Няма да има прошка и за политици, ако купуват гласове!

МВР работи по сигнал за купуване на гласове в София, съобщи Бакалов
Обновена: 23 авг 2014 15:12 | 23 авг 2014 10:37,
110
Няма да има прошка и за политици, ако купуват гласове!
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Йордан Бакалов е предупредил някои от политическите лидери, че няма да има прошка за никой, ако бъде хванат да купува гласове. Той даде да се разбере, че полицията няма да се колебае, ако трябва да разследва и политически лидери за търговия с вот.

Още по темата
„Няма деление на хора, които извършват това”, каза Бакалов пред „Нова телевизия”.

Вътрешният министър обясни, че не е задължително политиците да бъдат подслушвани. „Има си оперативни методи и способи, дадени са инструкции”, каза той. „Няма да има прошка за никой, ако е сгазил лука, ще си носи отговорността”, допълни МВР-шефът.

"Най-важната ми задача е да гарантирам провеждането на честни избори”, каза още Бакалов. Той призова и политическите сили да помогнат на полицията и да не купуват гласове. „Имах разговори с някои от тях, които ми гарантираха, че са забранили на техните структури да извършват тази дейност. Предупредих ги, че няма да бъде правен никакъв компромис”, категоричен бе министър Бакалов.

Полицията работи по сигнал за купуване на гласове в София. Това обяви вътрешният министър Йордан Бакалов пред Нова телевизия. Сигналът за търговия с вота в столицата е подаден вчера. МВР-шефът отказа да каже коя партия иска да купи гласовете на софиянци, но обеща да я обяви след изборите.

Според Бакалов разпределението на ролите в купуването на гласове се прави сега. „В момента се разпределя кой за какво отговаря в схемите”, разясни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо да не каже коя е партията сега??!! Нищо не му забранява това. Да лъсне Бареков с малкото му останали мънгизи от КТБ
27
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 9 години
Те гласове няма да се купуват, защото това е почти невъзможно. Ще се купуват бюлетини и подправят резултати. Тия работи не се следят и са в изгода на Борисов. Няма и да чуете за подправени документи, освен някой слаб вой от журналистите. Раздаването на пари на хората за да гласуват за някой, няма нищо общо с купуването на гласове, защото никой не може да накара някой да гласува за дадена партия в тъмната стаичка. Това става в "светлата стаичка" чисто и почти законно.
26
0
 
9
 
! Отговори
reostat преди 9 години
егати и цирка
25
1
 
14
 
! Отговори
Че сме тъпи, тъпи см преди 9 години
Купуват се секции, а не гласове. И се влачат бюлетини с чували. Не ни правете на улави.
24
3
 
7
 
! Отговори
георги преди 9 години
Бакалов е сложен на поста за да фалшифицира изборите, само демонстрира дейност . ГРЕБ имаха цял мандат и нищо не направиха, та сега ли! Известно е, че най-големите купувачи на гласове са те.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в община руен дпс почна системно да купува гласове таз община не се ли намира в бг или е анадола в турциа
22
0
 
9
 
! Отговори
смееехх преди 9 години
Смеееех. Политици да говорят за честни избори - най-новия виц. Смеееех.
21
0
 
3
 
! Отговори
Руми преди 9 години
До Стария ТучНа писалите минуси пред истината. Засрамете се. Човек трябва да има познания и достойнство, за да дава мнение. Иначе съдбата го наказва.
20
5
 
4
 
! Отговори
да е ясно преди 9 години
Т нар Влачене на чували с бюлетини няма абсолютно никакво значение-Обяснявам: Бюлетините са изброени и всичко е описано в поне 30 идентични протокола,които са отнесени в партийните централи.Чувалите с бюлетините са едно голямо бреме зачленовете на избирателните секции ,които трябва да ги предадат за съхранение и това е най- тежката невидима част в изборната нощ.Тези чували са запечатани и подписани от 7 те члена на комисията.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на България й трябва спешно диктатор.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков значи увисва
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха вервайте ми !
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kакво означава "няма да има прошка за купуване гласове"?!? Трябват разстрели и то публични, за назидание......
15
4
 
3
 
! Отговори
Гласуват и доброволн преди 9 години
Гласуващите безплатно за ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака и пр. са истинският проблем. Това са интересчии. Тези формирования доказаха във времето, че са бандитски корпорации, а не партии.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо се изплашиха. Притесниха и производителити на кебапчета, че вече бяха предвидили големите печалби по изборите. 20 години едно и също.
13
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИН ТУРЧИН преди 9 години
КЪМ ЗАСЛЕПЕНИЯ ПОДДРЪЖНИК НА ДОГАН-БЯХ ЛИЧНА ОХРАНА НА ДОГАН В ЕТАПИТЕ НА ПРОХОЖДАНЕТО МУ,СЕГА СЪМ ПРОГРАМИСТ.ДОКАТО СМЕ РАБОТИЛИ С НЕГО,ТОЙ ДАВАШЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ НА ТАНЦЬОРКИ,ОТКОЛКОТО НА НАС ЗАПЛАТА.БЕЗ КОМЕНТАР.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не им стискаше да въведат задължително гласуване или образователен ценз? Ако има поне образователен ценз елиминираме *** и *** от уравнението, което ще доведе до коренна промяна в представителството и в резултатите. То се знае защо не искат - няма истински натиск, българите спят.
11
1
 
12
 
! Отговори
ЕДИН ТУРЧИН преди 9 години
ЕСТЕСТВЕНО ПОЯВИ СЕ ПОДДРЪЖНИК НА ПРАЗНИТЕ ИДЕАЛИ НА ДОГАН И ПИШЕ МИНУСИ.ПОСЛАНИЕ-ДОКАТО ИМАТ НУЖДА ОТ ТЕБ ЩЕ ТЕ ИЗСТИСКАТ,ПОСЛЕ СИ ЗА *** СЕГА СИ ЗАСЛЕПЕН,ШЕ РАЗБЕРЕШ ЕДИН ДЕН!
10
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
mi po malko ot 30% glasuvali i vse po malko stavat kak nqma da se kupuvat glasove
9
5
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Чували с бюлетини ще се разрешава да влачат единствено на депутатите от ГЕРБ.