БСП: Президентът застрашава националната сигурност

Социалистите са против да има рокада в разузнаването
Обновена: 22 авг 2014 14:09 | 22 авг 2014 14:00,
80
БСП: Президентът застрашава националната сигурност
Атанас Мерджанов. Снимка: архив, БТА

БСП обвини президента и кабинета му, че се превръщат в заплаха за националната сигурност заради намеренията им да освободят шефа на военното разузнаване Веселин Иванов. Социалистите предупредиха и че мащабът, с който се извършват рокадите във властта, говори, че намеренията на държавния глава са за дълъг мандат на служебното правителство.

Информацията, че военният министър готви смяна на шефа на „Военна информация“ се появи преди дни в пресата. Днес пък председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов обвини военното разузнаване, че все още не е предало 33 000 военни досиета, каквато договорка има между властите.

Още по темата
БСП припомни, че смяната на шефа на военното разузнаване е правомощие на държавния глава.

„Вместо президентът да бъде гарант на националната сигурност, с импулсите, които дава, се превръща в опасност за националната сигурност“, коментира говорителят на социалистите Атанас Мерджанов. Според него на фона на процесите в Украйна, на Балканите и в Близкия изток, такава смяна ще окаже негативен резултат върху работата на службите.

Мерджанов припомни, че Веселин Иванов е назначен от ГЕРБ, но не е сменен от БСП-министъра Ангел Найденов заради добрите му резултати и положителните оценки на партньорските служби.

„Комисията по досиетата обикновено се възбужда в предизборен период“, каза Мерджанов по повод изказванията на шефа й Евтим Костадинов, който преди няколко мандата беше депутат от БСП. Говорителят на социалистите повтори, че партията е за закриването на Комисията.

„Струва си президентът и служебното правителство да озаптят дейността на Евтим Костадинов“, каза още Мерджанов.

Военният министър по времето на кабинета „Орешарски“ Ангел Найденов обясни, че чувал две причини за евентуалната смяна на Иванов. Едната била, че не е военен, а другата - непредадените архиви с данни на чуждестранни граждани, сътрудничили на военното ни разузнаване. Ангелов обвини за рокадите министъра по времето на ГЕРБ Аню Ангелов и неговия „партиен кръжец“.

Червените припомниха, че промените в Закона за досиетата, касаещи чуждестранните граждани, бяха внесени от сегашния МВР-шеф Йордан Бакалов и подкрепени от ГЕРБ. Затова според социалистите кабинетът е амалгама от реформатори, протестъри и хора на ГЕРБ.

БСП отново атакува служебното правителство за много рокади на всички нива в държавата. „Намеренията на Росен Плевнелиев очевидно целят далеч по-дълъг мандат от срока на служебното правителство и това личи от ревизията на обществени поръчки“, каза Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
2
 
! Отговори
Аню Ангелов преди 9 години
най-възрастния бг генерал, изритан от Военното разузнаване поради глупостта му и служебна непригодност. Опитите на такива като него и Шаламанчето да затрият последната работеща структура не водят до нищо добро
48
8
 
6
 
! Отговори
национал преди 9 години
Щом червените *** са недоволни, продължавайте все така, г-н (член на БКП от 1977г. и доскорошен червен ***) Близнашки и г-н (синче на видня ортодокслаен комунист от ОК на БКП Благоевград Асен Плевнелиев) Плевнелиев!На прав път сте.
47
8
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 9 години
До ГЕРБСПЯ се уточнете! Сега ГЕРБ с БСП ли ще е, с ДПС ли ще е или с РБ? Щото всичките сте ревнали срещу ГЕРБ, че ще е с някой друг, пък те искат да играят соло.Тролите ли? Тролите ли, тролчета мамини сладки?
46
2
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
Имам само един въпрос: Защо при обявяването на всяка ОПРОНА ТОЧКА на червените милиционери, тя става новина 1 по всички сайтове и медии? Нали бяха на ДПС?Единственият извод е, че Делян, ДПС, БСП и всички издънки на "дясно пространство", начиналистически герои и други *** - всичко това е едно цяло, което работи само и единствено за запазване на статуквото...Принципно не е много сложно за разгадаване, но те разчитете, ч с такъв интелект разполагат само малка част от хората...***!!!
45
12
 
