Няма метла, няма чистка, точно обратното, каза Близнашки

"Мен ме критикуват, но рейтингът на кабинета нарасна"
12 сеп 2014 21:54,
53
Няма метла, няма чистка, точно обратното, каза Близнашки
Снимка: архив Булфото

Премиерът Георги Близнашки отново отрече обвиненията срещу кабинета, че извършва масови уволнения и назначения и така подготвя терена на ГЕРБ за връщане във властта. „Няма чистка”, каза той в „Панорама” и допълни: „Няма метла, няма разчистване на терена”. Според министър-председателя дори е точно обратното, защото той е поискал от новите областни управители да работят с всички партии.

Още по темата
Близнашки обясни, че кабинетът сменя само тези областни управители, които са прекалено партийно оцветени или пък са част от партийните листи. Той допълни и че е можел да смени всички губернатори, защото законът му го позволява, но не го е направил. При освобождаването им премиерът се е ръководил и от резултатите от последните евроизбори.

„Мен ме критикуват и то е разбираемо, но като цяло рейтингът на кабинета и на президента, който стои зад него, нарасна и е сравнително приличен”, коментира още министър-председателят. Той потвърди, че основната роля на правителството е организирането на изборите, но и осигуряването на добра администрация. Според премиера след една година протести, в страната се върви към нормализация.

Министър-председателят се обърна към хората, пострадали от бедствията у нас тази година и им каза, че нито за миг не трябва да забравят, че не са сами. „Очакваме 300 млн. лева от европейския фонд за солидарност”, припомни Близнашки. Той призова местните администрации да се огледат внимателно има ли какво да свършат, за да предотвратят нови бедствия.

Премиерът не скри, че финансовото състояние на държавата е много сериозно. Той обясни, че последното плащане на 750 млн. евро, за да стартират две европейски програми, е станало чрез сложно прехвърляне на средства от други програми.

„Предходното Народно събрание постъпи изключително безотговорно като се не вслуша в собственото си правителство, за да има актуализация на бюджета”, каза още Близнашки. Не искам да драматизирам, но дупката в бюджета е над 1,2 млрд. лв, допълни той.

Близнашки коментира и ситуацията около КТБ, наричайки я доста сложна. Той обясни, че преди да завърши банковия одит, правителството няма как да се намеси и допълни, че би искал проверките в банката да се ускорят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова ли Бойко накрая ти каза да спреш чистката, щото не правиш?!?! И то на същия сайт я има новината? :-)
37
3
 
7
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ПРОДАЖЕН *** И ГЕРБЕРСКИ СЛУГА!!!!!
36
2
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 9 години
Каква нормална дискусия в Тиквостан!?В Тиквостан останаха само *** избиратели на ГЕРБ, които превърнаха фуражките Борисов и Цветанов, и Деситу от Дулову, барабар с Цецка Цачева и останалата селяния в Цветанов на Държавата.
35
6
 
2
 
! Отговори
Ристо Бисерофф преди 9 години
Здравейте другари !Болят ли ви зъбките , кво става?Айде , слагайте минуси.......
34
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Хайде да минават изборите да им спират парите на тея ботове, че ми писна да чета тъпотии в коментарите. Една тема с нормална дискусия не остана.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как става тоя номер? Пари нямало, а всеки ден се раздават милиони на тоя и оня?
32
1
 
4
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Ние нито ще забравим, нито ще простим. Дори компромис да направим. Кого да съжалим? Някой който продължава да си мисли, че власта с кръв се взима с кръв се дава и който с пяна на уста слуша сега песента ни.
31
5
 
19
 
! Отговори
Мария преди 9 години
"Премиерът не скри, че финансовото състояние на държавата е много сериозно", а отпуснаха 1млн. за разходки на президента.И кой му каза,че рейтинга му расте?Според хората, а не платените драскачи-рейтинга му е на минус
30
4
 
