БСП започва отчет на успехите по график

Според Нинова 2014 г. е най-силната в социалната сфера от 14 г. насам
Обновена: 23 юли 2014 11:29 | 23 юли 2014 11:29,
102
БСП започва отчет на успехите по график
Снимка: Булфото, ахрив

БСП започва да се отчита по график за свършеното в парламентарните комисии в Народното събрание. Това съобщи зам.-шефката на червената група в Народното събрание Корнелия Нинова. Тя даде личен пример за начало и отчете свършеното от социалната комисия в парламента, на която е председател.

Нинова обеща от името на другите си колеги, че и те ще направят своите отчети. Резултатите от работата си щели да представят дори и временните анкетни комисии, които в мандата на този парламент бяха много.

Нинова обяви изминалата година за най-силната в социалната сфера от 2000-та година насам. Тя отчете, че в тази област са инвестирани 13 млрд. лв., които са стигнали до 4 милиона българи – деца, млади семейства, безработни младежи, хора с увреждания, работещи, които не са си получили обезщетенията от фалирали фирми, и др.

Нинова припомни и увеличеното майчинство за отглеждане на дете от 1 г. до 2 г. от 270 лв. на 340 лв., вдигане на максималния осигурителен доход от 2000 лева на 2400 лева.

Сред успехите в социалната сфера тя посочи и замразяването на стажа за възрастта и пенсионирането, увеличаването на прага на максималната пенсия, даването на коледни и великденски надбавки на пенсионерите, възстановяване на швейцарското правило, актуализирането на пенсиите.

Нинова, която е кандидат за лидер на БСП, обяви, че ще участва докрай в състезанието. „Конгресът ще реши кой да е лидер“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: БСПНСнинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
17
 
! Отговори
az tam преди 9 години
То и "любовта" към вас Корнелия, пропорционална на "успехите" ви. Да се чудиш що с бели автобуси ви извозваха по нощите.
5
4
 
22
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Понеже няма какво да кажат сега БСП ще викат до изборите как са качили пенсиите с 4.50 лв. и колко милеят за *** и пенсионерите. И както милеят Станишев, Местан и Орешарски както и тяхното обкръжение станаха мултимилионери, а баба Пена от с. Горно Камарци крета с 130 лв. Егати и демагозите и престъпниците.
4
5
 
23
 
! Отговори
Бат Мичката налазва преди 9 години
Бойко Борисов е управлявал само в 13% от времето на прехода, БСП - 87%. Помните ли правителството на Беров? Тогава комунистите управляваха заедно с ДПС, а подставените лица бяха Беров и неговите министри. Тогава се извърши чудовищно разграбване на българското национално богатство, лева продължи да се обезценява, икономиката затъваше, налазваха групировките. При Орешарски беше същото - бум на престъпленията, бум на фалитите.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига глупости бе наглеци!! Била успешна годината таратанци както казваше Георги Русев в един голям български филм!Къде е българската индустрия, къде е производството? Къде е търговията, туризма? Какво стана с енергетиката и здравеопазването - фалираха точно при вашето некадърно управление! Къде са 250 000 работни места, които обещавахте? Какво стана с рестарта на Белене? Защо цената на тока ще скочи шоково през октомври?
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разговор с *** е загуба на време - все едно разговор с радио точка или телевизор!
1
4
 
28
 
! Отговори
ЕДИН ОН НАРОДА преди 9 години
ЕЕЕЕ ТЕЗИ ОЩЕ МЪРДАТ....И ДОКАТО МЪРДАТ ЩЕ ДОКАЖАТ ЧЕ СА ОТ ОТБОРА НА БЪРЗИ СМЕЛИ,СРЪЧНИ ,КРАДЛИВИ И НЕКАДЪРНИ. САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА НОКАУТИРАХА ДЪРЖАВАТА, БАНКИТЕ И НАРОДА !