Весела Лечева най-харесвана сред социалистите във Велико Търново

При ГЕРБ номер 12 е с повече преференции от втория в листата
2
Весела Лечева най-харесвана сред социалистите във Велико Търново
Снимка: БТА

Преференциалният вот променя подредбата в листите на ГЕРБ и БСП лява България за Великотърновска област, съобщи Десислава Йонкова, председател на Районната избирателна комисия, цитирана от БТА.

Най-много преференции - 3238 е получила Весела Лечева, която е на последно място в листата на коалиция "БСП лява България".

Още по темата
Нейният резултат представлява 16,7 процента от общия брой гласове - 19 398, дадени за коалицията.

Водачът на листата Мариана Бояджиева е получила 965 преференциални гласа, а броят на бюлетините без отбелязана преференция е 9496.

Общо 16 446 са бюлетините без преференция, които са подадени за ГЕРБ, 2814 от гласоподавателите са отбелязали преференция за водача на листата Цветан Цветанов.

За номер 12 в листата Клавдия Ганчева с преференция са гласували 3155 избиратели, което я нарежда на второ място в листата, смята Йонкова.

Силен преференциален вот е налице и при избирателите на Реформаторския блок в областта. От 7,25 процента гласували, 638 гласоподаватели са дали преференция за водача Иван Иванов, а 2751 са отбелязали третия в листата Станислав Благов. Общият брой на бюлетините без преференция е 2961.

Окончателното разпределение на мандатите за 43-то Народно събрание ще бъде обявено от ЦИК в рамките на следващите 48 часа, посочи Йонкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
червена бабичка преди 9 години
много слаба листа на БСП-В.Търново....