БСП: Президентът застрашава националната сигурност

Социалистите са против да има рокада в разузнаването
Обновена: 22 авг 2014 14:09 | 22 авг 2014 14:00,
80
БСП: Президентът застрашава националната сигурност
Атанас Мерджанов. Снимка: архив, БТА

БСП обвини президента и кабинета му, че се превръщат в заплаха за националната сигурност заради намеренията им да освободят шефа на военното разузнаване Веселин Иванов. Социалистите предупредиха и че мащабът, с който се извършват рокадите във властта, говори, че намеренията на държавния глава са за дълъг мандат на служебното правителство.

Информацията, че военният министър готви смяна на шефа на „Военна информация“ се появи преди дни в пресата. Днес пък председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов обвини военното разузнаване, че все още не е предало 33 000 военни досиета, каквато договорка има между властите.

Още по темата
БСП припомни, че смяната на шефа на военното разузнаване е правомощие на държавния глава.

„Вместо президентът да бъде гарант на националната сигурност, с импулсите, които дава, се превръща в опасност за националната сигурност“, коментира говорителят на социалистите Атанас Мерджанов. Според него на фона на процесите в Украйна, на Балканите и в Близкия изток, такава смяна ще окаже негативен резултат върху работата на службите.

Мерджанов припомни, че Веселин Иванов е назначен от ГЕРБ, но не е сменен от БСП-министъра Ангел Найденов заради добрите му резултати и положителните оценки на партньорските служби.

„Комисията по досиетата обикновено се възбужда в предизборен период“, каза Мерджанов по повод изказванията на шефа й Евтим Костадинов, който преди няколко мандата беше депутат от БСП. Говорителят на социалистите повтори, че партията е за закриването на Комисията.

„Струва си президентът и служебното правителство да озаптят дейността на Евтим Костадинов“, каза още Мерджанов.

Военният министър по времето на кабинета „Орешарски“ Ангел Найденов обясни, че чувал две причини за евентуалната смяна на Иванов. Едната била, че не е военен, а другата - непредадените архиви с данни на чуждестранни граждани, сътрудничили на военното ни разузнаване. Ангелов обвини за рокадите министъра по времето на ГЕРБ Аню Ангелов и неговия „партиен кръжец“.

Червените припомниха, че промените в Закона за досиетата, касаещи чуждестранните граждани, бяха внесени от сегашния МВР-шеф Йордан Бакалов и подкрепени от ГЕРБ. Затова според социалистите кабинетът е амалгама от реформатори, протестъри и хора на ГЕРБ.

БСП отново атакува служебното правителство за много рокади на всички нива в държавата. „Намеренията на Росен Плевнелиев очевидно целят далеч по-дълъг мандат от срока на служебното правителство и това личи от ревизията на обществени поръчки“, каза Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
2
 
! Отговори
ПЛЕВНЮ преди 9 години
бил най-новия български ПЕЙТРИЪТ. След бай-*** де. Изтребвал всичко насоколо. Всичко българско
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сменяяяяяй. Тази пумийна яма която оставиха другарите от БСП има нужда да се почисти малко. Бих препоръчал и централата на комунистите да се премести, от *** 20, на 4ти км, парти центъра, там ще се чувстват удобно и комфортно, тъкмо пуснаха и цариградско, ще ходят за нула време до работа... или директно ще живеят в офиса... с бели ризи с дълъг ръкав...
27
3
 
3
 
! Отговори
Бре, бре преди 9 години
що люстриращи, /проституиращи/ имало тука
26
4
 
3
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 9 години
това е човек, живял в пещера т.е. ПЕЩЕРЕН ЧОВЕК. Е, силно казано човек
25
6
 
12
 
! Отговори
Що бре нещастник? преди 9 години
Що бре ***?Да не пострадат агентите на другаря ти Путин ли?Ами то имаше текст в наказателния кодекс за държавна измяна,но Орешарски,Станишев и цялата червена шайка още са на свобода.След като България е В НАТО и ЕС всяко действие в полза на Руския окупатор е държавна измяна.Прочети текста в НПК и марш в затвора червен фашист,или чемадан,вакзал и Масква до като не са те закопчали.
24
2
 
18
 
! Отговори
менте преди 9 години
лустрация и доживотна забрана на лицата с досиета да участват в политиката.
23
20
 
