Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!

Когато партиите са слаби, идва райското време за крадците, рече Борисов
Обновена: 31 юли 2014 14:07 | 31 юли 2014 10:53, Веселина Йорданова
223
Ако държавата е стабилна, няма да подават оставка, ще се целуват!
ГЕРБ организира кръгла маса на тема "Сигурност". Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново разкритикува властта, че в държавата липсва политическа и финансова стабилност.

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват“, изтъкна Борисов на кръгла маса на ГЕРБ за управленската й програма в областта на сигурността.

Още по темата
Според него политическата стабилност в една държава започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. „Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”, добави Борисов.

Бившият премиер заяви още, че ако няма силни служби и здрава държава, „финансовите акули обикалят над България“.

„Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Според него са се разклатили и двата стълба - финансова и вътрешна сигурност, което принудило мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни и да прецени, че Законът за Сметна палата, за МВР е по-важен от актуализацията на бюджета и този на НЗОК.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували“, обвини той.

По думите му неслучайно първите решения на това Народно събрание са били „да се ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС“, неслучайно са отнети правомощия на президента.

Борисов обаче предупреди, че когато партиите са слаби и доверието в институциите е слабо, „това е райското време за крадците“.

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравната каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват, каквото искат, да правят, каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, отсече председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за съжаление, ДПС е единствената партия, която се е държала отговорно в тези дни.

„Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента, и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за да отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза: „Моите са се втвърдили, не искат”, разказа лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
19
 
! Отговори
681 преди 9 години
Аман от *** и профани в държавата дето за нищо не стават! Тоя ид.иот води класацията.
148
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тия заяждания на дребно бе ,смешнико! Ако имаш да казваш нещо важно и състоятелно, направи го, но не се чувствай длъжен само да плямпаш простотии. В България партиите са силни само в краденето и в лъжите, в нищо друго. Затова отдавна няма държавност.
147
5
 
13
 
! Отговори
съученичка преди 9 години
Това е най-големия лъжец и крадец !Редовно децата около мен бяха без химикали, тетрадки, линии и др.
146
2
 
9
 
! Отговори
ДЕФА преди 9 години
а е бонак..тоя червен конец ти го вързаха да не хващаш уроки ли е красавец...кога ГЕРБ и ТИ ще направите някоя качествена пълнометражна комедия,че на вас ви се навързаха доста епизоди а ти можеш да засенчиш дори и мистър бийн;)
145
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
и то4но такива де не могат да 4етат с извинение станали не знам как по 4ия линия се ма4ат да командват казвам го това за6тото гледам какво ли не мислех преди 4е са само на едно оказа се 4е са визобилие и затова мисля да не гласувам за ни един докато не се оправят и не се сетят да работят а не да си турят които им падне
144
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересномие как да се целуват бре като кои мисли парво за малкия и всеки гледа да прекара некого нее ли краино време тоя народ да се осазнае 4е като се прекарва ни6то не помага а пре4и а пак 6то останало за другото или глупавия да командва а умния да стои в ка6ти предлагам следва6тото правителство което и да е да не си набират неграмотници които даже не могат да 4етат и ходят само на края на мандата за от4ет на работа а да са кадарни хора по простата при4ина 4е познавам такива не един или двама
143
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ако ББ продължи и се коалира с ДПС тогава вече БЪЛГАРИЯ загива окончателно.не ми е ясно как Д.Пеевски викаше на цветанов в началото на този парламент пращаше го в затвора а сега рамо до рамо.това ако не е прнография здраве му кажи.и много други такива погледнете ги по клиповете в интернет.явно още една банка ще фалира да могат да купят изборите.
142
2
 
7
 
! Отговори
seira преди 9 години
КОЛКОТО ЗА "ДРУГАРЯ" БОРИСОВ, ФАКТА ЧЕ СЪЩИЯ Е ОТКРОВЕН, САМОВЛЮБЕН Е "ОЧЕИЗВАДНАТА" ИСТИНА...НА ВСИЧКО ОТГОРЕ ВЛАСТОВИТЕ МУ АМБИЦИИ И МЕТОДИ НА УПРАВЛЕНИЕ СИЛНО НИ НАПОМНЯТ ЕДИН ДРУГ "ГЕРОЙ" ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТОРИЯ, ДОНЕСЪЛ НЕИЗЛЕЧИМИ БЕДСТВИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО...ЗА СПРАВКА: ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ "ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ" (режисьор МИХАИЛ РОМ)
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе то ще излезе нещо скрито ама да видим какво ще стане,всеки подмята това онова,някоя сутрин да не усъмнем като кипър
140
3
 
