ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов

"Не повече от пет ще са партиите в следващия парламент"
Обновена: 25 авг 2014 14:05 | 25 авг 2014 11:29, Камелия Цветанова
189
ГЕРБ ще има нов мандат с премиер Борисов, закани се Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ ще има втори управленски мандат с премиер Бойко Борисов, закани се зам.-председателят на партията Цветан Цветанов по bTV.

Още по темата
Той обеща, че всичко започнато по време на първия мандат на ГЕРБ ще бъде продължено и като приоритети в управленската програма, която ще е готова през септември, посочи инфраструктурата, образованието, европейското развитие, сигурността.

„За да има промяна на това, което се наблюдаваше през последната година, трябва да имаме над 121 гласа. Аз съм убеден, че ще имаме“, заяви Цветанов и прогнозира, че в следващият парламент ще има пет партии. 

Според него не е правилно да се твърди, че служебното правителство готви служебна победа за ГЕРБ.

„Предишното правителство не успя да се справи с купуването на гласове и няма как сега който и да е премиер да не направи промени, за да гарантира честността на изборите, а областните управители ще са гарант, че няма да се купуват гласове, защото МВР абдикира от това“, коментира политикът.

Той не даде заявка, че се готви отново да оглави вътрешното министерство.

„Когато е ясна управленската програма, няма значение кой е съответният министър, важен е капитанът на отбора”, отсече той, но все пак припомни успехите си.
 
„Когато бях вицепремиер и министър, отвличанията спряха, имахме въоръжени групи за поръчкови убийства, заловихме тонове наркотици”, подчерта Цветанов, след което се похвали и с признания от силовите органи на други държави.

Според него сега обаче това, което е останало като наследство в МВР,  е трагично - убийства, побои, въоръжени грабежи.

„Ако ГЕРБ получи силно мнозинство, лидерът ще реши кои ще бъдат министрите му. Когато ГЕРБ спечели изборите и е лидер в това управление, ще бъде лидер и в управленските решения”, коментира още Цветанов.

Според него политическата сила трябва да мобилизира максимално усилията си, за да има 121 депутати и да управлява с тези, с които говори на общ език.

Зам.-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че след 5 октомври Реформаторският блок отново „ще седне на една маса с лидера Борисов”.

„Реформаторският блок беше прекалено рязък, остър, непоследователен. През октомври пак трябва да седнат на една маса с Борисов”, призова Цветанов.

Той съобщи, че ГЕРБ ще регистрира 480 кандидат-депутати, като повечето ще са ясни до края на седмицата.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи, както и заместникът му Цветанов.

Според Цветанов правителството на Пламен Орешарски, след като не подписа Споразумението с Европейската комисия, е лишило от възможността общините и изпълнителната власт да ползват средства от новия финансов програмен период.

По думите му средствата в новия финансов програмен период 2014-2020 г. са в размер на 32 млрд. лв. и може да не бъдат усвоени.

„В момента 2014 г. и 2015 г. се очертават нулеви заради това, че 2013 г. тези, които казаха, че са експерти, и тези, които се противопоставят на това, което правеше ГЕРБ, не можаха да постигнат ей това споразумение”, коментира още Цветан Цветанов.

След като се заля с кофа ледена вода в подкрепа на децата с аутизъм, той заяви, че ще направи и дарение от 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
8
 
! Отговори
Наркотрафиканти преди 9 години
Понеже се занимавахте с Наркоппревоз (като част от черния ви бизнес ) , вие не ги хващахте , другите държави ги хващаха и вие " помагахте", като скривате истинските участници !
132
1
 
11
 
! Отговори
BOCO TICVATA преди 9 години
ТОЯ И С ЛЕДЕНА ВОДА ДА СЕ ЗАЛИВА, И С ВРЯЛА ВОДА ДА СИ ЗАЛИВА ГЛАВАТА,НИЩО НЕ УСЕЩА.АМИ ТО В НЕЯ НЯМА НИЩО.
131
1
 
