСП е в управлението?ЧРЕЗ УЗУРПАЦИЯ - заграбване, обсебване, присвояване, завладяване, завземане
38
1
 
12
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Искането за образование на избирателите е най-верния път към спасението на страната,стига тези не образовани и без култура *** са избирали правителства и депутати.Стига хора който не могат да четат и пишат да са критерия за бъдещото развитие на България,искам децата ни да живеят в страна с ниска престъпност и високи морални норми,без това сме обречени.Милиони левове са платени на малолетни неграмотни майки,които единствена цел в живота и действие е да раждат проблеми за страната.
37
2
 
25
 
! Отговори
икономист преди 9 години
В момента ДПС и БСП са проклятието на България. Тези престъпни партии само за една година фалираха Държавата. Изтеглиха над 5 милиарда лв. заеми и нищо но от сърце. Чудя се само как има балъци да им се връзват на номерата, че уж били социално правителство. И какво направи това правителство ще увеличи пенсиите с 4.50 лв. Срам и позор. Накрая се скараха кой да краде повече.