2
 
! Отговори
СИН ПАТЛАДЖАН преди 9 години
искам да съм червен домат, ама като не ми узрява ТИКВАТА
44
2
 
11
 
! Отговори
ДО МЕРЖАНА преди 9 години
Защо Волен като предава България на руснаците и Страхил като предаде и унизи България пред сирийския диктатор няма последствия? Защо се замълча за тези действия?
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАДа видим колко хора ще събереш! Червените бабички от "контрапротеста" и Мишо Шамара. Я има 20 човека, я не.
42
4
 
17
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Щом червените *** са недоволни, продължавайте все така, г-н Близнашки и г-н Плевнелиев!На прав път сте.
41
17
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
ПРОТЕСТЕН МИТИНГ НА 8 СЕПТЕМВРИ НА КОАЛИЦИЯ АНТИ-ГЕРБ: КАТЕГОРИЧНО НЕ! НА ВРЪЩАНЕТО НА МУТРИТЕ НА ВЛАСТ!НЕ НА МАФИЯТА,НЕ НА МОНОПОЛИТЕ,ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧИМ!!!
40
17
 
5
 
! Отговори
ТИКВАТА ГЛЕДА УМНО преди 9 години
и рита топка, щото знае, че паричките му не са във фалиралата банка.
39
13
 
8
 
! Отговори
ГЕРБСП преди 9 години
''Трябва да се противопоставим на задкулисието в България. Необхдоимо е да се пресече интимното взаимодействие между олигарсите и държавниците'' - каза Плевнелиев и влезе в стая 209 на граднхотел 'Виена'.
38
8
 
20
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Не президентът, а мафията бспдпсатака са заплаха за националната сигурност и въобще за физическото оцеляване на народа. Сега идват и подкрепленията им Бареков и агент Гоце със същата цел.
37
5
 
5
 
! Отговори
Всеки шоп преди 9 години
трябва да мина на проверка с ШОПОМЕТЕР дали е истински ШОП или скрита американска ***
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е толкова нагъл и безочлив, че изглежда е обучен лично от Станишев. За такава дарба трябват частни уроци!
35
10
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Всичко бесепарско и русофилско трябва да се измете от коридорите на властта. Ако може и да им се създадат подходящи условия за заминаване на възток.
34
7
 
3
 
! Отговори
МАХЛЕНСКИ ДиМОКРАТ преди 9 години
Искам лЮстрация на Черния човек в Белия дом
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30Веселин Иванов е назначен от ГЕРБ, но не е сменен от БСП-министъра Ангел Найденов заради добрите му резултати.Въобще направи ли си труда да прочетеш статията. После като ти кажат че си платен драскач, зомби, *** ... се обиждаш.
32
4
 
4
 
! Отговори
Неграмотниците преди 9 години
от УСА амбасадата поне да не пишат за пУмийни ями, ами да вземат да си измият устите, яе от *** на краварски *** не миришат много добре
31
2
 
17
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
И все пак руския външен министър нарече България (разбирай БСП) - Троянски кон! Човека може би е запознат с троянския край и тамошната ПЪРВИЧНА ПАРТИЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ. А "Южен потоП" вече "усвои" вече доста пари от бюджета чрез "сводника" СтойнеФ!
30
2
 
19
 
! Отговори
демократ преди 9 години
БСП трябва да бъдат съдени за ограбването на държавата(фалита на държавни предприятия стана под тяхна диктовка.всички директори-БКП на държавни фирми получиха инструкции как да фалират и източат предприятия и банки).Сключват постоянно сделки с руската мафия и даже под прикритие на църквата.Затова станаха толкова набожни ***.Помните ли Кремиковци,Белене,сега ЮП всичко е схеми на крадене.Нали са социалисти защо имат най-много милионери?