13
 
! Отговори
gogo преди 9 години
A може и "Пешо сумиста" да има нов съкилийник и Цецко доволен да остане :D
130
2
 
8
 
! Отговори
wanted преди 9 години
на това аз му викам...да се изплюе физкултурник-*** в лицето на българският народ.........мислте ,хорааа,мислете !
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно политикът, известен с доста сложните езикови конструкции, които използва по време на публични събития, прави неуспешен опит да произнесе "аутизъм".
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бившият вътрешен министър обаче избра доста нетрадиционно "заболяване", чието лечение да подпомогне, след като се залее със студена вода.В клипче, публикувано в сайта за видеосподеляне "Ютюб" в неделя, Цветанов благодари за номинацията на дъщеря си Гергана, след което на свой ред номинира Ирена Соколова, Станислав Иванов и Калин Каменов, като ги призовава "да подкрепим инициативи, свързани с благотворителност за децата с алтуизъм".
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зам.-председателят и вероятен водач на две листи на ГЕРБ за предстоящия парламентарен вот Цветан Цветанов се включи в набиращото все по-голяма популярност по света "предизвикателство с ледена кофа" с цел благотворителност.
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аааааааааааааааааааахахахахаахахахахах Направо не мога да спра да се смея!
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е, има ли деца болни от алтруизъм ааааааааахахахахахахха
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале, мале този днеска ни претрепа от смях....
123
1
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 9 години
Може , може , с турска подкрепа , но после ще има , къде ми са гащите , че тълпата напада.......беш Цецко да бягаме!!!
122
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Настинал е от кофата с водата.... не му се връзвайте
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставете човека да се задоми.Той неможе с жена и тъща да се оправя в къщи ,те го готвят за началник.Самотата в къщи води до оскотяване.Нека си оправи личния живот и след десетина години го избере. Така всички ще спечелят.
120
3
 
7
 
! Отговори
Байо преди 9 години
До АЙДЕИ аз съм за ВМРО - бих направил всичко само ДПС да изчезнат! Но това може да стане само ако гласуват всички Бълагари. Така че гласувайте, а не злобейте пред ТВ, и нека не ви мързи да отидете да гласувате.
119
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може медийте да ви промиват мозъците да гласувате за Герб
118
1
 
14
 
! Отговори
до Байо преди 9 години
Комунистите казваха който не е с нас е против нас а сега вие пишете който не е от Герб е против герб май сте от едно котило
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До художникаСериозно ли си художник?
116
4
 
10
 
! Отговори
АЙДЕ преди 9 години
До Байо За жалост освен ВМРО вече не виждам за кого може да се гласувам.По предишните избори гласувах за ГЕРБ но съм доста разочарован, явно и аз бях подведен от купените медии.Човек трябва да е обективен към себеси. Не може медиите да не виждат произхода на тия хора, апартаментите на Цветанов, охранителната фирма на Бойко която процъвтяваше докато бизнеса в бг. беше мачкан от СИК и ВИС и изведнъш става демократи.Странно е как бившия шеф на НАП който проверяваше Цецо стана член на ГЕРБ
115
3
 
4
 
! Отговори
Байо преди 9 години
До 137Ти пенсионер ли си? Върни се в първи клас и си припомни как се отговаря на въпрос! Какво ми отговаряш с намеквания и заобиколки. Директно бе байо, директно. Никой не му е зор за тебе и за народа, така че не се плаши, никой не те следи.
114
8
 
18
 
! Отговори
до Байо преди 9 години
Господин Борисов! Бяхте ми симпатичен и харесвах Вашият хъс в работата Ви. За голямо съжаление ми е много неприятно да Ви гледам в позиция на пълен саботьор на собствената си държава. През цялата една година Вие не бяхте конструктивна опозиция, а действахте със всички почтени и непочтени средства срещу държавата. Това не е държавно отговорна позиция и аз за съжаление повече не бих дал гласът си за Вас. Все пак Ви пожелавам успех и дано аз се бъркам в мнението си, но едва ли!