Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира!

Плевнелиев: Сега се казва истината за приходите и разходите
Обновена: 28 сеп 2014 20:12 | 28 сеп 2014 12:53,
213
Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира!
Снимка: БТА

Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран, коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.

По думите му бюджетът е сбъркан изначално и нарочно, което прави неговата актуализация още по-необходима, защото истината за цифрите в държавата не е била казана в началото на годината, а те са били сгрешени съзнателно.

Още по темата
Според него днес не се прави нищо повече, освен да се каже истината на народа - истината за приходите, които съзнателно са били планирани 2 милиарда повече, но не е имало как да се случат, истината за разходите, които съзнателно, на база на високите приходи, са били планирани с 2 милиарда отгоре и са се случили. Удобно си планирате повече приходи, за да може удобно да похарчите повече разходи, обобщи държавният глава.

Той даде и два примера, които според него са показателни. „В началото на годината, когато е изготвян Законът за МВР, е обещано на 60 хиляди служители по-големи заплати и допълнителни бонуси. Това струва 160 милиона лева, а няма в бюджета няма предвиден и 1 лев за тази цел. Кой е честен с българския народ? Кога и как се прави бюджет?”, запита държавният глава. „Няма как да приемем факта, че в края на ноември и декември служителите на МВР ще останат без заплати. Следователно бюджетът трябва да се актуализира“, каза още Росен Плевнелиев.

„Същото се отнася и за еврофондовете – няма как да спрат да разплащат през февруари месец 900 милиона лева по еврофондовете, знаейки, че сме длъжни да ги усвояваме и да изпълняваме тези проекти”, посочи държавният глава. Той обясни, че ако проектите не бъдат реализирани, няма как да бъдат изпълнени целите на меморандумите и еврофондовете могат да бъдат загубени изцяло. „Някой е трябвало да предвиди в бюджета възможността да се разплаща“, обясни президентът Плевнелиев.

Дебатът за дълга ще се случи в парламента, всяка от партиите ще има своите конкретни аргументи, коментира още държавният глава. За мен е важно, когато държавата е нестабилна, когато има сериозни предпоставки след изборите да има допълнителни турбуленции, което не си го пожелавам, но съм длъжен да го предвидя, да имаме достатъчно резерв, да можем да преведем държавата в труден и непредсказуем момент по разумен начин, посочи президентът. Пожелавам си много бързо да заработи НС, още по-бързо да се сглоби правителство и тогава ще чуем парламента, който ще вземе своето отговорно решение, отбеляза той.

„Служебното правителство не може да чака и просто да прави избори, когато има финансова нестабилност. Това, което трябва да се направи е служебното правителство да подготви и да свърши работата, за да бъде неговото предложение навреме в парламента и в съответните комисии“, отбеляза държавният глава и подчерта, че крайната дума не е на служебното правителство, а на парламента и бъдещия кабинет.

 „От мен очаквайте две ясни и категорични неща – истината за цифрите и дефицита, както и това да дам всичко от себе си, за да имаме много бързо работещ парламент и правителство. Това е много важно за България и се надявам новоизбраното правителство да има своята крайна дума и да носи своята отговорност за това“, категоричен бе Росен Плевнелиев.

Плевнелиев участва днес в кампанията "Чети с мен", която е под негов патронаж. Той раздаде автографи на децата и им прочете текстове на Валери Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
16
 
! Отговори
Атака-Победа! преди 9 години
гласуваш за героаво-седераската *** *** и получаваш обратна преродена ирландска пастирка....
44
2
 
10
 
! Отговори
миро преди 9 години
А тоя е поначало сбъркан,ама де ни се уби в главата,на мен съвеста ми е чиста не съм гласувал за него,абе въобще не гласувах и тъй нататък
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как си го обичаме нашия президент. Мило да ти стане! Ето една консенсусна личност, която успяв да обедини множество иначе различни по убеждения българи. Гледаш го и дори да си от ГЕРБ почваш да си мислиш неща, все едно си от БСП, РБ или Атака.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОПЛЮВКОВЛИЕВ,ПРОДАЖНО ***,,КАКЪВ Е ВКУСА НА ЧЕРНИЯ *** НА ОБОНГО...РОСЕНЕ ТИ СИ СРАМ И ПОЗОР ЗА ДРЕВНИЯ И ГОРД БЪЛГАРСКИ НАРОД
41
1
 
