България ще е готова за евентуална газова криза

Близнашки: Има заинтересовани страни, които поставят нерешени проблеми точно сега
Обновена: 25 сеп 2014 15:02 | 25 сеп 2014 14:25, Камелия Цветанова
32
България ще е готова за евентуална газова криза
Снимка: БТА

Правителството разполага с точни разчети за разполагаемите количества газ, а с моя заповед още от началото на септември газохранилището в Чирен се нагнетява, за да имаме максимални резерви и да сме готови да посрещнем евентуална криза с газовите доставки, успокои служебният премиер Георги Близнашки.

Още по темата
Преди два дни служeбният енергиен министър Васил Щонов увери, че се предприемат активни мерки, за да се подготвим за евентуална газова криза.
 
"Дали ще има газова криза е трудно да се предвиди, но има голяма вероятност това да се случи и е важно да сме подготвени", заяви тогава той.

Относно протестите на миньорите и енергетиците, които блокират пътища с искане да си получават редовно заплатите, Близнашки увери, че се прави всичко за успокояване на страстите, за да има спокойствие и граждански мир.

Според него обаче е очевидно, че има заинтерсевони страни, които поставят нерешени проблеми от години точно сега - по време на предизборната кампания.

По думите му не трябва да се преклява точно сега, защото става дума за задължения, трупани с години.

"Важно е да се запази спокойствието", категоричен е служебният премиер.

Според него управляващите занапред трябва да се върнат към базовите ценности и страната да се управлява от онези, на които хората имат доверие.

„Готови сме да преглътнем всичко в навечерието на изборите, за да има спокойствие”, каза Близнашки.

Според него не бива да се преиграва с темата за политическа чистка и назначения, защото ако има промяна в администрацията, тя е петдесет на петдесет и по думите му общо взето се запазва равносието.

Той многократно подчерта, че множеството неразплатени сметки, оставени от предходното правителство и трупани в продължение на много години, не могат бързо да намерят финансови решения, но сегашното правителство не остава глухо за исканията на хората.

По думите му актуализацията на бюджета е неизбежна и в началото на следващата седмица ще бъде представена на синдикати и други граждански организации.

Служебният премиер коментира, че ако е имало някакви колебания в навечерието на разпускането на предходното Народно събрание, когато предложението за актуализацията, направено от правителството на Пламен Орешарски, не беше подкрепено от собственото му мнозинство, сега е постигнато съгласие в обществото.

Близнашки днес беше на посещение в Добрич по повод празника на града и се срещна с кмета Детелина Николова.

Двамата са обсъдили въпроса с водоснабдяването на града и служебният премиер е обещал, че въпросът за намиране на финансови средства, ще бъде включен в актуализацията на държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Георги Близнашки =Беров!
23
0
 
1
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Принцип на назначения по време на управлението на кабинета " Близнашки" - ако си от ГЕРБ си назначен, ако не си - уволнение
22
0
 
1
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Героги Близнашки все повече се превръща в Георги Герберашки...
21
0
 
0
 
! Отговори
Мима преди 9 години
Обвиненията срещу кабинета са доста основателни, все пак ясно се вижда, че се кадрува само за една партия и се прави всичко възможно да се подготви евентуалното и управление, като всчко негативно ще падне върху бушона наречен " Служебен кабинет"
20
0
 
1
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Това сега думи на премиера ли са или на началника му Бойко?
19
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Лесно му е да говори как страстите трябва да се успокоят, явно, защото той си е добре и си се е уредил, но пострадалите, ощетените и бъдещите ощетени заслужават нещо по-добро от " Да успокоим страстите"
18
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Служебния премиер, като типичен човек на ГЕРБ само нагнетява напрежението, оставаше да добави, че кризата може и да се избегне стига да гласуваме за ГЕРБ....
17
0
 
1
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Да складират колкото се може повече енергия, защото ако дойдат ГЕРБ и върнат кризата ще ни трябва
16
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Близнашки много ми падна в очите откакто се продаде на ГЕРБ за тези 2-3 месеца мимолетна слава, която по-скоро се превръща в излагация
15
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 9 години
Само като казваше, че за служебното правителство е най-важно провеждането на изборите, Близнашки забави да добави, че е най-важно подпомагането на ГЕРБ на изборите
14
0
 
2
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Нямам доверие на хора назначени от ГЕРБ, все пак много добре виждаме колко "добре" работи президента, ясно е колко ги бива и служебното правителство
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този *** ухилен, както Юлианин Роско! Абе тези по дебилски признак ли ни ги назначават?!
12
3
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Какво толкова ви притеснява, че хората взимат мерки да не останем без газ? Верно, ако беше на власт петата колона, нарочно щяха да изпуснат и последните запаси, за да сме със свалени *** пред руснаците.
11
6
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Всеки нагнетен кубометър в Чирен е все едно нагнетен *у* в Г3 на ***. Путлеристите жално мяучат при всеки работен ход на буталото.
10
0
 
1
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
До изборите има още десет дни, силно се надявам дотогава някой да успее да намери тоя живковистки търбух поне с едно лице в противната мутра. Заслужава го далеч повече от новата шефка на ДКЕВР.
9
0
 
3
 
! Отговори
Sven преди 9 години
За два месеца няма да оправят държавата, работата беше да организират избори, ако може честни, и толкова. Обаче бай *** пипне ли власт и не пуска, макар все повече да *** ситуацията.И Близашки така, цял живот нечий слуга е бил, и сега се самозабравя.
8
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Финансиста Орешарски заяви, че няма нужда от актуализация, а сега излиза специалиста по разтягане на локуми Свиняшки и твърди обратното. На кого да вярваме, на експерта или на абсолютния некадърник, кабинетен плъх и продажен ренегат? За себе си съм решил вече.
7
0
 
8
 
! Отговори
крум преди 9 години
Много бързо опука парите тоя пишман-професор! И все за бедстващите нямаше, а за Плевела имаше! Ще играе тоягата скоро!
6
0
 
9
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Този човек нищо не разбира от нещата които говори, горко на България!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
резултати за ПлевенГЕРБ - 35.6%БСП - 23.0%АБВ - 11.0%Патриотичен фронт - 7.8%ДПС - 4.5%Реформаторски блок - 3.9%Атака - 3.9%ББЦ - 2.9%Друга партия/коалиция - 7.4%