15
 
! Отговори
люба кулезич-лифтинг преди 9 години
ако остане нещо с което да бъдеш запомнен,предателю неден то това е че си бил *** на най-мракобесната тиква в света...*** си ти близашки,препълнена ***
29
4
 
17
 
! Отговори
Д-рят Лизашки ... преди 9 години
... уж е голям демократ и пазител на евроатлантическите ценности, а не му прави впечатление, че осъденият на 4 годишна ефективна присъда в панделата Цветанов все още е в политиката и се кани пак да "управлява".Д-рят Лизашки трябва да каже решително, че осъдени престъпници като Цветанов омърсяват политиката и Демокрацията.
28
3
 
25
 
! Отговори
ГАДЕН РЕНЕГАТ преди 9 години
ТОЯ ГОВОРИ КАТО *** КОНСТАНТИНОВА,КОГАТО СДС ВЗЕХА ВЛАСТТА И ТЯ СЕ ЗАЕ ДА ПРЕНАПИСВА ИСТОРИЯТА. ТОГАВА ТЯ ОБЯВИ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ТУРСКО РОБСТВО, А ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ, С ЦЕЛ ДА СЕ ХАРЕСАТ НА ТУРЦИЯ, КОЯТО ИМ ПЛАЩАШЕ КОМИСИОНИТЕ КЕШ.БЛИЗАШКИ ОБАЧЕ Е ОСОБЕНО ГАДЕН, ЗАЩОТО Е РЕНЕГАТ, А ВСЕКИ ПРЕДАТЕЛ Е ГАДЕН. НО ДА СЕ ПРОДАДЕШ НЕ ЕДНА ПРОСТА МУТРА, КОЛКО НИСКО ТРЯБВА ДА ПАДНЕШ. КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ, КАКЪВ НАРОД-СЕИРДЖИЯ И МАЗОХИСТ.
27
4
 
27
 
! Отговори
има и други начини преди 9 години
Близашки, има и други начини за самозадоволяване, освен да си министър-председател!
26
3
 
23
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Няма смени. Има корекция на състава и отстраняване по целесъобразност защото старите не пасват на новата визия на кабинета. Те трябва да отговарят на виждането на следващите - ГЕРБ и РБ. Тези хорица трябва да направят поразиите, че следващите каквото да направят да бледнеят пред тези и да се оправдават с Орешарски, наводненията, слънчевите изригвания, мъглата в Лондон, войната в Украйна и лошото настроение на Путин. Голямо дръвце ни чака и ще го гризнем.
25
6
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Когато един комунист ти каже "няма", значи "има".Защото комунистите най-много умеят да крадат и лъжат.Слава Богу, че вече не могат и да убиват.(Поне официално, де).
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ристо БисероффНе заеквай! Не заеквай!
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям хаос му е в главата на този човек! Мани, мани! Откъде ги намират Плевналиев и Борисов такива все, един Господ знае.Не може "каймака" на нацията да е съсредоточен по кръстовища, магистрали и митинги как не го разбраха.Или просто не искат, което е по-вероятно.
22
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес се самозапали поредният българин - баща на две деца. Тиквите се завръщат - Ноември ще има още живи факли, в 21 век, в България ...
21
39
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Голямата метла /по-точно големият булдозер/ ще бъде след 5 октомври... - ще изринем до крак червените ***...
20
21
 
5
 
! Отговори
Ристо Бисерофф преди 9 години
До АнонименДраги мой Анонимник! И кой си ти , да наричаш Близнашки случайник?!!!От висотата на кои твои постижения?!!! Боже , прибери си вересийте!
19
36
 
9
 
! Отговори
Ристо Бисерофф преди 9 години
Другариии , още нещо да ви кажа. Бойко уж *** го изкарвате , тиква бил , ама ви слага в малкото си джобче по възпитание , една лоша дума не е казал , никого не е оплюл грозно тъй ,както вие умеете . А при вас , недай си боже,дори някой от вашите да покаже инакомислие , с парцалите ще го изядете ! Що сте толкова злобни бе, другари? Щото и за *** за зеле не ставате , затова!