Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!

Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов
Обновена: 31 юли 2014 14:07 | 31 юли 2014 10:53, Веселина Йорданова
223
Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!
ГЕРБ организира кръгла маса на тема "Сигурност". Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува властта, че в държавата липсва политическа и финансова стабилност.

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват“, изтъкна Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за управленската й програма в областта на сигурността.

Още по темата
Според него политическата стабилност в една държава започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. „Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”, добави Борисов.

Бившият премиер заяви още, че ако няма силни служби и здрава държава, „финансовите акули обикалят над България“.

„Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него са се разклатили и двата стълба - финансова и вътрешна сигурност, което принудило мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни и да прецени, че Законът за Сметна палата, за МВР е по-важен от актуализацията на бюджета и този на НЗОК.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували“, обвини той.

По думите му неслучайно първите решения на това Народно събрание са били „да се ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС“, неслучайно са отнети правомощия на президента.

Борисов обаче предупреди, че когато партиите са слаби и доверието в институциите е слабо, „това е райското време за крадците“.

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравната каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват, каквото искат, да правят, каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, отсече председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за съжаление, ДПС е единствената партия, която се е държала отговорно в тези дни.

„Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента, и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за да отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза: „Моите са се втвърдили, не искат”, разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
Ася преди 9 години
Така е!
168
0
 
0
 
! Отговори
Ментолка преди 9 години
Нагледахме се на желувките межди ДПС и БСП. Дойде времето, в което с тях се приключи! Дано никога повече не ни идва до главите такова нещо, като тройната коалиция!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gerb-sbogom gringo
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ГЕРБ са на власт държавата ни ще е стабилна!
165
0
 
0
 
! Отговори
Ирра преди 9 години
Много хубаво им го каза! Браво, Бойко!
164
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Да оценят управлението си като успешно е най-голямата наглост, защо наистина подават оставка ако е толкова цветущо положението колкото го описаха, Бойко е прав ако бяха направили и прашинка добро щяха да се целуват и хвалят!!
163
0
 
0
 
! Отговори
don_toni1979 преди 9 години
Борисов е прав ако всичко беше наред тези крадци щяха да се целуват като някой гейчета по улицата точно защото доведоха две банки пред фалит и сега се опитват да прехвърлят вината в друг
162
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Държавата е в много лошо състояние. Просто от БСП искат да стоварят цялата вина върху друг. А най-лесния начин е за всичко да е виновно служебното правителство.
161
0
 
0
 
! Отговори
mihaela85 преди 9 години
Целувките им са толкова отровни и лицемерни, че дори и те се страхуват от тях!
160
1
 
0
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
До varg 191 6to za dumi?
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
otchaqn si generale
158
0
 
0
 
! Отговори
ema преди 9 години
Не знам как ще помогнем на страната си в близко време. Завещанието на БСП е най-тежкото наследство, което ни е застигало.
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да говориш глупости, питай твоята креатура президента защо отмени 20% такса за ВЕИ ? Намазани олигарси.
156
6
 
9
 
! Отговори
55 500 преди 9 години
Ако ще от 99 кладенеца вода да вади ,фесът дето го нахлупи си остава. Сега ще се прави всичко възможно ,за да се отклони вниманието от издънката с ДПС. Ама всичко възможно ,сакън, да се потули , да се забрави. Просто наблюдаваите ,свободната и независима преса ,дето се е изравнила с,, най-древната професия на света , как угоднически ,,ще притихне ,,за този гаф.
155
6
 
12
 
! Отговори
Митата преди 9 години
Този се опитва да ни прави на ***. Докато управляваше прибра в НОИ частните пенсионни фондове, ограби Здравната каса с 1.8млрд и сега говори за апокалипсис. Що не помисли докато управляваше как резерва от близо 8 млрд се стопи на 4. До гуша ми дойде от неговите магистрали, които това лято се ремонтират. Не увеличи нито майчинските, детските, заплатите и пенсиите. За сметка на това от контрабанда с цигари с Цв.Цв. си напълниха гушите. Милиардите му са в чужбина.Неговата Цветелина е най-богата
154
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на 6 октомври ще се усетите, но ще е късно, като видите как Цаци, Бареци, ББ, Местановци, Прокопиевци и Пеевци се коалират. Като се върне цинзурата и започнат да ви трият всеки пост.
153
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чак сега се светнах че Бойко като мутра е бил като един древен хайдутин - борец за демуууууукрацията на матряла му...
152
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да бъде зададен въпрос на Главния Прокурор Цацаров. Какви са мотивите му да бави повдигането на обвинения на Мая Манолова и Бареков за брутално нарушаване на предизбирните закони. Мълчанието по въпроса буди съмнение за съучастие.
151
11
 
9
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 9 години
Пак ще го изработим момчета! Аз зная как се печелят избори. Първо обаче баламурника трябва да ни плати золумите. След две-три години като вдигне икономиката на крака, пак ще му спретнем някоя и друга манифестация.
150
4
 
15
 
! Отговори
ПОРЕДЕН АВТОГОЛ преди 9 години
Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов И ТРИУМФАЛНО СЕ ПОГЛЕДНА В ОГЛЕДАЛОТО.