ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада

Приятна игра на БСП, пожела Борисов
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:28,
375
ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада
Снимка: БТА

ГЕРБ напускат парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на групата на депутатите си и "совалка" с председателя на Народното събрание Михаил Миков и БСП.

Борисов пожела приятна игра на БСП и обяви, че отговорността за проблеми в държавата през следващите три месеца ще е тяхна, защото няма да има актуализация на бюджета.

Още по темата
„Дотук беше, приятна игра, успех, като се съберете на следващи заседания“, допълни той.

„Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, като БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викаме "Oставка", в последните три дни да им дадем възможност да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС“, „коалиция КТБ“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини социалистите в спекулации с държавния бюджет. „Те от осем не могат да вадят четири“, възмути се той. Борисов се похвали, че има политически нюх. „Усещал съм донякъде докъде ще я докарат БСП, ДПС и „Атака“ с техните експерти. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за буфери, това го казва и техният министър, който е избран като депутат от БСП“, каза още Борисов.

Той обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че два дни преди БСП да отхвърлят бюджета Сергей Станишев се е целувал с премиера Пламен Орешарски на конгреса на партията. „Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е внесъл“, каза още Борисов.

Той разказа, че е попитал „най-държавнически“ лидера на БСП Михаил Миков ще подкрепят ли бюджета, или не. „На този, който се целуваше със Станишев в неделя“, уточни Борисов.

По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото „мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота“, запита се Борисов.

Той отново припомни тезата си, че проблемите идват от това, че най-голямата партия не управлява след изборите. „В демокрацията тези, които спечелят изборите, управляват. Не се управлява от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента“, каза още Борисов.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против и посрещнаха вота на ДПС и ГЕРБ с викове „Горчиво“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управлява този,който събере 121 гласа бе ***,сега ,ще си ги имаш с Доганя,дърпайте си милиярдчетата,че котараците огладняха за 1на година,а дръндарския бек,трябва да си купува летяща чиния
228
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Настана време разделно. Писна ни ........ 25 години стигат.
227
9
 
32
 
! Отговори
бачкатор преди 9 години
Бойко, ти се оказа *** и *** в огромни пропорции!Вместо да кажеш, че Цветанов трябва да бъде съден по по-бързата процедура и наврян натъмно,ти вчера гласува с Местан да теглите заем и с него да спасявате липсващите пари!Това е недопустима гавра с народа!Аз ти обявявам днес война, мутро комунистическа!
226
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ...304 Ами да! Ами КОЙ? *** тъпия въпрос!
225
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да направи Борисов, ама наистина каквото и да направи, тъпите и зомбирани гербераси ще го оправдават и ще са убедени, че е прав.А това, че на Борисов някой му сменя чиповете сутрин, обед и вечер то е видно.Има хора, които просто са си родени за затвора.
224
6
 
30
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"ГЕРБ напуска парламента..."И дано никога не се завърне в него.Това ще е победа на целия български народ.
223
23
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
Пак ГЕРБ виновни,а тези които ни изцедиха за 1 година + КТБ ?!?! ПАК ЛИ ГЕРБ ?!?!
222
3
 
27
 
! Отговори
УПЛАШЕН Е И ГУЗЕН преди 9 години
ПИТАЙТЕ ПОКЛОННИЦИТЕ НА ТИКВАТА БОРИСОВ ЗАЩО ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО И ВИНАГИ ЩЕ ВИ ОТГОВОРЯТ С ВЪПРОС"АМИ ЗА КОГО"."ЗНАЕМ, ЧЕ МУТРА,ЧЕ Е ***, ЧЕ Е СЛАБО ОБРАЗОВАН, АМА ЗА КОГО, ЗА КОМУНИСТИТЕ ЛИ".Е, КАКВО ПОВЕЧЕ-БОКО Е ДОКАЗАНА МУТРА, САМ СИ ПРИЗНАВА ПРОСТОТИЯТА И Е КОМУНИСТ,РАЗТРИВАЧ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОРСКИ УШИ.НО НАРОДЪТ Е...НЯМАМ ДУМИ.ИЗКУКАЛ ОТ БЕДНОСТ И ПРОСТОТИЯ.
221
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 256 Само с казване не е минало май му го е показал! Затуй Боко е толкова тъжен!
220
2
 