10
 
! Отговори
ПЛЕВНЯЯЯ, БЪРКАШ ТИК преди 9 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ПАРТИЕН ГЕРБЕРСКИ ТАЛИБАН И НАИСТИНА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. НИКОЙ НЕ ГО ПИТА И КАТО СЕ ИЗЦЕПИ СРЕЩУ РУСИЯ, ЮЖЕН ПОТОК, СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН, СНЕМА ДОВЕРИЕ ОТ ЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВО - ВЪОБЩЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТ НЕЩАСТЕН. ЯВНО ПРИ НАЗНАЧАВАНЕТО МУ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, МУТРАТА ГО Е ЧУКНАЛА ПО СИЛНО ПО ПРАЗНАТА КРАТУНА И ЗАТОВА Е НЕВНЯТЕН.
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове, Мамя Манолова-Галева е в сайта - кръстила се е АНОНИМНА. и възхвалява умрЕлата социалистическа партия :D
21
13
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До ТошкоТошко, много Плоско, очеивдно си поредния пян и дрогиран *** на ***!Ако имаше очи и уши щеше да си разбрал, чеБСП подкрепи Вашингтон при кризата в СирияБСП подкрепи новото анти-руско правитеслтво в УкрайнаБСП се обяви за санкции срешу РусияБСП спря Южен ПотокБСП даде 7ми блок на Уестингхаус, част от The Rockefeller FoundationСтанишев бе шеф на ПЕС, от която пък бе Шулц-президент на ЕвропарлментаТи въобще имаш ли грам мозък бе кавалче, мъничко и смешничко, кажи си ?
20
7
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
АЛО- ТИ СИ *** ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕШ И ПРАВОПИСА КАКТО ТРЯБВА. С КАКВО МИ СЕ ГОРДЕЕШ?!- ЧЕ СИ *** ИЛИ , ЧЕ СИ *** И НЕ ВДЯВАШ ОТ НИЩО ?!!!!!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе за 25 години са управлявали всякакви "партии" ,и до сега има само беззаконие и ограбване ?!?! За какви комунисти и антикомунисти говорите !?!? Има тарикати и бунаци ,тарикатите са всички управлявали,а бунаците кои са,сами се сетете :)
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези буклуци така и не се научиха как кога и колко да си отварят гнусните усти!
17
5
 
27
 
! Отговори
Джон Ленин преди 9 години
Единствения начин бсп да помогнат на България е да емигрират. Да вземат и гласоподавателите си със себе си, тук нямаме нужда от ***.
16
2
 
25
 
! Отговори
Krezimor преди 9 години
Най-големите бастиони на ДС и БКП са Българската Армия (в частност службите за сигурност - Военна информация, Национална разузнавателна служба, Национална служба за сигурност, Национална служба за охрана), Полицията и Прокуратурата. Ако изхвърлят отрепките, лапащи държавни пари от там, тогава може да се оправи България. Бъкано е там с ***, които уреждат там свои роднини и приятели. На това трябва да се сложи край веднъж, завинаги.
15
5
 
16
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
А коя партия в България е ТРОЯНСКИ КОН на Путин в ЕС?...... БСП! и БСП-лава България!
14
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв президент е този, нали декларира, че е от ГРОБ?! "Обединител" на нацията? Или болно човече, избрано с няколко чувала бюлетини, организирани и пренасяни от още по-болни "хора", членове и симпантизанти на Групировката?! Или пък да погледнем назначението на Лизашки, не е ли осребряване на лиготийте му в Университета, подскачането на площада и събирането на "подписка" с голям процент фалшификации? Вижте и политическият кабинет на другаря "професор"?! Или пък голяма част от министЕрите? Наглец!
13
3
 
19
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Всите агенти на ДС-КГБ трябва да бъдат лишени от държавни служби и после от пенсии.
12
10
 
9
 
! Отговори
червен боклук преди 9 години
Сега БСП умря, приснавам си!Вече ще гласувам ГЕРБ!Особено доказани партийни кадри като Плевнелиев, кандидат член на вузовския комитет на БКП при ВМЕИ В.И. Ленин", не просто редови член на БКП!Фронтиери като Цачева, която даже не се срамува, че е била секретарка на ОС на БКП Плевен!Аню Ангелоев Делегат на 13-ия и 14-ия конгрес на БКП и член на ОК на БКП в Стара Загора.ГЕРБ ПОБЕДА, идеята е жива!!Напред, хоризонтът е скромен пред нашата ВОЛЯ !!
11
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом комуниста е против, значи е добре за България. Не ми трябва да знам повече.
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички цоциалисти - при Луканов! Веднага!