Борисов се помоли на кабинета: Повече не сменяйте никого!

„Изчакайте 5 октомври. Има кой да ги сменя"
Обновена: 17 сеп 2014 14:35 | 17 сеп 2014 14:35,
116
Борисов се помоли на кабинета: Повече не сменяйте никого!
Снимка: ГЕРБ

И Бойко Борисов се възмути от смяната на кадри във властта, която кабинетът провежда. Лидерът на ГЕРБ призна, че е недоволен от служебното правителство и помоли служебните министри повече да не правят рокади.

„Те започнаха масово да правят промени“, констатира Борисов. Той уточни, че има предвид смените по места и обясни, че не разбира каква е нуждата уволненията да се правят точно сега. “Моля ги от днес поне до края: Не сменяйте никого", каза още лидерът на ГЕРБ. Борисов не скри и че е „крайно недоволен от служебното правителство“.

„Стотици пъти публично, а и на тези, които ги познавам, им казвах: „Недейте да сменяте хората, изчакайте 5 октомври. Има кой да ги сменя, ако трябва да се сменят”, каза още лидерът на ГЕРБ. Той изказа възмущението си и от това, че навсякъде се обяснява, че именно неговата партия стои зад уволненията.

Призивът на Борисов идва само няколко дни след като служебният премиер Георги Близнашки за пореден път отрече кабинетът да провежда чистка на кадри. "Няма метла", каза той пред "Панорама" в петък и обясни, че дори е точно обратното, защото е казал на областните управители да работят с всички партии.

Още по темата
Бойко Борисов коментира и кризата около КТБ. Той отново призова банката да бъде отворена незабавно. Лидерът на ГЕРБ подкрепи и искането на шефа на социалистите Михаил Миков президентът да разсекрети разговорите на „Дондуков“ 2 за съдбата на банковия сектор. Миков направи официална заявка за това вчера, когато поиска стенограмите от консултациите по закона за достъп до информация.

„Там ще се чуе за реалното състояние на банковата система, но ако президентът наистина я разсекрети, трябва предварително да каже, че това което ще се чуе, ще предизвика голям катаклизъм“, каза Борисов. Той обясни и че за това, което ще се чуе, виновник ще е именно Миков. Лидерът на ГЕРБ призова и Миков, и Лютви Местан да се концентрират върху реалните проблеми, които могат да бъдат решени. „Мой приятелски съвет към всички е – Пестете си думите – много тежко се лиже там, където се плюе“, каза още Борисов.

Той призова квесторите да излязат и да кажат какво е нужно за оздравяването на банката. „А ако е невъзможно да се оздрави банката по сега действащия закон, те да предложат какво трябва политиците да направят в следващото Народно събрание", посочи лидерът на ГЕРБ. Той направи коментара си в Пазарджик, където откри нова автогара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
18
 
! Отговори
BGN преди 9 години
Това е заповед!
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сменяйте никого, в началото на 2015-та след следващите предсрочни избори, все ще има кой да ги сменя.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бягай от тук бе , ти ли ще решаваш, защото така искал Местан !Турска *** !
12
5
 
23
 
! Отговори
мефистофел преди 9 години
разговорите за КТБ и катаклизмът,който ще предизвикат най-вероятно ще е за ГЕРБ.....и свързаната с с него мафиотизирана шайка....и Бойко иска всичко това да е за вътрешна употреба за височайшите кръгове около властта и истината да се крие от народа.....т. е. да се пазят един друг, а ние да лапаме мухите....
11
5
 
31
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Хехеее ми как няма да се възмущава Бойко, та тея му сринаха цялата предизборна кампания, всички разбраха вече каква ще е политиката на ГЕРБ ако бъдат оставени самостоятелно да се вихрят. Ето защо това няма да се случи, щат не щат коалиция ще правят......и ще се съобразяват!!!!
10
5
 
23
 
! Отговори
диагнозата е тежка преди 9 години
С мутро-комунистите от ГЕРБ и БСП и ДПС на България й остават неповече от две десетилетия живот!!
9
2
 
26
 
! Отговори
Баба Зима преди 9 години
Тик-так, тик-так, тик-так.
8
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
long live borissov !
7
3
 
14
 
! Отговори
u4uden преди 9 години
tova ozna4ava ,4e ne si dovolen ot sebe si ili ot prekalenoto natjgane na tvoite kalinki ?
6
2
 
8
 
! Отговори
макето преди 9 години
абре и я се борим за власт скоро се самоназначих за шеф на 300 офци хи хи хи пардом 299тая у фурната не я броим
5
5
 
40
 
! Отговори
sasho72 преди 9 години
Горкия, сега чува за чистката. То бива наглост, то можеБ
4
7
 
36
 
! Отговори
shano преди 9 години
Скъп ток, скъпа топла вода, Бойко аз *** ще ***
3
3
 
33
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Тия от подмазване ше вземат да обърнат каруцата:)
2
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тикво, ти изчакай зимата, ще има кой да те смени.
1
3
 
39
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Ше ми слагаш мойте хора вместо мене, а? Лош Росен, лош, лош!!!