ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов

"Не повече от пет ще са партиите в следващия парламент"
Обновена: 25 авг 2014 14:05 | 25 авг 2014 11:29, Камелия Цветанова
189
ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ ще има втори управленски мандат с премиер Бойко Борисов, закани се зам.-председателят на партията Цветан Цветанов по bTV.

Още по темата
Той обеща, че всичко започнато по време на първия мандат на ГЕРБ ще бъде продължено и като приоритети в управленската програма, която ще е готова през септември, посочи инфраструктурата, образованието, европейското развитие, сигурността.

„За да има промяна на това, което се наблюдаваше през последната година, трябва да имаме над 121 гласа. Аз съм убеден, че ще имаме“, заяви Цветанов и прогнозира, че в следващият парламент ще има пет партии. 

Според него не е правилно да се твърди, че служебното правителство готви служебна победа за ГЕРБ.

„Предишното правителство не успя да се справи с купуването на гласове и няма как сега който и да е премиер да не направи промени, за да гарантира честността на изборите, а областните управители ще са гарант, че няма да се купуват гласове, защото МВР абдикира от това“, коментира политикът.

Той не даде заявка, че се готви отново да оглави вътрешното министерство.

„Когато е ясна управленската програма, няма значение кой е съответният министър, важен е капитанът на отбора”, отсече той, но все пак припомни успехите си.
 
„Когато бях вицепремиер и министър, отвличанията спряха, имахме въоръжени групи за поръчкови убийства, заловихме тонове наркотици”, подчерта Цветанов, след което се похвали и с признания от силовите органи на други държави.

Според него сега обаче това, което е останало като наследство в МВР,  е трагично - убийства, побои, въоръжени грабежи.

„Ако ГЕРБ получи силно мнозинство, лидерът ще реши кои ще бъдат министрите му. Когато ГЕРБ спечели изборите и е лидер в това управление, ще бъде лидер и в управленските решения”, коментира още Цветанов.

Според него политическата сила трябва да мобилизира максимално усилията си, за да има 121 депутати и да управлява с тези, с които говори на общ език.

Зам.-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че след 5 октомври Реформаторският блок отново „ще седне на една маса с лидера Борисов”.

„Реформаторският блок беше прекалено рязък, остър, непоследователен. През октомври пак трябва да седнат на една маса с Борисов”, призова Цветанов.

Той съобщи, че ГЕРБ ще регистрира 480 кандидат-депутати, като повечето ще са ясни до края на седмицата.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи, както и заместникът му Цветанов.

Според Цветанов правителството на Пламен Орешарски, след като не подписа Споразумението с Европейската комисия, е лишило от възможността общините и изпълнителната власт да ползват средства от новия финансов програмен период.

По думите му средствата в новия финансов програмен период 2014-2020 г. са в размер на 32 млрд. лв. и може да не бъдат усвоени.

„В момента 2014 г. и 2015 г. се очертават нулеви заради това, че 2013 г. тези, които казаха, че са експерти, и тези, които се противопоставят на това, което правеше ГЕРБ, не можаха да постигнат ей това споразумение”, коментира още Цветан Цветанов.

След като се заля с кофа ледена вода в подкрепа на децата с аутизъм, той заяви, че ще направи и дарение от 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб ще копува ама якоо щом служебното правителство е купено какво очаваш българино ама ние не сме стадо а ***
112
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, като беше толкова кадърен и знаеш как да се справяш с трудни ситуации, защо си подаде оставката преди една година, а не оправи държавата? Демек на теб или не ти дреме за народа и страната или си прекалено некадърен да си свършиш работата за която иначе толкова ламтиш
111
3
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
И ТЪИ- Б С П НЕ УСПЯ ДА СЕ СПРАВИ С КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ, НО СИГУРНО Г Е Р Б ОТЛИЧНО ЩЕ СЕ СПРАВИ ЗАЩОТО И ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ОТ ТЕХНИ ХОРА, А И ЗНАЯТ ЧАЛЪМИТЕ- С МНОГО ПАРИ АМА МНОГО
110
4
 
14
 
! Отговори
до 130 преди 9 години
трябва найстина да си на антидепресанти щом гласуваш за Герб
109
1
 
