Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!

Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов
Обновена: 31 юли 2014 14:07 | 31 юли 2014 10:53, Веселина Йорданова
223
Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!
ГЕРБ организира кръгла маса на тема "Сигурност". Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува властта, че в държавата липсва политическа и финансова стабилност.

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват“, изтъкна Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за управленската й програма в областта на сигурността.

Още по темата
Според него политическата стабилност в една държава започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. „Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”, добави Борисов.

Бившият премиер заяви още, че ако няма силни служби и здрава държава, „финансовите акули обикалят над България“.

„Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него са се разклатили и двата стълба - финансова и вътрешна сигурност, което принудило мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни и да прецени, че Законът за Сметна палата, за МВР е по-важен от актуализацията на бюджета и този на НЗОК.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували“, обвини той.

По думите му неслучайно първите решения на това Народно събрание са били „да се ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС“, неслучайно са отнети правомощия на президента.

Борисов обаче предупреди, че когато партиите са слаби и доверието в институциите е слабо, „това е райското време за крадците“.

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравната каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват, каквото искат, да правят, каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, отсече председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за съжаление, ДПС е единствената партия, която се е държала отговорно в тези дни.

„Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента, и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за да отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза: „Моите са се втвърдили, не искат”, разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90% от коментарите са на ***.Какво е работното ви време,не изкарахте ли пари за почивка?
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахаха Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка ще се целуват - че той нали всеки ден за нея рева, а сега се почна. След някой друг месец ако вземе власта вече виждам как казва, че прави всичко за да стабилизира нещата, но Орешарски е похарчил парите и ще се вдигнат цените и т.н. зашото няма избор. Да ни е честито! :))
127
5
 
10
 
! Отговори
-10 преди 9 години
И какво се е случило с финансите на хората през изминалата година? Освен, че нарастват депозитите в банките. Ако говориш за финансите на хора на Костов, Рашидов и сие, не виждам връзката с правителството. Когато хора като Борисов спрат да бъдат избирани на ръководни постове, тогава може да приемем, че България е свършила с прехода.
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДИВЕРСИФИКАЦИЯ, АМИ МНОО НЕ СА И ЧУВАЛИ ТАА ДУМА, РЪГАЙ ЧУШКИ В БОБА, ЕЙ МАЛКО СЕ ЧЕТЕ, МАЛКО СА ИНФОРМИРА ТОА НАРОД, ПРОБЛЕМО Е ГОЛЕМ
125
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Борисов Вие забравихте ли, че една година искахте непрекъснато оставката на правителството, а сега говорите друго!
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хотело "почернел" НСО-то се уплашило
123
0
 
21
 
! Отговори
дърт голвм преди 9 години
Има ли изобщо държава на тази територия наречена България?? И е дошло време да грабнем сопите и да наложим ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И ПАРТИИ НА ПРЕХОДА. Забрана за тях .Да се събудим българи.
122
1
 
18
 
! Отговори
bg преди 9 години
ТОГАВА ПРЕДЛАГАМ - ДА СЕ СПРЪТ СУБСИДИИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ И ВСИЧКИ НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДАВИ ПЛАЩАМЕ А СИ СЕ САМОФИНАНСИРАЙТЕ ,КАК ИСКАТЕ НО ПОНЕ ТИЯ ПАРИ ДА СТОЯТ ЗА БУФЕР
121
3
 
21
 
! Отговори
sss преди 9 години
абе пожарникарчето видяхме те и теб какви ги забърка! И твоята сбирщиа и бсп и дпс, абе всички драпате за власт и се гаврите с народа!
120
0
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
Iliana pavlova- https://youtube/watch?v=SeIJmciN8moaz she glasuvam za chernata
119
0
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
Borisov- https://youtube/watch?v=7y0ChoYgSekи сабраа се агроси наоколо
118
1
 
16
 
! Отговори
Кънчев преди 9 години
Лилито Павлова щяла да е следващия премиер. Точно човек, който не може да контролира теглото и нагона си, реши да оправя държавата. Мъка черна, мъка герберска дебелогъза...
117
0
 
21
 
! Отговори
джо преди 9 години
Е нема що, честито. Сега ще видите Плевела и Тиквата какъв служебен кабинет ще подредят, дете в майка ще плаче. За по-нататък не ми се мисли дори...
116
0
 
16
 
! Отговори
Георги преди 9 години
За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. "Това го е казал Левски преди около 150 години. Доста точно описание на тактиката на Тиквата, която дори се кани да приложи втори път. И не само не сме го изгонили извън България,нищо не е конфискувано, ами някой се канят пак да го изберат да дерибейства. Що за хора са това бе, хора или овце са!?Срам нямате ли? Гордост?Малко разум поне?
115
1
 
22
 
! Отговори
санчо преди 9 години
Времето е срещу Тиквата, с всяка секунда става все по-стар, тлъст, ***, отвратителен ******ст. Власт няма да види никога това нищожество надуто.
114
0
 
18
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Разговорите за финансовото състояние на държавата трябва да са между финансисти. Тиквата за какво се обажда, за навиване на маркуч не е ставало дума. Чак акъл дава, *** проклет!
113
1
 
18
 
! Отговори
симо преди 9 години
Кой разклати КТБ взел да пита, егати наглеца! Точно той и Пеевски спретнаха целия цирк, а сега се прави на ударен! Затвор за тебе, Тикво, не власт!
112
1
 
19
 
! Отговори
Фотев преди 9 години
Тиквата и за *** за зеле не става, което доказа за почти един мандат, от повече опити няма нужда.
111
0
 
16
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Мнозинството от народа изобщо няма да гласува, макар да мрази Тиквата и в червата. Не виждат за кого. Но ако Тиквата се върне ще гласуват с камъните.
110
0
 
15
 
! Отговори
говори Москва преди 9 години
Бойко, като беше толкова кадърен и знаеш как да се справяш с трудни ситуации, защо си подаде оставката преди една година, а не оправи държавата? Демек на теб или не ти дреме за народа и страната или си прекалено некадърен да си свършиш работата за която иначе толкова ламтиш