18
 
! Отговори
Енчев преди 9 години
Какво разбира това сбъркано човече от финанси та да дава акъл? От какво изобщо разбира това нищожество, освен от измами?
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като му видях на това триполово същество мутрата на снимката и ми се додрайфа
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И жена му не иска да я виждат с него. Мъж? Като ........ на дъжд.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩО ЗА ДЕБИЛЕН НАРОД СМЕ ЩОМ ДОПУСКАМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ТАКОВА СЪЩЕСТВО С ОБРАТНИ НАКЛОННОСТИ И ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ КАТО ПЛЕВЕЛА ДЕТО ТВЪРДИ,ЧЕ В ПРЕДИШНИЯ СИ ЖИВОТ БИЛ ИРЛАНДСКА ПАСТИРКА ,СЕГА СИГУРНО СЕ ОБРЪЩАТ В ГРОБОВЕТЕ СИ ВЕЛИКИТЕ НИ БЪЛГАРСКИ КАНОВЕ- КУБРАТ,АСПАРУХ,КРУМ ,ОМУРТАГ,КАКТО И РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ НИ КАТО БОТЕВ И ЛЕВСКИ ,КАТО ВИЖДАТ ОТГОРЕ КАКВИ СЪЩЕСТВА НИ НАЗНАЧИХА ОТ САЩ И ЕС ДА НИ УПРАВЛЯВАТ
37
1
 
15
 
! Отговори
локи преди 9 години
Ами като няма пари в бюджета Плевела да върне милиона, който Лизашки му даде за разходки! Айде бе, мишко, какво се ослушваш!
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей ***.Ти що иска 700 милиона лева за нещастното си съществуване.И *** временно правителство веднага ти ги отпусна да си развяваш байряка и да правиш мизерии.После бюджета му бил сбъркан.Пълна грешка на природата.Освен, че му се удължи езика да лиже *** и да обещава, че ще си купим самолети, подводници ракети и т.н друго не направи михлюзина му с ***.
35
1
 
19
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Изначално е сбъркан тоя индивид, минаващ за президент !
34
0
 
29
 
! Отговори
KIY преди 9 години
Президент ***, вижте го само на снимката. Един позорник, една американска марионетка ... пудела на Боко *** ... до къде достигна България ... срам и позор !!!
33
0
 
24
 
! Отговори
Ням преди 9 години
А къде беше ти "финансов гений",когато се приемаше бюджета?Не знаеше ли тогава цифрите?Каква е тази неспирна твоя демагогия?Професор Вучева убедително доказа,че нема нужда от актуализация/заем/.Явно тези пари са за КТБ,които народа ще плаща.Не прави народа на ***,защото ще си платиш с един ритник оттам!
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО и ЕС ни натресоха тия сирийци и *** вместо да си ги приберат в Брюксел и Вашингтон и да им дават помощи.
31
6
 
21
 
! Отговори
каква снимка боже преди 9 години
едно недоразумение седнало на нещо като тоалетна чиния, ухилено като *** се радва на нещо си. И това същество е избрано от хинтилигентният вулгарски народ.. малеййй..
30
12
 
7
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Напъвайте се, тролчета, напъвайте се..:)) След седмица ще ви изхвърлят като употребяван латекс. Справка ТВ 7..
29
10
 
6
 
! Отговори
УНСС преди 9 години
Е как сбъркан бюджет?Тогава кви ги въргаля некадърника Орешарски да преподава в УНСС?!Що заблуждава студентите?
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИМПИЙЧМЪНТ ПОПЛЮВКО
27
6
 
26
 
! Отговори
135 преди 9 години
На сбъркан президент, бюджетът му крив!
26
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров, защо олигарски е на свобода или мандрила е от наше село?