6
 
! Отговори
Боян преди 9 години
В момента слушам физкултурника-апартаментаджия от герб в " лице в лице". Водещата му зададе пет пъти въпроса ,дали той ще бъде пак министър на вътрешните работи в следващото евентуално правителство на ГЕРБ . Той ,пет пъти избяга от верния отговор ,като шикалкавеше врели некипели ! А,верният отговор трябваше да се каже и той е : Няма да бъда министър ,защото ще влизам в затвора за поне седем години . След мен идва и Борисов ,затова и той няма да бъде премиер !
139
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Господи! Такава простотия ,такава тъпотия "струи" от този човек ,че се чудя до там ли сме стигнали в отчаянието си ,та го бяхме направили премиер. Българи, слушайте го какви ги "плещи". Този за един ден си променя поне три пъти мнението ,този на ден казва толкова нелепости ,че Алековия бай *** буквално бледнее пред неговия "интелект".
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми да ти го сложат по комшийски без вазелин,но предполагам,че ще ти хареса. Всеки нормален българин,без да е *** националист,знае ,че турция е нашия естествен враг,а всеки фес се домогва до северните вилаети
137
6
 
3
 
! Отговори
stoian79 преди 9 години
BORISOV MUTRO KUMUNISTITE MOJE DA SE CELUVAT NO NE TE PIHA KAFE S DPS A TOCHNO TI PI KAFE S DPS TAKA CHE I TI SPADASH KAM GRAFATA KOMUNIST.BULGARIA-MONARHIA.
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIKVO OSHTE LI SYBIRASH DUPETATI DA SE KANDIDATIRAM PRI TEB RABOTATA E CARSKA 2-3 DENQ V MESECA I PREZ DRUGOTO VREME SI DJITKASH DETO SI ISKASH I POKRADVASH NA VOLQ
135
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това тъпо парче,предният път изхарчи де, квото се докопа с нулев ефект,а сега реве за 5-6 милиарда заем само за първата година. Този,ще ни доведе до просешка тояга,а в личните им с Цецка сметки,ще има 3-4 милиарда
134
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOKO STIGA GOVORI ZA CELUVKI I SEKS NE SI INERESEN KAJI PO DOBRE KAK SASIPAXTE ***?ZASHTO SA TI TIQ 3.4 MILQRDA ZAEM?MALKO LI TI BQXA ONIQ 8 MILQDRA I ONIQ OT ZDRAVNATA KASA DET OKRADE?TE TOVA KAJI PO SYSHTESTVO KVO PLESHRISH GLUPOSTI
133
5
 
8
 
! Отговори
mahalaudi преди 9 години
13.08.2013г. пред БНР ББ:"С г-н Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива часове, в които самият той избягва да говори, защото е неадекватен"31.07,2014г. ББ Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента"Специален поздрав за тези които пак и все още вярват на страдащия от раздвоение на паметта и личността ББ въртиопашкин.
132
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, като беше толкова кадърен и знаеш как да се справяш с трудни ситуации, защо си подаде оставката преди една година, а не оправи държавата? Демек на теб или не ти дреме за народа и страната или си прекалено некадърен да си свършиш работата за която иначе толкова ламтиш е затова няма да гласувам за Герб
131
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като се върна от Америка Бойко заяви че трябват пет милиарда незавано кой му го каза още тогава я кажете
130
5
 
16
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 9 години
КОЙ РАЗКЛАТИ КТБ И ДЪРЖАВАТА ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ? ОТГОВОРА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И ТОЙ Е - БЕЗ-ХА-БЕР-НИ-КА ОТ ГЕРБ , КОЙТО ПАК СЕ КАНИ ДА НИ СТАВА ПРЕМИЕР ! ВИДЯ ,ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ВЪЗСТАНОВИ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ ,ДЕТО БОЙКО ГО ИЗДУХА ЗА РАЗНИ ДАЛАВЕРИ И СЕГА ИСКА ПАК ДА ХАРЧИ ЧОВЕКА БЕ ! ДАЙТЕ МУ ПАК ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ И ЩЕ ВИ ОПРАВИ ОКОНЧАТЕЛНО !