17
 
! Отговори
МИКОВ НЕ Е СЕРГЕЙ преди 9 години
ТРУДНО ЩЕ УБЕДЯТ ХОРАТА,ЧЕ НЯМА КОАЛИЦИЯ "БОСТАН".БОКО Е УПЛАШЕН ОТ ЯВНАТА КОАЛИЦИЯ ГЕРБ-ДПС, КОЯТО ВЕЧЕ ГИ ДИСКРЕДИТИРА ДОСТАТЪЧНО.ОСВЕН ЗАПЛАХАТА НА МАНОЛОВА ЗА СЕЗИРАНЕ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ВЪВ ВРЪЗКА С БЮДЖЕТА И НАГЛОТО ПОГАЗВАНЕ ПРАВИЛНИКА НА НС, РЕЗИЛЪТ НА ГЕРБ И НА ТИКВАТА ЩЕШЕ ДА Е ПЪЛЕН С ОСТАВКАТА НА МИКОВ КАТО ШЕФ НА ПАРЛАМЕНТА,КОЯТО ВЕДНАГА СПИРА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА 42 НС И БЛОКИРА АЛЧНИТЕ ДОМОГВАНИЯ НА ГЕРБ И ДПС КЪМ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА.ТАКА ТИКВАТА ЩЕШЕ ДА ОСТАНЕ С РЕЗИЛА"БОСТАН"
219
2
 
16
 
! Отговори
амет преди 9 години
Със тези ежечасни врътки герб се опитват да заблудят обикновените хорица,че нямат,ама моля ви се,нямат никакви намерения да правят коалиция "бостан"А то е видно отвсякъде-и бъдева получените генералски пагони от доган сарай,и синхронизираните действия при атаката на КТБ, и съвместните гласувания на закони-за земята и за големия бюджет,въпреки,че от тези налудни действия държавата ни в този момент не се нуждае.
218
2
 
21
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
Късно е Бойко за китка вече се подложи на ДПС когато гласувахте заедно а веднъж подложиш ли се вече са те ....да не обяснявам с нецензурни думи! Сега думите ти звучат кухо Бойко и колкото и опорни точки да цвъкат герболетките все повече ще оредяват!
217
2
 
12
 
! Отговори
Показахте кои сте преди 9 години
Това не оправдава ГЕРБ за вчерашното им обединение с ДПС и единодушното им гласуване. Поне показаха кои са и си извадиха рогата, стига и вие да сте си отворили очите и да не се доверявате не само на ГЕРБ, а също и на БСП. Тези 2 партии показаха, че ДПС за тях е нещо много велико и не могат да управляват без тази партия.
216
4
 
25
 
! Отговори
Късно е вече преди 9 години
Късно е вече, хората видяха кои сте с вчерашното мнозинство. Късно е либие за китка шарена.
215
2
 
30
 
! Отговори
Колев преди 9 години
Не за първи път Рапона пълни гащите. И за шистовия газ искаше да подпише, но като видя, че ще яде бой се отказа набързо.
214
8
 
36
 
! Отговори
санчо25559 преди 9 години
Народе, внимавай какво правиш! Тоя път Рапона няма да сдаде властта доброволно, лафовете за кръвта по асфалта ги забравете. Сега и черва ще гледа с усмивка, само да е пак премиер.
213
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 44А ГЕРБ беше по средата и пъшкаше горко.
212
6
 
21
 
! Отговори
доктор Гонзо преди 9 години
При някой видове идиотизъм успешно се прилагат съдоразширяващи. За Бокича съдоразширяващите могат да са смъртоносни, той е 50% болен, 50% симулант. Трябва му пургатив и клизма с лайка, нов човек ще стане! Новият човек ще е пак некадърник и самохвалко, но поне няма да гледа толкова страшно :)))
211
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикво, вече видяхме. До вчера целуваше ръката на Доганя, а снимките от това са навсякъде в нета. Сега лижеш к**а на Местаня, сигурно скоро и от това ще има снимка. Резак си ти Бойко. Фес долен. Гласуваш за Тиквата, получаваш Доган.
210
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30 А ГЕРБ беше по средата и стискаше зъби като ремсист!