ПГ на ББЦ няма да се разпадне, убеден е Бареков

Отцепничката Баракова била "случайно попаднал" там човек
59
ПГ на ББЦ няма да се разпадне, убеден е Бареков
Снимка: ББЦ

Групата на ББЦ в Народното събрание няма да се разпадне, убеден е лидерът на партията Николай Бареков, който е евродепутат.

След обявените намерения на избраната с партийната листа за народен представител Анна Баракова да се оттегли и да стане независим депутат, групата на ББЦ остава с 14 народни представители още преди парламентът да е започнал работа.

Още по темата
„Очаквам, че всичко това е буря в чаша вода и г-ца Баракова ще се завърне в парламентарната група, тя дори не я е напускала, коментира той пред български журналисти в Брюксел, цитиран от БТА.

Попитан дали са верни твърденията, че Баракова е била заплашвана, Бареков обясни, че бил от 10 дни в чужбина. По никакъв начин на тази госпожа не е оказван натиск, тя не е комуникирала с никого в партията, заяви той.

Всичко друго са излишни приказки и шумотевици, коментира евродепутатът.

Бареков определи Баракова като "случайно попаднал" в парламентарната група човек. Всички останали (депутати) са проверени, сигурни, ситуацията е абсурдна, а групата е стабилна, добави той.

Отношения Бареков-Борисов няма, не съществуват, заяви евродепутатът по повод предстоящите преговори с ГЕРБ за съставянето на правителство. Бареков има властта да бъде евродепутат, а г-н Борисов е национален политик в България, заяви лидерът на ББЦ.

Той добави, че в петък преговорната делегация на ББЦ ще се срещне с ГЕРБ, но без "смехотворни условия" като поставените досега от други партии. Ако има допирни точки между ББЦ и ГЕРБ, разговорите ще продължат, поясни Бареков. По неговите думи "нещата се припокриват 99 процента" между програмите на неговата партия и ГЕРБ.

В отговор на въпрос как би било най-добре да завършат преговорите между двете партии Бареков отбеляза, че според него е най-добре да бъде съставено коалиционно правителство с мандата на ГЕРБ, с партньори от център-дясното политическо пространство.

По неговите думи правителството може да се състои от 3-4 политически сили, без "крайни елементи", сред които посочи "Атака" и АБВ. Без ББЦ няма да има стабилност, но дали партията ще участва в правителството, няма драма, заяви той.

Ние сме единствената партия, която нито се е забързала да участва в правителството, нито пазари министерски постове, нито поставя условия, каза Бареков. Той допълни, че няма ангажименти към преговорите с ГЕРБ, както и че ББЦ не е еднолична партия, затова преговарящите могат да вземат несъгласувано с него решение за участие в следващото правителство.

Попитан дали ББЦ ще подкрепя правителството в Народното събрание, ако не участва във властта, Бареков отговори, че не знае и че това зависи какви хора ще бъдат определени за министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
25
 
! Отговори
NORM преди 9 години
Няма,няма,но до сега не е имало случаи разпад на парламентарна партия да започне преди сформирането на НС.
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че тя половината ви партия е съставена от отцепници, а останалата - от предатели, хора, които още от предишния парламент предадоха своите избиратели и дойдоха в измислената ти партийка! а продажните ***, които сега те подкрепят по форумите, на следващите избори ще подкрепят друг, който им плати, а теб ще те плюят, или забравят!
14
6
 
15
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Яне Янев 2, история РЗС 2.Така или иначе избори ще има най-късно пролетта.
13
0
 
31
 
! Отговори
bond преди 9 години
Лъжец ..и пак лъжец Не чувам нищо за Чисти ръце ,за 1000 000 работни места ..Сега е лесно от ,но кой ще смаже ББ,като хлеварка ..Ако до 2 години има избори .ББЦ отива в миналото ..
12
2
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Е, те не всички ще се поддадат на мръсните интриги на мутрите!
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя е случайно попаднала там, точно като Бареков.
10
6
 
7
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Тя, тая случайно попадна в НС!
9
22
 
2
 
! Отговори
Таня Мишева преди 9 години
Разбира се, че няма, ние сме с вас!
8
17
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Никой не го и вярва!
7
19
 
3
 
! Отговори
сдсд преди 9 години
Няма! Много ясно!
6
24
 
3
 
! Отговори
Янко преди 9 години
Разбира се, че няма да се разпадне. Колкото и да му се иска на Боко да си напазарува депутати оттам.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименv ada da gorite duduzi mrasni
4
0
 
28
 
! Отговори
Луцифер преди 9 години
На следващите избори,ББЦ до НДСВ.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пак търси теоретична обосновка за простотията си!
2
0
 
27
 
! Отговори
да бе! преди 9 години
значи скоро се разпадат!
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките ни политици са случайно паднали от някъде !!!