6
 
! Отговори
до 130 преди 9 години
знам те кой си я ми кажи *** и баща ти защо гласуваха дълги години за БКП
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Печалби от зелена енергия: 1- Валентин Златев (пръв приятел на Б.Борисов, в началото ББ вземаше решения в хотела и на яхтата му) с годишна печалба18-19 млн лв. 2. Иво Прокопиев (близък с Плевнелиев, Цветелина Б., Борисов) 3.Николай Вълканов (Мултигруп) 4.Цветелина Бориславова (беше жената до Борисов, съдружници в много фирми, 3-та по богатство в Б-я)- малко над 9 млн лв. 5. Общинският съветник от Герб Тодор Начев- 7,6 млн лв. 6. Владимир Аличков с 6,7 млн. лв. 7. Светослав Донев с 5,6 млн. лв.
107
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвам, каква въпиюща простотия се лее тук, червени *** и атакистки психопати скудоумничат,призовавайки ни да си харесаме отново Волен,Станишев - на всекиго, според вкуса ! Очевидно е, че в тази държава са останали болшинство *** и ***, за които няма места в психиатриите, за това си стоят по къщите, и не си пият антидепресантите !
106
2
 
5
 
! Отговори
Байо преди 9 години
До 126За БСП, ДПС и АТАКА и аз не съм гласувал никога. За ГЕРБ веднъж. Не виждам на политическата сцена кой е достоен, ти виждаш ли?
105
14
 
5
 
! Отговори
художника преди 9 години
Не съм за Борисов, но той е средството да махна БСП и ДПС от властта. А като ги махна от власт, после каквото дойде ще е по- добре от сега. Проста аритметика, нищо повече!
104
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, не допускай Бойко да стане премиер след изборите. - Молили се мутри, измамници, крадци, мошеници...
103
0
 
6
 
! Отговори
до Байо преди 9 години
Байовото не гласувам за Герб,БСПи ДПС а ти си гласувал и твойте родители дълги години за БКП
102
4
 
7
 
! Отговори
до 120 преди 9 години
теб май още ти дрънкат петолъчки в главата след като си за Герб
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя *** няма ли да го съдят вече.айде че Ранърса го заболя ръката вече.
100
1
 
3
 
! Отговори
Байо преди 9 години
До АЙДЕЕ айде кажи ти за кой ще гласуваш като толкова знаеш. Айде чакаме!
99
4
 
8
 
! Отговори
медуза преди 9 години
Цецо от таз ледена кофа мозъкът ти е изтръпнал като умряла херинга !!!
98
5
 
9
 
! Отговори
АЙДЕ преди 9 години
Правими впечетление че във повечето медии(бтв, нова тв., труд стандарт и т.н) почва пак кампания по възхвала на ГЕРБ.В други страни биха написали в стататията "обвиненият в ......... Цветан Цветанов"За тия хубавци се пише или хубаво или нищо. Ако те пак дойдат да управляват това ще означава че нямам място тук.Тия ако са демократична партия, не знам какво е тоталитаризъм с не сменяем вожд.Абе да са ви честити, всеки народ си заслужава управниците!
97
6
 
8
 
! Отговори
24 преди 9 години
тук само комунисти ли коментират? Нали ги видяхме що са стока са СерГЕЙчо и Орешарчо и Местанчо.Като няма алтернатива в дясно и ляво.Добре е като ходите по ремонтирани улици и булеварди и магистрали.Може да са крали и ГЕРБ но поне малко и за хората оставят след тях.Къде е сега Станишев защо избяга в Брюксел???????
96
7
 
7
 
! Отговори
АТАКА - ПОБЕДА! преди 9 години
Прочетете управленската програма на ПП АТАКА "Планът Сидеров срещу колониалното робство".
95
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувайте за Боко,Цв Цв ,Ваньо Танов,Цецка Цачева,Деси от Дулуво,Лъчо мозъка,партизанската внучка Павлова-Пиги,Калинки пици бири а честито българино после тия като се оакат няма да ми викаш ама и тия са като ония
94
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРУПИРОВКА ЗАЕЖЕДНЕВЕН РЕКЕТ НАБЪЛГАРИЯ